Ja do Poliny nie mogę się przekonać. Dla mnie wymachuje na prawo i lewo długimi kończynami bez większego ładu i składu. Jej programy na ten sezon (zwłaszcza te rytmy mambo w SP!) to juniorszczyzna i mam nadzieję, że sędziowie dadzą jej odpowiednie PCS (to co działo się na Mistrzostwach USA to była farsa). Patrząc na nią zaczynam doceniać styl Kostner, gdyż ona przynajmniej potrafi z gracją przemieszczać się po lodzie... Trzeba jej oddać, że skakać potrafi, ale dla mnie to ona potrzebuje jeszcze czasu by rywalizować o TOP10 na świecie.eastern_star pisze: Co do Poliny to zgadzam się, że dziewczyna ma potencjał, żeby się w dziesiątce znaleźć. Zresztą, ucieszyłbym się, gdyby tak miało się stać. Oglądałem ją wiele razy w zawodach juniorskich i styl takiej trochę "agresywnej balleriny", który prezentuje jak najbardziej przypadł mi do gustu. Oby tylko nie poniosła dużych strat w programie krótkim, co już się jej w karierze zdarzało.
Solistki - program krótki
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea, Poice
Dokładnie. Pamiętam jak na GS Osmond miała być faworytką do medalu na Igrzyskach :Dkasik8222 pisze:Te wszystkie "niespodzianki" i "cudowne objawienia", które wyskakują niczym meteoryt na Mistrzostwach USA/Kanady są najczęściej sprowadzane na ziemię przy pierwszej międzynarodowej imprezie. A co się przedtem przetoczy mega debata na FSU i goldenskate to swoją drogą.
- eastern_star
- Kontakt:
Z tym akurat trudno polemizować, dlatego tamte oceny ciężko brać pod uwagę nawet w kategorii "mistrzostwa krajowe" :PPoice pisze:(to co działo się na Mistrzostwach USA to była farsa)
Nigdy nie byłem na amerykańskim forum łyżwiarskim, ale może w następnym sezonie do któregoś dołączę (przy okazji - któreś z nich jest godne polecenia?), bo widzę, że jest tam ciekawiePoice pisze:Te wszystkie "niespodzianki" i "cudowne objawienia", które wyskakują niczym meteoryt na Mistrzostwach USA/Kanady są najczęściej sprowadzane na ziemię przy pierwszej międzynarodowej imprezie. A co się przedtem przetoczy mega debata na FSU i goldenskate to swoją drogą

Na FSU (Figure Skating Universe) trzeba płacić za dostęp do części o aktualnym sezonie, więc oczywiście polecam Golden Skate :P
Z drugiej strony na FSU jest zdecydowanie ciekawiej jeśli chodzi o ploteczki, dramaty, wojny fanowskie itd. :D
Z drugiej strony na FSU jest zdecydowanie ciekawiej jeśli chodzi o ploteczki, dramaty, wojny fanowskie itd. :D
"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
W przypadku obu forów trzeba też było przejść do porządku dziennego nad faktem, że np. o Alissie Czisny (bo Amerykanka) pisali więcej niż o np. Sarze Meier chociaż ta druga bardziej zasługiwała na uwagę i uznanie przez swoje osiągnięcia. Na goldenskate czasami "popłyną" z szansami Amerykanów na najważniejszych imprezach sezonu, trzeba patrzeć przez palce. Każdy przecież dopinguje swoich, a Amerykanie są tam w liczebnej przewadze. Poza tym większość plotek właśnie tam jest zamieszczanych w pierwszej kolejności. I też mnie wkurza ta polityka FSU, czytam tylko część "ogólną". Pod tym względem na goldenskate jestem na bieżąco. Chociaż zaraz po zawodach czasami trudno się zalogować. No i polecam każdemu kto jeszcze nie zna Ziggiego :P :P :P
- eastern_star
- Kontakt:
To mi akurat nie przeszkadza o tyle, że jeśli ktoś jest pewny swojej opinii w jakiejś dziedzinie, to niech ją głośno wyraża. Takie dyskusje zazwyczaj sa ciekawe, nawet jeśli często kończą się na słynnym let's agree to disagree. Chociaż akurat w przypadku bodajże dwóch postów Ziggy'ego, na które się natknąłem z mojej strony nie byłoby mocnego disagree, bo akurat z większością argumentów się zgadzałem.Haley452 pisze:Ziggy mnie osobiście bardzo często irytuje, wypowiada się tak autorytatywnym tonem jakby był co najmniej specjalistą technicznym. Swoją wiedzę (i styl :P ) oczywiście ma, ale bez przesady.
Plotki i wojny to absolutnie nie dla mnie, więc FSU sobie odpuściłem, ale na GS spędziłem kilka(naście) minut, po czym grzecznie poinformowano mnie, że chyba już dosyć sobie pooglądałem i wypadałoby się zalogować

Z tej krótkiej wizyty najbardziej zapamiętam kibica (kibickę?) z Ukrainy, który dzięki Yuzuru dostrzegł zalety wielokulturowości. Mówiłem, że Yuzuru inspiruje

Tak wracając do jutrzejszej/dzisiejszej rywalizacji widzę, że dość często w kategorii "podium marzeń" pojawia się zestaw Carolina/Julia/Mao. Początkowo chciałem napisać, że to dość niespotykane połączenie, ale z drugiej strony ... w wielu aspektach łyżwiarskiego rzemiosła to właśnie Caro jest dla Julii wzorem, a Mao to po prostu Mao - szacunek do niej ma chyba każdy. Ten pozornie oryginalny zestaw staje się więc całkowicie logiczny

- eastern_star
- Kontakt:
Polina-ballerina ładnie! Program ambitny i przejechany bardzo poprawnie. Zhang też niezwykle solidnie, ale absolutnie nie dziwię się niskim komponentom. Mam nadzieję, że popracuje nad tym przed kolejnym sezonem, bo szkoda zawodniczki z takim potencjałem. A z PCS na średnim poziomie 5.5 punktów to ona niestety nic nie wygra.
Życzę wielu emocji podczas dzisiejszych zawodów, bo pewnie zajrzę tu dopiero w nocy
Życzę wielu emocji podczas dzisiejszych zawodów, bo pewnie zajrzę tu dopiero w nocy