Muzyka/piosenka jaką chcielibyście usłyszeć do programu
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
Nie wiem, czy się z tym spotkaliście, ale ja mam takiego znajomego (mega religijnego, w sensie ja też jestem religijna), który stwierdził, że fajnie że ten ksiądz sobie zaśpiewał, ale przecież był na Mszy i chyba nie zna zasad liturgii... I że jak chce sobie śpiewać to niech sobie stworzy własny kościół... No przepraszam bardzo, ale to co z chórami kościelnymi, scholami itp.? Bo w takim wypadku powinno się je tak samo potraktować... No nie rozumiem tych ludzi co tak twierdzą!
Chyba tak, choć moją pierwszą radiową miłością jest Jedynka ale Trójki słucham właśnie dla muzykikasik8222 pisze:Svietka, to się chyba nazywa "Rodzina radiowej "Trójki"
Piosenka cudna i z żeńskim wokalem też pięknie wyszła, jak ja bym chciała tak śpiewać...Pomyśleć, że jest tylu zdolnych ludzi i siedzą w domu a my musimy często oglądać w mediach miernoty.
Mnie ostatnio naszła refleksja, że wielu wokalistów-amatorów lata od jednego talent show do drugiego i nic z tego nie wynika. Mateusz Żółtko odpadł z "Mam Talent" to poszedł do "The Voice of Poland". Michał Karpacki jakieś 10 lat po "Idolu" też poszedł do "The Voice" Lisowską odwalili z "Mam Talent" to poszła do "X Factor" (albo odwrotnie). Niewiele z tych "karier" wynika na dłuższą metę, może poza obstawianiem chórków w "Jaka to melodia"... :ot:
Ziółkę uważam za nieprzeciętny talent i wokal, wygrał The Voice i mówił, że materiał na płytę już ma, ale jak dotąd płyta jeszcze chyba nie wyszła? Ma wszystko ku temu, żeby być gwiazdą, ale coś tak nie styka ciągle.
I tak ostatnio o Górniak z kimś rozmawiałam - wokal nieprzeciętny ale jak przychodzi co do czego, żeby wymienić jej największe hity to przychodzi na myśl tylko To nie ja i Dumka na dwa serca. Mało trochę. Ma głos, ale nie ma piosenek hitów.
I tak ostatnio o Górniak z kimś rozmawiałam - wokal nieprzeciętny ale jak przychodzi co do czego, żeby wymienić jej największe hity to przychodzi na myśl tylko To nie ja i Dumka na dwa serca. Mało trochę. Ma głos, ale nie ma piosenek hitów.
Last edited by Svietka 10 lat temu, edited 1 time in total.
:ot: Oglądając "Magiel towarzyski" (kolejne moje "guilty pleasure :P ) usłyszałam, że łatwiej jest wymienić mężczyzn z którymi spotykała się Górniak niż jej hity. Piękna dziewczyna o pięknym głosie, jedna z niewielu która naprawdę miała szansę na zagraniczną karierę, ale dziś widzimy kobietę po 40-stce, z ustami jak u karpia, płaczącą w TV, mającą problem z doborem repertuaru i współpracowników, zajmującą się głównie kasowaniem forsy za siedzenie w jury i mieszaniem z błotem swoich EX.
Żółtko za bardzo przypomina mi Szymona Wydrę, a tego gościa nie cierpię głównie za jego teksty w stylu "Chciałbym żyć życiem towarzyskim" :P Problemem wielu tych wokalistów jest fakt, że nie wiedzą co chcą śpiewać, dopóki śpiewają "cudze" w programie TV to jest OK, ale pomysłu na samego siebie zero. Ważne by pojawić się na kanapie u Wojewódzkiego. Potem mamy takiego Michała Szpaka, który zaczyna od dooopy strony czyli od "Tańca z Gwiazdami" Talent show były potrzebne by pojawiła się taka Brodka, Dąbrowska czy Bednarek, Liczyłam na Lisieckiego, mam jego płytę ale też przepadł. Lansuje się głównie jury.
Żółtko za bardzo przypomina mi Szymona Wydrę, a tego gościa nie cierpię głównie za jego teksty w stylu "Chciałbym żyć życiem towarzyskim" :P Problemem wielu tych wokalistów jest fakt, że nie wiedzą co chcą śpiewać, dopóki śpiewają "cudze" w programie TV to jest OK, ale pomysłu na samego siebie zero. Ważne by pojawić się na kanapie u Wojewódzkiego. Potem mamy takiego Michała Szpaka, który zaczyna od dooopy strony czyli od "Tańca z Gwiazdami" Talent show były potrzebne by pojawiła się taka Brodka, Dąbrowska czy Bednarek, Liczyłam na Lisieckiego, mam jego płytę ale też przepadł. Lansuje się głównie jury.
Last edited by kasik8222 10 lat temu, edited 1 time in total.
Zapomniana piosenka Anity Lipnickiej. Idealna na jesienne wieczory. Nie lubię słuchać jak wypowiada się Górniak, ale chcętnie czytam wywiady z Lipnicką. Naprawdę mądra życiowo kobieta. Idzie swoją drogą i konsekwentnie unika pozowania na ściankach, jurowania w programach, okładek z dzieckiem w kolorowych magazynach.
Tęsknię za klimatem tamtych lat, już nie wrócą, były jedyne w swoim rodzaju.
Tęsknię za klimatem tamtych lat, już nie wrócą, były jedyne w swoim rodzaju.
Pamiętam. Miałam kasetę Anity "Wszystko się może zdarzyć", przesłuchałam chyba z milion razy. Warto wrócić do tamtych piosenek.
Last edited by Svietka 10 lat temu, edited 1 time in total.