O łyżwiarstwie - ludzie i wydarzenia
Moderatorzy: yenny, Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
To nie polityka, to jest wojna, a '"że się odbija"? Trudno, położenia geograficznego nie zmienimy, udawanie ślepego nie pomaga w uniknięciu problemów na dłuższą metę, bo potem cena jest tylko wyższa. Świat nie może być ślepy. My mamy tylko wyższe rachunki za gaz, a w Ukrainie giną ludzie.
To prawda, u nas jest ciężko, ale co mają powiedzieć Ukraińcy? Oni to mają ciężko i ja nawet nie próbuję sobie wyobrazić tego koszmaru jaki przeżywają.
Ja na obecną chwilę każdemu ze sportowców rosyjskich, którzy nie udzielają się w tych cyrkach putina, którzy choć w minimalny sposób pokazują dezaprobatę na to co się dzieje itd daję mały kredyt zaufania. Wiem, że może to dla nich i ich rodzin być źródłem problemów.
To wszystko jest tak straszne, że aż wierzyć się nie chce, że to się dzieje. Wojna trwa ponad 2 mce, nie sądziłam nigdy, ze będę świadkiem czegoś takiego.
Ja na obecną chwilę każdemu ze sportowców rosyjskich, którzy nie udzielają się w tych cyrkach putina, którzy choć w minimalny sposób pokazują dezaprobatę na to co się dzieje itd daję mały kredyt zaufania. Wiem, że może to dla nich i ich rodzin być źródłem problemów.
To wszystko jest tak straszne, że aż wierzyć się nie chce, że to się dzieje. Wojna trwa ponad 2 mce, nie sądziłam nigdy, ze będę świadkiem czegoś takiego.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Jak najbardziej się zgadzam, wojna jest okropna, ale gdyby nasi politycy okazali się większymi dyplomatami, to byłoby lepiej.Nie można skutków ekonomicznych zwalać tylko na wojnę, wcześniej COVID itd. Akurat pracuję w jednym z punktów wydawania darów i wiem, że potrzeby rosną, dlatego z wielkim niesmakiem (w ogóle już prawie nie oglądam wiadomości) patrzę na naszą dyplomację.
Ale to co mnie zastanawia to to, że w dalszym ciągu władza w Rosji ma wielkie poparcie i tu nie chodzi tylko o sportowców. Zobaczymy, jak będzie dalej. W każdym razie zanosi się na to, że w następnym sezonie również nie zobaczymy Rosjan i turniej Cup of Russia nie odbędzie się w Moskwie. Ja bynajmniej z tego powodu nie płaczę.
Też mam szacunek do Ani Szerbakowej na przykład, że w obecnej sytuacji nie chciała upragnionego "selfie".
Ale to co mnie zastanawia to to, że w dalszym ciągu władza w Rosji ma wielkie poparcie i tu nie chodzi tylko o sportowców. Zobaczymy, jak będzie dalej. W każdym razie zanosi się na to, że w następnym sezonie również nie zobaczymy Rosjan i turniej Cup of Russia nie odbędzie się w Moskwie. Ja bynajmniej z tego powodu nie płaczę.
Też mam szacunek do Ani Szerbakowej na przykład, że w obecnej sytuacji nie chciała upragnionego "selfie".
Halka, a czego się spodziewać po Rosjanach, którzy nigdy nie zaznali demokracji ani, z wyjątkiem małych okienek czasowych, nie wiedzą czym są wolne media. Jakbym ja musiała oglądać pewną telewizję 24h na każdym kanale i nie miałabym alternatywy to też miałabym wyprany mózg. W sankcjach nie należy liczyć na to, że Rosjanom coś się odkorkuje w mózgownicach. Chodzi o to, by Putin nie miał za co prowadzić wojny. Już teraz dzięki sankcjom technologicznym niektóre rosyjskie czołgi nie wyjeżdżają, bo brak im części zamiennych, a to oznacza mniej ofiar. Jakby Pan nazwiskiem Chamberlain nie był takim naiwniakiem w 1938 to Polska nie spływałaby krwią z 1939. Dyktator jak widzi słabość i ustępstwa to tylko go to zachęca do eskalacji. Co do polskiej dyplomacji to ja bym sobie życzyła by polski premier z taką samą surowością jak Macrona potraktował Orbana, a jakoś tego nie widzę i to jest hipokryzja.
A tymczasem w ISU:
https://sport.interia.pl/zimowe/news-za ... Id,5992230
Co nam po zawieszeniu zawodników, jak rosyjscy działacze nadal mogą rządzić i kandydować i już oni się postarają, żeby rosyjscy łyżwiarze szybko wrócili. Mam nadzieję, że w takim przypadku będzie można liczyć na kibiców - nie, bynajmniej nie chodzi o burdy i rzucanie jajkami, tylko o solidarne opuszczenie sali w czasie występów rosyjskich łyżwiarzy.
https://sport.interia.pl/zimowe/news-za ... Id,5992230
Co nam po zawieszeniu zawodników, jak rosyjscy działacze nadal mogą rządzić i kandydować i już oni się postarają, żeby rosyjscy łyżwiarze szybko wrócili. Mam nadzieję, że w takim przypadku będzie można liczyć na kibiców - nie, bynajmniej nie chodzi o burdy i rzucanie jajkami, tylko o solidarne opuszczenie sali w czasie występów rosyjskich łyżwiarzy.
To jest kpina. oszołom z kremla i tak ma wszystkie sankcje w poważaniu, więc jakiekolwiek ustępstwa są niepoważne i dopuszczenie na chwilę obecną działaczy do tego by brylowali na salonach jest zwykłym skurw... w stosunku do całej Ukrainy i by może innych krajów. FIFA też chce by rosjanie wrócili, ech
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Łysy z Fify przecież medal od Putina odbierał. Wyłom będzie tu i tam, ale osobiście obstawiam, że sankcje sportowe na wielu polach potrwają tak długo, że tylko patrzeć na koniec kariery jeden po drugim. W łyżwiarstwie to dopiero może być ciekawie pod tym względem.
W sprawie wiadomości o końcu kariery zawodniczki - właśnie tę decyzję ogłosiła Sonia Samodurova. Planuje pracować jako trener w grupie Aleksieja Miszina. Myślę, że ta wiadomość nikogo nie zdziwiła, chociaż Sonia ma dopiero 19 lat.
W nowinkach i zmianach trenerów wczoraj dziewczyny o tym pisały.
A na naszym podwórku miłe wieści z życia prywatnego:
https://nowosci.com.pl/natalia-kaliszek ... d/56552033
Gratulacje dla młodej pary i dużo szczęścia na nowej drodze życia i po cichu liczę na młode łyżwiarskie pokolenie
https://nowosci.com.pl/natalia-kaliszek ... d/56552033
Gratulacje dla młodej pary i dużo szczęścia na nowej drodze życia i po cichu liczę na młode łyżwiarskie pokolenie
O tak, bardzo,bardzo, bardzo dużo szczęścia dla młodej pary
- tatianalarina
- Kontakt:
Gratulacje dla młodej pary! (Chociaż po cichu obawiam się, że to może zapowiadać koniec kariery Natalii jako zawodniczki.)
Może teraz Plusz inaczej spojrzy na swojego idola - w końcu gdyby nie jego bezsensowna wojna, to by nie stracił tyle kasy. Trudno cieszyć się z cudzego nieszczęścia albo popierać złodziei, ale jest to dowód że karma wraca - ukraińskie rodziny też straciły wszystko, ich domy leżą w gruzach, więc los się odegrał za popieranie tej wojny.