Muzyka/piosenka jaką chcielibyście usłyszeć do programu

Filmiki, zdjęcia, fan arty - wszystko co związane z naszymi ulubieńcami

Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Ja festiwalu nie mogłam przeoczyć, bo Opole to moje miasto :P Zdecydowanie najjaśniejszą gwiazdą festiwalu jest publiczność, nader sympatyczna. Trwa koncert Niemena, z prowadzącymi, którzy nawet nie raczyli się nauczyć tekstu na pamięć. O unisono dyszących rozmowach nie wspomnę. A teraz jakieś dwie panie udają, że śpiewają "Jednego serca". :medit:
W sumie to nawet nie wiem z czego to się bierze, że u nas nie da się zrobić muzyki na naprawdę fajnym poziomie. Nie wiem może to chodzi o gust muzyczny ogółu, bo skoro podobają się piosenki takiego zespołu jak np. Feel czy inna Doda, to reszta chcąc osiągnąć sukces komercyjny także idzie w tą stronę.
Akurat niektóre piosenki Feel stały na znacznie wyższym poziomie niż to coś, co było dzisiaj prezentowane. Też nie wiem, skąd to się bierze, ale jest dość przerażające.

O Boże, przypomniało mi się, jak parę lat temu zorganizowali koncert piosenek Demarczyk. Sama nie wiem, co było w tym gorsze - atmosfera konduktu pogrzebowego, aktoreczki, które nawet wszystkie razem nie miały połowy głosu Demarczyk czy może ten przerażający fałsz (no dobra, nie wszystkich) :faint:

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

A teraz jedna z tych pań, zapytała czemu śpiewały tę piosenkę we dwie, odparła, że kocha pomysły pierwotne i organiczne. :08:

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
olcia

Post autor: olcia »

Dobra to i ja wrzucę kilka linków z moimi ulubionymi kawałkami, może akurat ktoś znajdzie coś dla siebie.

Mumford and Sons

Jack Savoretti

Andrew Belle

Birdy
ogólnie bardzo ciekawa dziewczyna, niesamowita barwa głosu, pierwszą płytę nagrała w wieku 15 lat co prawda w większości były to covery, ale wybór piosenek naprawdę intrygujący, następna płyta 2 lata później i już jej autorskie utwory, naprawdę niezłe teksty, ciekawa estetyka teledysków, według mnie naprawdę wielki talent

Sara Bareilles

Jason Walker

Greg Laswell

to cover, ale i tak uwielbiam

Ron Pope

Ingrid Michaelson
wydaje mi się że Meryl i Charlie mieli kiedyś do tego utworu program galowy

Landon Pigg

Plumb

Snow Patrol

The Fray

Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

Olcia, tyle fajnych nagrań wrzuciłaś. Nie wiem czy wiesz, że Birdy wydała właśnie nowy album.

Przypuszczam, że też spodobałyby Ci się

Soley
Ólöf Arnalds
Angus and Julia Stone

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Wielkie dzięki za koleją porcję wspaniałej muzyki. Część już znam. A wracając jeszcze do wczorajszej żenady opolskiej to fajnie ktoś gdzieś napisał, że poziom tekstów był na poziomie "wlazł kotek na płotek". Na scenie albo wiecznie żywe dinozaury albo młodzi o których na drugi dzień się nie pamięta. Jeżeli takie teksty piosenek robią karierę to ja jako bibliotekarka z wykształcenia powinnam się zabrać za pisanie książek i nie mieć żadnych hamulców, bo jak widać papier dziś wszystko przyjmie i trochę grosza wpadnie bez wysiłku :P .

kasik8222

Zgadzam się z tym co kiedyś napisała, bodajże, Svietka. Ciągle się tu człowiek dokształca i dowiaduje ciekawych rzeczy. Wielkie dzięki Wam za to ok2 .
A jeszcze dodam, że z polskim gustem nie może być tak źle skoro pierwsza "10" sprzedawanych w empiku płyt to nie żadne Dody, ale np. to co puszcza radiowa "Trójka". Wielu cenionych przeze mnie polskich artystów to ci, których pierwszy raz usłyszałam właśnie tam, wielu z nich nagrywa jednak po angielsku i zagranicą np. Pati Yang, Agatha, Julia Marcell. Z tych śpiewających po polsku cenię np. Melę Koteluk czy Karolinę Kozak. To są nazwiska, których ze świecą szukać wśród festiwali namawiających do wysyłania sms-ów na gwiazdki typu Grzeszczak, która wszystko śpiewa na jedno kopyto: "Jaaaaak księżniczka z księciem la la la la, oooooo", ja kocham ciebie, ty kochasz mnie, a trawa jest zielona, ooooo, la, la la :shock:

Awatar użytkownika
ivi

To są nazwiska, których ze świecą szukać wśród festiwali namawiających do wysyłania sms-ów na gwiazdki typu Grzeszczak, która wszystko śpiewa na jedno kopyto: "Jaaaaak księżniczka z księciem la la la la, oooooo", ja kocham ciebie, ty kochasz mnie, a trawa jest zielona, ooooo, la, la la :shock:
Rozbawiłaś mnie :06: :viva: :lol:

Awatar użytkownika
ivi

A to np. polski zespół

kasik8222

The Calling

kasik8222

Chyba pierwsza "dorosła" piosenka którą w życiu usłyszałam. W każdym razie pierwsza, którą zapamiętałam.

kasik8222

Piękne czasy gdy występ na festiwalu naprawdę coś znaczył. Kocham jej pierwsze dwie płyty. Potem było już gorzej, ale od czego jest youtube?

kasik8222

Pierwszy raz usłyszałam tę piosenkę w takiej wersji i nie chce wypaść mi z głowy. Moja ulubiona Alanis raz jeszcze. Hipnotyzujące

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Świetną muzykę wrzucacie!

Ja ostatnio zostałam w pracy skrytykowana za słuchanie radiowej jedynki (trojka mi źle odbiera) - że niby to stacja dla babć :)
program 1 polskiego radia to jest to co ja pamiętam z najwcześniejszego dzieciństwa, uwielbiam jej słuchać, pomimo tego, że mniej tam muzyki niż w 3ce. Cały maj np. to był "maj polskiej piosenki" i było naprawdę ok, choć stylistyka prezentowana przez takiego Donatana to nie moje klimaty.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
ivi

Chyba pierwsza "dorosła" piosenka którą w życiu usłyszałam. W każdym razie pierwsza, którą zapamiętałam.
Nie jest to typ muzyki, której na co dzień słucham, ale ja tę piosenkę bardzo, ale to bardzo lubię.

Awatar użytkownika
ivi

Ja ostatnio zostałam w pracy skrytykowana za słuchanie radiowej jedynki (trojka mi źle odbiera) - że niby to stacja dla babć :)
Chyba tak kiedyś było. Ale teraz na jedynce jest naprawdę sporo fajnych audycji,wcale nie tylko dla babć :D.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Dział medialny”