Tak się zachwycam Krysią i Alexem, że praktycznie nic nie napisałam o pozostałych parach :P
Programy krótkie
Vera Bazarova i Andrei Deputat - choreografia podoba mi się pod tym względem, że nie jest zaprojektowana na ciągnięcie Very po lodzie. Tempo mają średnie, ale jakoś dramatycznie go nie tracą. Płynne wejście w sekwencję kroków, jej wzór - bardzo interesujący, ale wykonanie asynchroniczne w sensie pracy nóg, szczególnie kolan (Andrei praktycznie w ogóle ich nie zgina).
Yuko Kavaguti i Alexander Smirnov - Sasha to świetny partner, zgodzicie się? Partner idealny
Silny, stabilny, opiekuńczy. Oni są na lodzie rozczulający, zauważcie, jak on ją chroni, osłania, podaje rękę. Niewielu już jest takich :P A wracając do programu - elegancki, subtelny, liryczny, godna podziwu kontrola ruchów. Choreografia bardzo interesująca, pomimo braku sztuczek. Rewelacyjne podnoszenie. Liczę na wielki powrót i rywalizację z duetem o odwrotnych inicjałach
Evgenia Tarasova i Vladimir Morozov - ja się naprawdę staram wyszukać dobre strony tej choreografii. Maxim, jesteś super, tylko nie staraj się zostać choreografem, bo Ci, słońce, nie wychodzi. Pozycja początkowa kojarzy mi się z manekinami w jakimś randomowym sklepie. Twist przepiękny, oby tylko powtórzyli go na zawodach. Wejście do spirali śmierci ze spread eagle - bardzo ładne i pomysłowe. W ogóle elementy techniczne na bardzo wysokim poziomie. Poza tym - ciągłe uduchowione spojrzenia i podnoszenie rąk, w zamiarze mające oddać niebiański charakter muzyki to bardzo, ale to bardzo interesujące i niebanalne pomysły, wszyscy się co do tego zgodzimy, prawdaż? Ciągnięcie partnerki po lodowisku oraz dynamika wyrażana w postaci machania nogą nad pochyloną partnerką też. A i tak mogę iść o zakład, że na Ondrej Nepela dostaną wyższe noty za choreo niż Krysia i Alex.
Vasilisa Davankova i Alexander Enbert - Ten. Wokal. Brzmi. Jakbym. To. Ja. Śpiewała. Choreografia podobna jak u pary wyżej, tylko że Evgenia i Vladimir mają lepszą sekwencję kroków i technikę jazdy. Dużo crossoverów. Vasilisa wyraźnie nie wie, co zrobić z rekami. Ładne zmiany pozycji w podnoszeniu.
Natalia Zabijako i Yuri Larionov - oni mi się naprawdę podobają. Nie bardzo rozumiem opowiadania historii Upiora i Christine w rytm piosenki Raoula i Christine, ale to drobny mankament (a historia przynajmniej czytelna). Szczątkowe bo szczątkowe - ale elementy i kroki łączące jakieś są. Z Natalią Yuri wygląda znacznie lepiej, widać, że potrafi się ruszać. Natasha jest chyba wyższa od Very, więc wyglądają znacznie bardziej harmonijnie. Ogólnie jest dobrze :P
Maria Vigalova i Egor Zakroev - ten program jest... seksowny. Trochę za bardzo, zważywszy jeszcze na to, że Masha wygląda na 10-12 lat. On ją dalej ciągnie po lodzie, tego elementu za bardzo nie poprawili. Przejścia są lepsze niż u wszystkich pozostałych par. Harmonijny i ciekawy program :D
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)