Najbardziej ograna muzyka w lyżwiarstwie
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
jak zwykle coś pomyliłam oczywiście :12:
Już wiem :D mieli być i jedni i drudzy tylko mi link gdzieś wcięło
Tosca
Bobrova/Soloviev, FD 2013
Może jestem dziwna, ale wyraz twarzy Dmitrija na początku jakoś mnie zniechęca do tego programu
Już wiem :D mieli być i jedni i drudzy tylko mi link gdzieś wcięło
Tosca
Bobrova/Soloviev, FD 2013
Może jestem dziwna, ale wyraz twarzy Dmitrija na początku jakoś mnie zniechęca do tego programu
Last edited by Zakręcona 10 lat temu, edited 1 time in total.
To jeszcze dorzucę do Listy Schindlera (i Adagio zarazem), która była wspominana na początku wątku, ale tego programu raczej nikt nie wymienił. Chyba mój ulubiony program tej pary:
Savchenko/Szolkovy, 2008
teraz zauważyłam, że Kasik już wymieniła więc się powtórzyłam
Programów do muzyki Enio Moriccone też by się trochę znalazło. Choć jak tak patrzę to chyba góruje Romeo i Julia. Ale wiecie co, ja to się łyżwiarzom nawet nie dziwię, będąc na ich miejscu sama chciałabym pojechać choć raz do takiej Toski albo Upiora
Savchenko/Szolkovy, 2008
teraz zauważyłam, że Kasik już wymieniła więc się powtórzyłam
Programów do muzyki Enio Moriccone też by się trochę znalazło. Choć jak tak patrzę to chyba góruje Romeo i Julia. Ale wiecie co, ja to się łyżwiarzom nawet nie dziwię, będąc na ich miejscu sama chciałabym pojechać choć raz do takiej Toski albo Upiora
Last edited by Svietka 10 lat temu, edited 1 time in total.
NAjbardziej oczywiście Kazakowa i Dymitriew w NAgano. Och, jak mi serce waliło. Uwielbiałam Elenę i Antona, ale Oksana i Artur powalili mnie wykonaniem tego sp i potem dowolnego.Dzika Róża pisze:Thus spoke Zarathustra… Genialny utwór R. Straussa i absolutnie jeden z moich ulubionych klasyków. Szkoda, że tak rzadko doceniany przez łyżwiarzy.
Tim Goebel – SP 2000/2001 -
Kavaguti/Smirnov – SP 2010/2011 -
Kazakova/Dmitriev – SP 1997/1998 -
Dla mnie totalnie stworzony do SP, a z dźwiękiem łyżwy sunącej po tafli robi kapitalne wrażenie, choć krytyków utworu nie brakuje (horrible, unskateable music )
Apel do reżyserów: mógłby ktoś nakręcić 2020:Space Odyssey? Miałabym wysyp short programów z Zarathustrą ok2
Pamiętacie może coś jeszcze? Dla mnie każdy taki program to perełka i + 10 pkt do PCS
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Podobno każda łyżwiarka marzy by choć raz do Carmen pojechaćSvietka pisze:To jeszcze dorzucę do Listy Schindlera (i Adagio zarazem), która była wspominana na początku wątku, ale tego programu raczej nikt nie wymienił. Chyba mój ulubiony program tej pary:
Savchenko/Szolkovy, 2008
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
- Dzika Róża
- Kontakt:
Sonata Księżycowa
Daisuke Takahashi – SP 2012/2013
Plushenko – SP 2004/2005
Akiko Suzuki – LP 2006/2007
Sasha Cohen – LP 2009/2010
Fumie Suguri – LP 2001/2002
Gordeeva/Grinkov – LP 1993/1994
Adam Rippon – LP 2007/2008
Bielousova/Protopopov – 1985
Faiella/Scali – FD 2008/2009
Usova/Platov – 1998/1999
Daisuke Takahashi – SP 2012/2013
Plushenko – SP 2004/2005
Akiko Suzuki – LP 2006/2007
Sasha Cohen – LP 2009/2010
Fumie Suguri – LP 2001/2002
Gordeeva/Grinkov – LP 1993/1994
Adam Rippon – LP 2007/2008
Bielousova/Protopopov – 1985
Faiella/Scali – FD 2008/2009
Usova/Platov – 1998/1999
- LittleLotte
- Kontakt:
Tania i Max nie jeździli do Jeziora Łabędziego, tylko do ścieżki dźwiękowej z filmu Czarny Łabędź, czyli przeróbki tej muzyki w wersji Clinta Mansella.Jezioro Łabędzie
Volosozhar/Trankov, LP 2012
Requiem dla snu, ciąg dalszy
Alena Leonova:
Misha Ge:
Oksana Domnina i Makism Shabalin: - moim zdaniem jeden z ich najlepszych programów
Yu Xiaoyu i Jin Yang:
Stacey Kemp i David King:
Vanessa James i Morgan Cipres:
Valentina Marchei - FS:
Valentina Marchei - SP:
Karen Chen:
Song Nan:
Brian Joubert: (zmiksowane z czym? No z czym? A co tygryski kochają najbardziej?)
Danielle Montalbano i Evgeni Krasnopolski:
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Dodam jeszcze Upiora w Operze w wykonaniu polskiej pary tanecznej
Natalia KALISZEK / Maksym SPODYRIEV
oraz Michael Jackson w wykonaniu włoskiego Rosjanina:
Ivan RIGHINI
Natalia KALISZEK / Maksym SPODYRIEV
oraz Michael Jackson w wykonaniu włoskiego Rosjanina:
Ivan RIGHINI
Dzięki za Tako rzecze Zaratustra, właśnie wróciliśmy z filharmonii, gdzie ten utwór był grany na żywo.
Jeżeli chodzi o oklepane upiory i Carmen, trochę ich dużo jest. Dla mnie jednak prawdziwą Carmen na lodzie pozostaje Katarina Witt- ona najlepiej wykorzystała swój moment w sporcie, pozostając po drodze symbolem seksu z kraju zza żelaznej kurtyny.
Jeżeli chodzi o oklepane upiory i Carmen, trochę ich dużo jest. Dla mnie jednak prawdziwą Carmen na lodzie pozostaje Katarina Witt- ona najlepiej wykorzystała swój moment w sporcie, pozostając po drodze symbolem seksu z kraju zza żelaznej kurtyny.
joasia