Nowinki przedsezonowe, sezonowe i posezonowe
Re: Nowinki przedsezonowe, sezonowe i posezonowe
,
Cześć, wysyłam link do kontrolnych testów, program krótki dziewczyn.
Witam na forum, wcześniej byłam joasią, teraz będę halką.
Cześć, wysyłam link do kontrolnych testów, program krótki dziewczyn.
Witam na forum, wcześniej byłam joasią, teraz będę halką.
Hej, co do tanga oblivion, to posłuchajcie w wolnej chwili wykonania tego tanga na akordeonie, Ajdar Gajnullin ze swoim zespołem Euforia . Ja do tego utworu często wracam, może o niego ktoś z łyżwiarzy- tancerzy kiedyś się pokusi?
Wielkie dzięki za link. Coraz bardziej lubię Medvedevą, cieszę się, że jej współpraca z Orserem się nie posypała. Medal MŚ w zeszłym sezonie może był na wynos, ale przynajmniej wprowadził w ich obozie trochę spokoju. Trusova czyli kolejne złote dziecko w kolejce do tronu może sobie skakać cuda wianki nawet z pięcioma obrotami, ale nie jest to wyraz artystyczny, który mnie jakkolwiek rusza.
Vanessa James i Morgan Cipres wycofali się z grand prix, na stronie francuskiej federacji jest informacja że wystąpią tylko w mistrzostwach Francji i Europy.
Można się było domyślić, że coś knują, skoro Vanessa zgodziła się na udział w Battle of the Blades w kanadyjskiej telewizji.
W programie biorą udział także Weaver&Poje oraz Eric Radford.
Mam nadzieję, że to nie wstęp do zakończenia kariery...
Ja się nie łudzę. Szczerze mówiąc nie byłam pewna przed sezonem czy mają w ogóle w planie jakieś starty, a na te mistrzostwa kraju i Europy też bym się nie nastawiała. Już rok temu chodziły plotki, że przymierzają się do końca kariery. Pamiętam jak to było z Tanią i Maxem, wycofali się z Grand Prix, przebąkiwali coś o mistrzostwach Rosji i Europy, a potem się okazało, że spodziewają się dziecka i to było takie mydlenie oczu przed oficjalnym ogłoszeniem ciąży.
Vanessa powiedziała, że zostają do 2022 , do Olimpiady w Chinach.
Pewnie próbują zarobić sobie, na razie są na fali, zdrowie dopisuje. Potem może być różnie, mam wrażnie, że "rynek" dla łyżwiarstwa się kurczy.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
No ja slyszalam od razu jak ogloszono, ze bieze udzial w tym programie, ze bedzie jej ciezko to pogodzic. Z jednej strony rozumiem ze chce zarobic i pokazac sie teraz poki jest na topie, z drugiej- kurcze, to ryzykowny ruch, czasami ciezko jest wrocic do formy, a u nich reputacja to tak troche balansuje na wlosku.
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Na początku lat 90-tych było wiele zawodów dla profesjonalistów. Dziś coś takiego organizuje się tylko w kochającej łyżwiarstwo Japonii. Łyżwiarstwo Profesjonalne, mistrzostwa świata profesjonalistów już praktycznie nie istnieje. Dziś żyje się głównie z takich telewizyjnych show, a to i tam ułamek możliwości jakie zawodnicy mieli te 20-30 lat temu.
Niestety ostatnio zebrało się trochę wieści o problemach zdrowotnych i związanych z nimi rezygnacji z Grand Prix.
Mikhail Kolyada - ma problemy z zatokami, pod koniec października będzie operowany i być może zdąży się wykurować na Mistrzostwa Rosji (ale nie wiadomo).
Mai Mihara - od lat zmaga się z reumatoidalnym zapaleniem stawów, od kilku miesięcy w zaostrzeniu. Niestety, zrezygnowała też z zawodów regionalnych przez co nie kwalifikuje się na Mistrzostwa Japonii i może jej przepaść cały sezon.
Zabiiako/Enbert - Sasza ma problemy z sercem. Wygląda to poważnie, ale jeszcze nie kończą kariery.
Mikhail Kolyada - ma problemy z zatokami, pod koniec października będzie operowany i być może zdąży się wykurować na Mistrzostwa Rosji (ale nie wiadomo).
Mai Mihara - od lat zmaga się z reumatoidalnym zapaleniem stawów, od kilku miesięcy w zaostrzeniu. Niestety, zrezygnowała też z zawodów regionalnych przez co nie kwalifikuje się na Mistrzostwa Japonii i może jej przepaść cały sezon.
Zabiiako/Enbert - Sasza ma problemy z sercem. Wygląda to poważnie, ale jeszcze nie kończą kariery.
Efforts will lie, but will never be in vain.
Oj, kiepskie wieści, zdrowia dla wszystkich chorych.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Następne urazy, Elizabet Tursynbajewa wycofała się z Skate America, na razie jeszcze jest wpisana na drugie Grand Prix. Z nią jest ciekawa sytuacja bo ostatnio wystąpiła w Chinach, więc mogło wydawać się że wszystko zmienia w dobrą stronę, a po zawodach jej matka napisała na instagramie że jej córki nie może się nawet schylać. Dość absurdalna sytuacja.
Ting Cui czyli brązowa medalistka ostatnich mistrzostw świata juniorek, wycofała się za to z całego cyklu, odnowiona kontuzja kostki.
Ting Cui czyli brązowa medalistka ostatnich mistrzostw świata juniorek, wycofała się za to z całego cyklu, odnowiona kontuzja kostki.