Hortensja pisze: ↑5 lat temu
Sa wolniejsi/zajmuja mniej tafli przy jezdzie. Jej SS sa srednie (Victoria sie bardzo podciagnela). Taka maja tez opinie, a takie cos sie ciagnie i czesto nawet jak nad czyms popracujesz to beda na ciebie patrzyc jako na tego "slabszego".
Mnie się wydaje, ze ta szybkość i pokrycie tafli to też kwestia jakie programy jadą - Viki i NIkta mają takie momenty, gdzie się odbiją i jadą, jadą, a ona omdlewa

- taki ich styl, natomiast u Saszy i Ivan jest z kolei więcej gimnastyki i sztuczek na lodzie

i to wymusza nieco wolniejsze tempo, by prawidłowo i bezpiecznie wykonywać elementy. Nie jestem specjalistką, nawet takiej nie udaję, piszę co widzę i co mi się podoba. I o ile jeszcze niedawno Sasza drażniła mnie nieco, bo głownie machała megadługaśnymi nogami, tak teraz już nie odstaje od Ivana, a przynajmniej nie widać różnicy. Bardzo mocno się poprawiła i tak samo jest z Viki, których tp przecież pierwsze sezony po sparowaniu z NIkitą były słabiusieńkie, a ona była o wiele słabszym ogniwem. Zgadzam się, że wiele par jedzie na opinii i nawet potknięcia im się wybacza, tak było i jest - ale niekoniecznie musi się to podobać, a już mnie jako fance Stepbukinów to się nie podoba absolutnie.
Na pewno moja sympatia do danej pary ma przełożenie na to co widzę, ale Viki i NIkita od początku mi nie pasują, do niego pasowała dramatyczna i charyzmatyczna Elena, długo przyzwczajałam się do Viktorii jako kogoś nowego przy Nikicie, i szczerze mówiąc do dziś dnia ona mi trochę nie pasuje. Do tego ten ich drama styl, monotematyczność, takie trochę silenie się na bycie wytwornym nie gra mi z charakterem Nikity.
Co by nie mówić, na pewno będzie ciekawiej, mniej przewidywalnie, choć w moim odczuciu Gabi i Guliame są na chwilę obecną conajmniej o pół klasy przed resztą stawki i ich nagły spadek w pcs mimo wszytko - lekko zalatuje czymś nieładnym.