Challengery

kasik8222

Challengery

Post autor: kasik8222 »

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Challengery

Post autor: yenny »

No, kręcą nimi nieźle. Po kolejnym oglądaniu mniej już przypomina mi MR, choć chwilami klimat jakiś taki podobny. Szkoda, że nie mają bardziej spektakularnych podnoszeń.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Challengery

<serce> <serce> <serce> Piękny program Lizy <serce> <serce> <serce> i zasłużone 1sze miejsce.
Aliona nie jest już tak pewna jak była dwa sezony temu. Pewnie pandemia odbrała jej jedyną szansę bycia mistrzynią świata.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
kasik8222

Challengery

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Challengery

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Challengery

Kamila z wynikiem 174 punkty za dowolny, bardzo dobra Liza ze 151 pkt - ale obie mnie nie zachwyciły, ani Bolero po raz pierdyliard któryś, ani ten sam styl u Lizy. Jakby nie umiała innego dowolnego pojechać... Niemniej brawa dla obu pań b o pojechały bardzo dobrze.
Aliona słabsza wyraźnie z wynikiem 143 bodajże daleko w tyle.
Ale już sam wynik Kamili robi wrażenie, nie wiem czy znajdzie się na nią ktoś mocny w tym sezonie, no może Ania Szczerbakowa.
Ja trzymam kciuk za Lizę, by wreszcie na ZIO pojechała i oby ten sezon był dla niej udany!

kasik8222

Challengery

A mnie się baaaardzo podobał program Belgijki. O wiele bardziej przykuła moją uwagę swoim dynamicznym występem niż snująca się po lodzie Kostornaia. Tak sobie jeszcze pomyślałam, że zarówno Kostornaia jak i Samodurova mają złoto ME i chociaż ta pierwsza ma większe możliwości to dla obu może się okazać, że to by było na tyle. Liza prezentuje przykurzony styl lat 90-tych, ale mam do niej słabość i w ogóle mam słabość do tej ery w łyżwiarstwie. Nie każdemu się podoba. Ten styl da się sprzedać o ile jest forma, a ta jest. Bo jak posypią się skoki to już gorzej. Inne dziewczyny przychodzą i odchodzą, a Liza trwa na posterunku i nie podłamały jej słabsze sezony. Naprawdę zasługuje na igrzyska i jest w stanie wiele na nich ugrać> Mistrzostwa Rosji to jedno, ale kogo postanowi wysłać federacja to często zupełnie co innego. Być solistką w Rosji to jest rzeźnia.

kasik8222

Challengery

Halka
Kontakt:

Challengery

Post autor: Halka »

A ja Wam jeszcze wkleję Anastasiję Gubanową, bo ona bardzo do mnie przemówiła. Nie wiem, kto był lepszy w fp, ona czy Belgijka, która też bardzo mi się podobała. O Alionie mogę tyle powiedzieć, pojechała słabo jak na 3 miejsce w sumie. Dziewczyna ma potencjał, ale nie pokazuje tego wszystkiego, a rywalki bezpośrednio za nią zrobiły swoje. Renomy tylko im brakuje.
Liza bardzo dobrze pojechała, ale jak widać, to nie wystarcza, aby wygrać. Ja bym jej stylu nie nazwała lata 90-te. Ten program w Finlandia Trophy podobał mi się dużo bardziej niż na kontrolnych testach czy zawodach w Rosji ale ona musi do niego jeszcze coś dopakować. Jej styl mi się podoba, jak widać kwestia gustu. Podobnie jak Tango Oblivion, jedno z moich najbardziej ulubionych, ale akurat wokalu Misi nie słyszałam. Za to bardzo podoba się np. to wykonanie na akordinie- Zapraszam do posłuchania:

Halka
Kontakt:

Challengery

Post autor: Halka »

A jeszcze w temacie Tanga Oblivion - znalazłam piękne nagranie Marcina Wyrostka z orkiestrą Gorzowską. Wybaczcie za te muzyczne dygresje, ale nie mogę się powstrzymać!! Bardzo piękne

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Challengery

Ja do tej pory nie wiedziałam, że Gubanowa nadal jeździ. Super, że się odnalazła w innej federacji i ma szansę pokazywać się na imprezach. A jeździ ładnie i nieźle skacze. Jej program jest ok.
Co do Lizy to już nie raz pisałam, ze mnie jej styl wcale nie przypomina lat 90tych. I lubię to jak jeździ, jednak chciałabym większego urozmaicenia, a nie zawsze te same (głownie wschodnie/arabskie) klimaty. A nawet jak nie one, to i tak program w tym stylu. To samo razi mnie u Gabi i Guliama, ale sezon olimpijski to faktycznie nie czas na eksperymenty.
Hendrix też ok, ale jej program też arabski w klimacie i bardzo podobny do tego Lizy, no, może nieco szybszy.

kasik8222

Challengery

Wrzucę trochę par sportowych

kasik8222

Challengery

kasik8222

Challengery

kasik8222

Challengery