Mistrzostwa Nrodowe

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Mistrzostwa Nrodowe

Post autor: yenny »

Ja Trankowa bardzo lubiłam u kibicowałam mu oraz bardzo mi było żal, że ciągle z jego partnerkami jest coś nie tak i nie może pokazać tego co naprawdę potrafi. Z Tatianą to był sportowy duet marzeń, ale im bardziej zachwycał mnie jako sportowiec to tym bardziej drażnił jako człowiek, jego przechwałki, pyszałkowatość, buta i lekceważenie wszystkiego. Do roli trenera też mi nie pasuje, właśnie przez te wady które wymieniłam. Takie teksty do zawodników... Maskara.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Halka
Kontakt:

Re: Mistrzostwa Nrodowe

Post autor: Halka »

Dopiero teraz oglądałam taniec Tiffany i Dżonatana. Bardzo ciekawy, do covera piosenki "Toxic" Britney Spears, który dla mnie brzmi lepiej niż oryginał. Tiffanny jest prawdziwą bohaterką, ledwo dowlokła się do końca programu. Oby takiego dużego poświęcenia nie przypłaciła zdrowiem, bo bardzo źle wyglądała. Gdzieś czytałam, że zdiagnozowali u niej sepsę meningokokową??? (albo coś pomieszałam, bo się nie znam). W każdym razie musiało to być coś bardzo poważnego, bo jej stan zdrowia dalej jest bardzo poważny. Nie wiem, czy nie powinna sobie dać spokoju ze sportem. A swoją drogą, ich program dowolny to perełka, dużo bardziej oni mi się podobają niż Diana z Glebem. Gdyby nie parszywe choróbsko, to z powodzeniem walczyliby o złoto z Saszą i Iwanem.

kasik8222

Mistrzostwa Nrodowe

Post autor: kasik8222 »

Wysmarowałam post, ale coś nie poszło. Oglądaliście dokument "Over the limit" o gimnastyczce Ricie Mamun? Ona zresztą komentowała teraz w studio z Trankovem. Wyzywanie jej przez trenerkę to była norma dzienna. W Rosji tak mają. Sam Trankov "nie lubi łyżwiarstwa" chociaż zawdzięcza mu wszystko, prywatnie i zawodowo. Uwielbiałam go na tafli z Tanią, ale Tania to zupełnie inny człowiek, osoba bardzo pozytywna, pełna ciepła, a Max ma wiecznie jakiś problem. Do dziś pamiętam jego zdjęcie na insta z Putinem jak szczerzył ząbki dumny, że ma fotkę "with mister president". No bez komentarza, ale wielu sportowców rosyjskich kocha Putina, co zrobić... Szkoda Lizy, a Mishina i Galliamov nie mają dla mnie tej magii co Tania i Max czy Aljona i Bruno, ciągle nie ta liga.

Halka
Kontakt:

Re: Mistrzostwa Nrodowe

Post autor: Halka »

Ja oglądałam ze dwa lata temu. Bardzo dobry dokument. Wiele o nim myślałam. Jeżeli on kogoś stawia w złym świetle, to główną trenerkę i szefową federacji gimnastyki Irinę Winer. Jednak to Irina Winer -Usmanowa jest autorką sukcesów rosyjskiej (po rozpadzie ZSRR) gimnastyki artystycznej, gdyż od lat 90-tych z głównego ośrodka w Nowogorsku pochodzą wszystkie mistrzynie olimpijskie. Teraz Rosjanie "dostali po łapach" bo złoty medal dostała reprezentantka z Izraela i był w Rosji wielki skandal. Aktualnie w kadrze Rosji w gimnastyce główne role odgrywają siostry bliźniaczki, Dina i Arina Aweriny, które specjalnie (po porażce jednak na igrzyskach) kontynuują karierę i o Irinie Aleksandrownie się bardzo dobrze wypowiadają. Nie ma co ukrywać, szkoła rosyjska (gimnastyka, balet, pewnie łyżwiarstwo też) słynie z surowości. Ja tego do końca nie pochwalam, ale tak jest i daje to efekty. A co do Putina, to wszyscy sportowcy, ludzie telewizji, kultury i biznesu - oni muszą być "przy żłobie", oni robią to przede wszystkim dla siebie. Przecież państwo im funduje warunki szkoleniowe, wyjazdy, załatwia wizy itd. A jeżeli chodzi o Maksa, to on jako komentator jest ok, tylko ja u facetów nie lubię "kozich bródek" i nie lubię jego blondie włosów. Taki troszkę niechluj mi się z tym wydawał (mimo, że Maksim jest przystojny). Za to Tania jest bardzo ładna, stylowa, szczupła i godnie reprezentuje ich razem.

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Mistrzostwa Narodowe

Post autor: tatianalarina »

Faktycznie trudno oglądać występ Tiffany bez łez w oczach, to chóralne "mołodcy" też bardzo wzruszające. Jeżeli Tiffany się wyliże (czego jej bardzo życzę), to na ich miejscu zaczęłabym poważnie rozważać zmianę reprezentacji. Z/G byli trzecią parą taneczną Rosji z widokami na bycie drugą, ale nachalne lansowanie D/S to jest policzek dla nich i spycha ich do głębokich rezerw. Marzyłoby mi się, aby Tiffany wybrała kraj przodków czyli Polskę, ale to raczej nierealne, więc może Australia?

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Mistrzostwa Nrodowe

Post autor: yenny »

Mnie tegoroczny taniec Tiffany i Jonatana akurat się niezbyt podoba natomiast, natomiast jako parę lubię ich i uważam, że to co zaczęto z nimi robić by znalazło się miejsce na podium dla innej pary to zwykłe sku... Coraz bardziej mierzi to co się wyprawia w ichniej federacji. Nie tylko w ich przypadku.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Mistrzostwa USA

Po shortach bez niespodzianek, na pierwszym miejscu w parach Cain-Gribble/LeDuc (Knierin/Frazier musieli się wycofać po tym, jak Brandonowi wyszedł pozytywny wynik testu na COVID). Wśród solistek trio Bell/Chen/Liu, Bradie Tennell niestety kontuzjowana. Miłym zaskoczeniem jest czyściutki przejazd Gracie Gold i jej bardzo przyzwoite szóste miejsce - miło widzieć ją w dobrej fizycznej i chyba również psychicznej formie. Zarówno wybór muzyki ("Na wschód od Edenu") jak i kolor sukienki mają być hołdem dla shorta Michelle Kwan z kat 2000 - 2002. (BTW, Michelle właśnie ogłosiła narodziny córeczki.)

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Mistrzostwa Kanady

Keeganowi linie lotnicze zgubiły walizkę z łyżwami i musiał sobie na cito kupić nowe w Ottawie. Chłopie, nie popisuj się, jak kupiłeś łyżwy, to mogłeś też sobie kupić koszulę :-)

kasik8222

Mistrzostwa Nrodowe

Może tego nie zablokują

Rzeczywiście, taką Gracie aż chce się oglądać. Podobała mi się także Thorngren. Lubię styl i grację Andrews, przykuwa dziewczyna uwagę, ma piękną sukienkę do tego, ale co z tego skoro repertuar skoków woła o pomstę do nieba.
Levito i Wang to też dziewczyny których nazwisko warto zapamiętać.Całkiem niezłe te mistrzostwa w wykonaniu pań.

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Mistrzostwa USA

Właśnie ogłoszono pozytywny wynik testu Todda Eldredge'a i Alyssy Liu. To będzie jakiś superspreader event, te mistrzostwa USA, a w ME zanosi się na to samo :-(

kasik8222

Mistrzostwa Nrodowe

kasik8222

Mistrzostwa Nrodowe

Oglądajcie szybko, bo pewnie zaraz zablokują

blue cat
Kontakt:

Mistrzostwa Nrodowe

Post autor: blue cat »

Short Gracie faktycznie fajny, w dowolnym mogło być lepiej, ale i tak szacun dla niej że jej się jeszcze chce. Szkoda że Alysa musiała się wycofać - swoją drogą ciekawa jestem, kto teraz pojedzie na igrzyska, czy dla Liu znajdzie się miejsce "za zasługi".

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Mistrzostwa Nrodowe

I jeszcze Amber Glenn dopadł Covid - w krótkim słabo jej poszło, ale widocznie już ją wtedy "rozbierało".

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólnie o sezonie”