Hortensja pisze: ↑1 rok temu
Eh, no coz, ja juz sie chyba pogodzilam ze Lilah i Lewis nie beda ryzykowac. Generalnie to wiekszosc par nie ryzykuje jesli znajdzie cos w czym sa dobrzy i co podoba sie sedziom.
Też, żałuje że Lilah (którą baaardzo lubię) i Lewis ciągle jeżdżą na te samo kopyto i nawet nie potrafią znaleźć jakiejś ciekawszej piosenki do swoich dynamicznych przejazdów. Tym bardziej doceniam wysiłki par, które starają się zaskoczyć widza:
a to ciekawą choreografią np. Gabriella Papadakis i Guillaume Cizeronem w programie krótkim z Pekinu,
a to oryginalną muzyką, strojami, płynnością ruchów i klimatem jak np. Madison Chock i Evan Bates w programie dowolnym z minionego sezonu (i tu ważne: oni też niektóre elementy powtarzali z poprzednich sezonów, ale umieli to tak opakować, że to nie raziło, więc nie chodzi o to aby w 100% się zmienić ale aby więcej pomysłowości, staranności i wysiłku włożyli w przygotowanie nowego programu)
a to niespotykanymi rozwiązaniami jak np. Gruzini - Marija Kazakow z Gieorgijem Riewiją w programie dowolnym z minionego sezonu (symulowany upadek, przerzucanie partnerki na głową). Oni już wcześniej startowali ale teraz rozwinęli żagle i mocno atakują czołówkę.
Ciekawe co nam przyniesie nowy sezon. Ja najbardziej liczę na pary taneczne, bo w tej dyscyplinie jest największy ferment. Wiele par tanecznych z ubiegłego sezonu zacząłem dokładniej śledzić, bo tak miło mnie zaskoczyła, ale może też i pary sportowe lub solistki sprawią niespodziankę tak jak np. nowa gwiazda - Isabeau Levito. O solistach trudno mi coś powiedzieć, bo ich przejazdów nie oglądam ale może i tu pojawi się jakiś talent na miarę Philippea Candelora - wtedy dajcie mi cynk.