Rostelecom Cup 2013 Moskwa
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
No ale nawet jemu pomogl by maly relooking. Czasami naprawde nie moge sie nadziwic czemu niektorzy lyzwiaze tak sie kurczowo trzymaja pewnych blednych wyborow stylizacyjnych. A przeciez ktos im doradza, wybieraja stroje, fryzure, makijaz. Gdyby Plusz chociaz zlikwidowal ten idiotyczny przedzialek i wlozyl jakies mniej obcisle stroje- na pewno byloby lepiej.
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
To już jutro!
Cokolwiek obejrzę, ale niestety niewiele, bo wyjeżdżamy na weekend i nie będę mieć dostępu do tv. A net tylko z telefonu - może na foum się uda zalogować jak będzie zasieg, o reszcie mogę zapomnieć
Liczę na obszerne relacje :mrgreen:
Cokolwiek obejrzę, ale niestety niewiele, bo wyjeżdżamy na weekend i nie będę mieć dostępu do tv. A net tylko z telefonu - może na foum się uda zalogować jak będzie zasieg, o reszcie mogę zapomnieć

Liczę na obszerne relacje :mrgreen:
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem
.

Ja na pewno obejrzę - pary sportowe i solistki w piątek, solistów nagram, bo mam zajęcia na podyplomówce
. Ominą mnie jedynie tańce, bo nie będę miała jak nagrać (soliści są na Eurosporcie, a tańce na Eurosport 2). Natomiast w niedzielę będę miała czas, więc wstanę skoro świt i obejrzę dowolne z odtworzenia. Wciąż mam nadzieję, że w sobotę puszczą coś na żywo z dowolnych. Tak czy inaczej - mogę wspomóc relacjonowanie startów 

To jest świetny pomysł! I bardzo rozsądny. Nie dość, że Francuzi w tym momencie stracili trening, to jeszcze w takich wypadkach sytuacja robi się bardzo nerwowa. Zwłaszcza, że to młody zespół, mogą reagować mniej spokojnie niż 'starzy wyjadacze'.Haley452 pisze:A właśnie ostatnio oglądałam wywiad z Meryl i Charliem, gdzie mówili, że od jakiegoś czasu zawsze zabierają na zawody zapasowe łyżwy...
Oczywiście już donoszę
Julia Lipnitska wygrała z ponad 4-punktową przewagą nad Kostner. Program bezbłędny, coraz bardziej mi się ta dziewczyna podoba, piruety ma zabójcze. Kostner tradycyjnie 3T-3T + 3R i zmiotła resztę dziewczyn
, już się bałam że Lipnitską dogoni komponentami, na szczęście ta różnica jest, chociaż czy adekwatna to nie wiem. Widziałam jeszcze Murakami - tu niestety nic dobrego, nieudana kombinacja tylko 2T+2T i 3F chyba z niepełną rotacją i w rezultacie ostatnie miejsce. Na 3. miejscu Zawadzki, ją w migawkach zobaczyłam, ale nigdy na mnie wrażenia jej jazda nie robiła, nie wiem czy zasłużenie jest na tym miejscu
. Nagasu czwarta, a Tuktamysheva piąta, coś jej pewnie nie wyszło. Ale różnice między solistkami na miejscach 3-6 nie są duże, więc to się może pozmieniać po programie dowolnym.

Last edited by shahar 11 lat temu, edited 1 time in total.
Szczegóły:yenny pisze:Shahar - jakieś szczegóły???? Nawet odnośnie tych trzech pań? Ja w pracy i jeszcze długo tu posiedzę :38: A wolałabym oglądać :lyzwy:
I grupa
Nikol Gosviani (RUS): 3F+3T (upadek i 3T wyglądał na <), 2A, 2Lz, ładne piruety. SP: 50,21.
Mirai Nagasu (USA) - czyżby trochę się jej przytyło?: 3T+3T, 3R, 2A po mondzie, ładny piruet z odchyleniem tułowia. SP: 60,44.
Satoko Miyahara (JPN) - jedzie do przepięknej muzyki

Haruka Imai (JPN) - cudowna biało-fioletowa sukienka!: 2A - solidny, daleki, 3S - kłopoty z lądowaniem, 3R+2T, upadek w sekwencji kroków, ładne piruety. SP: 49, 55.
II grupa
Agnes Zawadzki (USA): 3T-3T - ładnie, 3Lz - zahaczyła lód nogą wolną przy lądowaniu, 2A. SP: 60,45.
Elizaveta Tuktamysheva (RUS): 3Lz+2T, 3R - problemy z lądowaniem, 2A - ładny, wysoki. SP: 60,16.
Kanko Murakami (JPN) - wzięła sobie do serca moje uwagi i zmieniła sukienkę!!! Teraz jedzie w ładnej czarno-białej: 2A, 2T-1T - masakra jakaś...rozmyśliła się w powietrzu

Julia Lipnitskaia (RUS) - nowa, ładniejsza sukienka!: 3Lz+3T - ładnie, 2A, 3F. SP: 72,24 - ok, lubię ją, ale sędziowie trochę przesadzili z oceną, PCS 32,61....
Carolina Kostner (ITA) - beznadziejna sukienka z czerwonymi motylami na ramieniu...księżniczka Disney'a? W tej stylizacji jeszcze bardziej przypomina mi Bambi... : 3T-3T - drugi 3T chyba <, 3R, 2A. SP: 67,74; PCS: 33,40.
Last edited by Poice 11 lat temu, edited 1 time in total.
Lepiej bym tego nie ujęła :DPoice pisze: Carolina Kostner (ITA) - beznadziejna sukienka z czerwonymi motylami na ramieniu...księżniczka Disney'a? W tej stylizacji jeszcze bardziej przypomina mi Bambi.
Piszę na bieżąco:
Teraz pary sportowe druga grupa się rozgrzewa - S/S niestety te same białe stroje, macie racje okropne są, wcześniej jakoś nie zwróciłam uwagi.
Prowadzą Rosjanie Antipova/Maisuradze.
Stolbova / Klimov – upadek przy wyrzucanym 3F, błąd w spirali śmierci za to 0 punktów będzie - i na razie 3. miejsce, jeszcze za Amerykanami Scimeca/Knierim
Moore-Towers/Moscovitch – upadek partnera w 3T solo, reszta ok, sam program mi się podoba, taki delikatny i stroje też się komponują ze sobą, zwłaszcza Kirsten ładnie wygląda – i prowadzą. Jeszcze dodam, że lepiej mi się ogląda tę parę niż drugą kanadyjską Duhamel/Radford, teoretycznie lepszych.
Bazarova/Larionov – błąd w 3T solo – ona podparcie, on 2T, reszta w porządku. Larionov ulizany zaczes do tyłu – okropność

Yenny - Stolbova /Klimov na razie na 5. miejscu na 7 par - skończą pewnie na 6.
Savchenko / Szolkovy – zwłaszcza Robin wygląda fatalnie w tym białym wdzianku, szukam odpowiedniego porównania ale na razie nie znalazłam

Podsumowanie punktacji pewnie zrobi Poice.
Last edited by shahar 11 lat temu, edited 3 times in total.
Jednym okiem w pracy
obejrzalam druga grupe par sportowych.
Stolbova/Klimov - zawsze przykro mi sie patrzy na zawodnikow tak bardzo przygnebionych swoim bledem. 6 miejsce, szkoda, sam program podoba mi sie chyba najbardziej, muzyka i choreografia ciekawe i dobrze pojechane.
Moore-Towers/Moscovitch- szczerze to streaming mi sie zacinal wiec niestety...
Bazarova/Larionov - ta para to tak ani ziebi ani grzeje, ona jedzie jak na skazanie, a on... wyglada strasznie, ten zaczes, tez zarost i te krotkie rekawy. Ich wyglad tak bardzo nie wspolgra ze soba, ze sprawiaja wrazenie 2 przypadkowych osob.
S/S- stroje koszmarne, tzn szczegolnie fakt, ze Robin jest caly na bialo. Nie lubie kombinezonow na lodzie! Program podobal mi sie duzo bardziej, niz za 1 razem, no ale Axel nie wychodzi.
EDIT

Stolbova/Klimov - zawsze przykro mi sie patrzy na zawodnikow tak bardzo przygnebionych swoim bledem. 6 miejsce, szkoda, sam program podoba mi sie chyba najbardziej, muzyka i choreografia ciekawe i dobrze pojechane.
Moore-Towers/Moscovitch- szczerze to streaming mi sie zacinal wiec niestety...

Bazarova/Larionov - ta para to tak ani ziebi ani grzeje, ona jedzie jak na skazanie, a on... wyglada strasznie, ten zaczes, tez zarost i te krotkie rekawy. Ich wyglad tak bardzo nie wspolgra ze soba, ze sprawiaja wrazenie 2 przypadkowych osob.
S/S- stroje koszmarne, tzn szczegolnie fakt, ze Robin jest caly na bialo. Nie lubie kombinezonow na lodzie! Program podobal mi sie duzo bardziej, niz za 1 razem, no ale Axel nie wychodzi.
EDIT
Napisalysmy to samo w tym samm czasieshahar pisze:zwłaszcza Robin wygląda fatalnie w tym białym wdzianku,

Proszę bardzo:shahar pisze: Podsumowanie punktacji pewnie zrobi Poice.
1 Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY 73.25
2 Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV 69.72
3 Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH 65.65
4 Julia ANTIPOVA / Nodari MAISURADZE 62.87
5 Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM 59.56
6 Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV 57.20
7 Lindsay DAVIS / Rockne BRUBAKER 51.59
8 Narumi TAKAHASHI / Ryuichi KIHARA 48.64