Soliści - program dowolny

Marzec 24-30, Sitama, Japonia

Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea, Poice

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

[/quote]domniemaną orientację seksualną[/quote]

Moja Droga, ja do łóżka zaglądam tylko Volosozhar i Trankovovi. Reszta ani mnie ziębi ani grzeje ;) Dla mnie Hanyu był dziś najbardziej porywający i żaden Puchatek w zestawie z obcisłą koszulką tego nie zmieni.

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

kasik8222, no to cieszę się :D

Pozostaje czekać na jutrzejszy LP pań. Moje modlitwy nad 4S Yuzuru pomogły, więc czas wznieść modły za 3A Mao!

kasik8222

No dobra, czasami trudno mi przejść obojętnie nad tym co się dzieje w łóżku N. Morozova, ale to z troski o te wszystkie naiwniary ;)

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

kasik8222 pisze:No dobra, czasami trudno mi przejść obojętnie nad tym co się dzieje w łóżku N. Morozova, ale to z troski o te wszystkie naiwniary ;)
Zwłaszcza teraz xD Rosjanie dostarczają najwięcej "łóżkowych" atrakcji <lol>

Awatar użytkownika
olcia

Post autor: olcia »

Poice myślę że nie tylko teraz, Rosjanie zawsze byli na pierwszym miejscu w tym elemencie.

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

olcia pisze:Poice myślę że nie tylko teraz, Rosjanie zawsze byli na pierwszym miejscu w tym elemencie.
"zwłaszcza teraz" odnosiło się do sytuacji Morozova i I/K :) A Rosjanie przodują od dawien dawna w dostarczaniu tematów do rozmów.

kasik8222

I nie schodzą z najwyższego stopnia podium od lat ;) Amerykanie są zbyt "poprawni politycznie" by odebrać im tu pierwsze miejsce (dlatego tak lubię wywiady z Rosjanami, to nie jest "kopiuj-wklej jak u amerykańskich zawodników, jak coś im leży na sercu to sie nie partolą). Chyba że policzymy rozwód Weir'a i sex taśmę z nocy poślubnej Harding :P

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Javier i Yuzuru:
Obrazek

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

A ja krytykujac Yuzu dzisiaj nie mam nic do jego zniewiescialosci/dziecinnosci/niemeskosci. Ja wlasnie lubie to, ze kazdy zawodnik jest inny i jestem pierwsza obronczynia lady Gagi lyzwiarstwa, czyli Weira. Nie mam nic przeciwko kucykowi Browna itd.

Natomiast jego wysokie PCS za ten program troche mnie dziwia, dla mnie on jest choreograficznie nijaki, w ogole nie wiem co ma przedstawiac, jest obok muzyki (jedyny moment jaki pamietam to Ina Bauer w kuliminacji). No i interpretacja Yuzu dzisiaj tez mnie nie powalala. Byl bardzo skupiony, ale wyraznie tez zmeczony. No i w ogole, nie wiem co ma interpretowac, bo jak mowilam dla mnie ten program jest nijaki. On ma taka wspaniala ceche, ze zawsze wklada 150 % w to co przedstawia i to jest cudowne. Ale zaangazowanie jeszcze nie tworzy interpretacji. Zeby nie bylo- w SP szczegolnie tym z Olimpiady jest swietny, bo ten program jest super. Wiec generalnie wiem, ze moze.

Natomiast jak juz mowilam ja akurat Strawinskiego "Ognistego ptaka" bardzo lubie i uwazam, ze Machida bardzo ladnie jezdzi i dobrze interpretuje. On ma taki dosc wlasnie -wg mnie- meski styl, dosc silny, energiczny, ale jednoczesnie dosc miekkie, plynne ruchy. Kanciastosc mi troche przeszkadza u Yuzu, ale no taka juz ma sylwetke. Co do sylwetki, to bardzo mnie smiesza posladki MAchidy- takie jakies jak u murzynskiej babki :lol: No takie mam skojarzenia :oops:

A i tak najpiekniej pojechal Abbott :P

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
kasik8222

Hortensja, a tyłek Elvisa Stojko pamiętasz :P ? Tak mi się skojarzyło :P

handomi
Kontakt:

Post autor: handomi »

No właśnie dla mnie Yuzuru dzisiaj świetnie intepretował, ruchy były bardzo płynne, to chyba jego najlepszy kondycyjnie występ w LP ever. Jak dla mnie nie było widać zmęczenia do końca programu.

Dla mnie z kolei to program Machidy jest nijaki :mrgreen:

Javiera programu też nie ogarniam zbytnio. Abott ma świetny program, tylko od strony technicznej kuleje bardzo

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

kasik8222 pisze:Hortensja, a tyłek Elvisa Stojko pamiętasz :P ? Tak mi się skojarzyło :P
Bardziej pamietam jego barana na glowie
:mrgreen:

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
rzepecha

Post autor: rzepecha »

Hortensja pisze:A ja krytykujac Yuzu dzisiaj nie mam nic do jego zniewiescialosci/dziecinnosci/niemeskosci. Ja wlasnie lubie to, ze kazdy zawodnik jest inny i jestem pierwsza obronczynia lady Gagi lyzwiarstwa, czyli Weira. Nie mam nic przeciwko kucykowi Browna itd.

Natomiast jego wysokie PCS za ten program troche mnie dziwia, dla mnie on jest choreograficznie nijaki, w ogole nie wiem co ma przedstawiac, jest obok muzyki (jedyny moment jaki pamietam to Ina Bauer w kuliminacji). No i interpretacja Yuzu dzisiaj tez mnie nie powalala. Byl bardzo skupiony, ale wyraznie tez zmeczony. No i w ogole, nie wiem co ma interpretowac, bo jak mowilam dla mnie ten program jest nijaki. On ma taka wspaniala ceche, ze zawsze wklada 150 % w to co przedstawia i to jest cudowne. Ale zaangazowanie jeszcze nie tworzy interpretacji. Zeby nie bylo- w SP szczegolnie tym z Olimpiady jest swietny, bo ten program jest super. Wiec generalnie wiem, ze moze.
Podpisuję się pod każdym powyższym słowem!
Pod resztą jeszcze nie mogę, bo widziałam do tej pory tylko Yuzuru, ale na podstawie obserwacji całego sezonu czuję, że prawdopodobnie też się zgodzę :)

Awatar użytkownika
Maja
Kontakt:

Post autor: Maja »

Pozwolicie, że i ja wtrącę swoje trzy grosze ^.^
Dzisiejszy występ Yuzuru dla mnie był świetny, może całość nie była idealna, ale naprawdę podziwiałam jego wolę walki. Ponieważ nie znam się (jeszcze!) na punktacji, więc od strony technicznej nie mam się co wypowiadać, ale nawet będąc nieobeznaną w tym całym systemie, zostałam całkowicie zauroczona jego występem.

Co do "zniewieściałości" Hanyu, to rozumiem, że może ona spotykać się z niechęcią, ale mi osobiście jego zachowanie bardzo się podoba. Japończycy mają to do siebie, że większość z nich lubi rzeczy pełne uroku i słodyczy - widok poważnego przedsiębiorcy w eleganckim garniturze robiącego urocze miny i tulącego się do pluszowych maskotek, nie jest tam niczym niezwykłym. Ot, taka kultura.
Trzeba też brać pod uwagę, że część jego zachowania może być "pod publiczkę". Fani lubią takie akcje i nie ma nic złego w tym, że Yuzuru w ten sposób się z nimi "bawi" ^.^

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

handomi pisze:No właśnie dla mnie Yuzuru dzisiaj świetnie intepretował, ruchy były bardzo płynne, to chyba jego najlepszy kondycyjnie występ w LP ever. Jak dla mnie nie było widać zmęczenia do końca programu.

Dla mnie z kolei to program Machidy jest nijaki :mrgreen:

Javiera programu też nie ogarniam zbytnio. Abott ma świetny program, tylko od strony technicznej kuleje bardzo
handomi, widzę, że znalazłam sojusznika w kwestii Yuzuru :)
Hortensja pisze:Natomiast jego wysokie PCS za ten program troche mnie dziwia, dla mnie on jest choreograficznie nijaki, w ogole nie wiem co ma przedstawiac, jest obok muzyki (jedyny moment jaki pamietam to Ina Bauer w kuliminacji). No i interpretacja Yuzu dzisiaj tez mnie nie powalala. Byl bardzo skupiony, ale wyraznie tez zmeczony. No i w ogole, nie wiem co ma interpretowac, bo jak mowilam dla mnie ten program jest nijaki. On ma taka wspaniala ceche, ze zawsze wklada 150 % w to co przedstawia i to jest cudowne. Ale zaangazowanie jeszcze nie tworzy interpretacji.
Widziałam LP Yuzuru z tego sezonu kilkadziesiąt razy z różnych zawodów. Jego strat na MŚ był (wg mnie) najbardziej dopracowany od strony choreograficznej. Pojawiły się nowe smaczki (które są zapewne niezauważalne dla nie-fanów), miał naprawdę dobrą postawę ciała, nie garbił się w końcówce, no i nie było widać zmęczenia. To naprawdę najlepszy jego LP pod względem kondycyjnym w karierze, mimo zmagania się z bólem pleców i kolana (którego nabawił się na treningu przed SP po jednym z upadków przy 4T). Odnośnie PCS - to ile powinien dostać w PCS skoro Machida i Javier dostali praktycznie tyle samo? Cała trójka dostała PCS z kosmosu, ale przynajmniej sypano wszystkim, a nie tylko jednemu zawodnikowi. Pobawiałam się w podliczenie TES i zobaczcie co wyszło:
Yuzuru - 46,74+ 99,93=146,67
Machida - 52,82+93,85=146,67
innymi słowy - przydałyby się dwa złote medale ;)
Javier - 51,43+88,33=139,76
Last edited by Poice 10 lat temu, edited 1 time in total.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mistrzostwa Świata 2014”