Muzyka/piosenka jaką chcielibyście usłyszeć do programu

Filmiki, zdjęcia, fan arty - wszystko co związane z naszymi ulubieńcami

Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Brawo dla tego Pana. Chyba jeden z nielicznych, którzy skorzystali z możliwości doboru wokalu i nie poszli przy tym w oklepane tematy carmenowate i upioropodobne.

kasik8222

Przypomniałam sobie koncert Vanessy Mae w Sopocie gdy ta miała 16 lat. Kupiłam potem jej płytę (a raczej kasetę ;)) "The Violin player" . Dziś taka muzyka nikogo nie dziwi, ale wtedy takie granie to była profanacja muzyki klasycznej i skandal :P
;)

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Dla mnie to nadal jest profanacja i skandal :wstyd: No ale srodowisko muzykow klasycznych jest dosc konserwatywne, nawet swietny przeciez Mozdzer dostawal ciegi jak jeszcze studiowal na Akademii.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

Jak ja bardzo chciałabym zobaczyć program do tego rewelacyjnego nagrania Radiohead
Last edited by ivi 9 lat temu, edited 1 time in total.

kasik8222

Moje ukochane The Cranberries

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

Zasłyszane w Trójce:
- dodaje energii

- wpada w ucho

- tak trochę w "starym" stylu.

:)

kasik8222

Svietka, my naprawdę muzycznie jesteśmy bliźniaczkami ;) Bardzo lubię tę piosenkę Janka Samołyka. Taka jedna ciekawostka...Janek pracował swego czasu w tej samej firmie co mój partner :P.

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

Coś w tym jest Kasik ;) a Janka dopiero odkrywam, miła odmiana w porównaniu do tej całej współczesnej papki. A poznałaś Go?

kasik8222

Nie, nie poznałam. Wygląda na to, że poświęcił się już w 100% muzyce, a może gdzie indziej lepiej płacą :P.

kasik8222

Smolik i Sofa czyli jak się poszpera tu i tam to się okazuje, że Polak też potrafi. Nie ma co narzekać na polską muzykę. Tyle tylko, że w mainstremowych radiach się tak dobrych rzeczy nie usłyszy. Szefowie stacji radiowych niestety nadal uważają polskiego odbiorcę za idiotę, któremu można wcisnąć wszystko i on to kupi. Jest tymczasem masa ludzi, którzy nie dają sobie wciskać chłamu. Nawet w takim empiku na listach bestsellerów są płyty, których radia nie grają. Szkoda, że dyrektorzy programowi radia RMF i innych tego nie widzą. Wciąż mnie ten dysonans zadziwia. Jest cała masa twórców i projektów ciekawych, oryginalnych a jedyne radia które o tym donoszę to "Trójka" czy chilli zet.

Może to ktoś kojarzy, w "Trójce" grali parę lat temu

joasia

Post autor: joasia »

Moje odkrycie z rmf classic - motyw z japońskiej mangi-Księżniczka mononoke- naprawdę super!!

joasia
Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

joasia pisze:Moje odkrycie z rmf classic - motyw z japońskiej mangi-Księżniczka mononoke- naprawdę super!!

Muzyka idealna dla Mao ;(

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Ja słucham jedynki, dwójki i trójki i rmf classic czasem, dla muzyki filmowej. na zetki i temu podobne mam alergię.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
kasik8222

Kolejna płyta, której na próżno szukać w mediach. Egzotyczne klimaty w wykonaniu Kayah. Niedawno się wkręciłam :mrgreen: .

Normalnie mam alergię na polskie rapy i hip hop-y, ale bardzo mi się spodobał tekst i teledysk :mrgreen:

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

Od jakiegoś czasu przesłuchuję różne soundtracki i oto kilka, które wpadły mi w ucho, a do tego nadają się do programów łyżwiarskich:
- Osada (2004) - piękny utwór dla jakiejś solistki :)
- Zabójstwo Jesse'go James'a przez tchórzliwego Robert'a Ford'a (2007)
- Ostatni Samuraj (2003)
- Mroczny Rycerz (2008) - może dla jakiegoś solisty?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Dział medialny”