Muzyka/piosenka jaką chcielibyście usłyszeć do programu

Filmiki, zdjęcia, fan arty - wszystko co związane z naszymi ulubieńcami

Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Gralam "Orawe" z orkiestra w szkole sredniej, nawet na koncertach w Holandii :)

Ale my jeszcze robilismy "Hej!" na kncu i wstawalismy z krzesel ;) Byla radocha :)

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

O, a na czym grasz?

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
Hortensja

Na skrzypcach. Gwoli scislosci- bardziej to gralam, niz gram, bo od zakonczenia studiow rzadko mam instrument w rekach, nawet jak na razie nie udalo mi sie ich do Francji przewiezc. Ale mam nadzieje, ze w koncu sie to zmieni i bede miala warunki, zeby regularnie znowu grac :)

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Jej, ja nigdy na niczym nie grałam, nawet na flecie nie potrafiłam się nauczyć :D Generalnie ze sztuk pięknych to ewentualnie jakoś wychodzi mi pisanie :D Bo malować, grać, tańczyć a tym bardziej śpiewać - ni w ząb :mrgreen:

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Obejrzyjcie sobie ten musical, jeśli znajdziecie trochę czasu. Właśnie z niego pochodzi piosenka Send in the Clowns (i tu chyba najlepsze wykonanie, tak się powinno ją śpiewać, bo to nie jest pioseneczka dziewczątka zawiedzionego pierwszą miłością). Z jakiegoś powodu zniknęła część pierwsza, ale najważniejsze chyba, co zawiera, to słowa Mme Armfeldt, że letnia noc uśmiecha się 3 razy: do młodych, do głupich i do starych.
To jest moim zdaniem najlepszy musical, jaki kiedykolwiek napisano :D Polecam wszystkim, a szczególnie tym, którzy uważają, że ten gatunek opiera się tylko na błahych tematach i sztucznym dramatyzmie :)

Awatar użytkownika
Hortensja

Dla mnie skrzypce i szkola muzyczna to zawsze bylo bardziej hobby, ale sprawialo mi to duzo radosci, dlatego kontynuowalam, az do dyplomu studiow wyzszych :mrgreen: (mialam super nauczyciela, ktory rozumial, ze robie to dla siebie i nie zawsze moge temu poswiecic 100 % mojego czasu). Na szczescie dosc szybko zrozumialam, ze nie mam wystarczajacego talentu, zeby robic kariere, a ewentualny "zawod" wymaga wielu wyrzeczen, o pozniejszych zarobkach nie wspominajac ;) Dlatego tez rownolegle skonczylam grafike na ASP :lol:

A co reszty sztuk- nie umiem tanczyc (ale uwielbiam taniec ogladac) i nie lubie teatru :)

Co do muzyki do progroamow- ostatnio przypomnialo mi sie to:

i pomyslalam sobie czemu Kovtun nie moglby do czegos takiego pojechac? Mysle, ze swietnie by sie odnalazl i ukryloby to jego braki w plynnosci i muzykalnosci :-/

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Wow, rysowanie to zawsze była dla mnie kara, już od przedszkola tego nienawidziłam. Jedynymi, ekhem, sztukami plastycznymi, jakie tolerowałam było malowanie "na szkle", to znaczy z szablonów, które się tylko wypełniało kolorami :), ewentualnie wyplatanie z kiedyś modnych żyłek, ale też bez szaleństw :D Ale jakieś tam ludziki się potrafiło zrobić.
Generalnie zawsze lepiej się odnajdywałam w teoretycznych sprawach i w sumie dlatego miałam szóstki z muzyki i plastyki :D I tak jestem szczęśliwa, że się zmobilizowałam do założenia bloga :mrgreen:

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

A, i ja chcę program do Metra :12:

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Wiązanka z Uwertury i Haseł byłaby całkiem fajna

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Ja myślałam na przykład o Uwerturze i Na strunach szyn

justyna
Kontakt:

Okej wygrałaś i to jeszcze z obecną możliwością podkładu ze słowami. Połączyć to, bo Uwertura jest świetna + Struny albo nawet II Struny, bo do tego można by ułożyć super choreografię. Świetny pomysł.
:ot: Lotte czy ja cię przypadkiem nie mogę kojarzyć z forum fanów Buffo?

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Nope, niestety, tam nie zawędrowałam :(
Jakaś emocjonalna para z pazurem i byłby genialny program :) Sui i Han na przykład. Albo Wevaer/Poje, taaaaak :00:
Jak się Natalka z Maxem utrzymają, to trzeba im podesłać sugestię :mrgreen:

justyna
Kontakt:

Mnie się to zamarzyło w wykonaniu Gabrielli i Guilliaume akurat ;) Zapłon mistrz właśnie zauważyłam, że Natalia z Maxem zrealizowali moje małe marzenie muzyczne swoim paso do wiązanki z piosenek Rodrigo i Gabrieli. Tylko kto projektował Natalii sukienkę matko...

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Fajny rockowy kawałek w wykonaniu laureata amerykańskiego "Idola"
ok2 Mam nawet gdzieś jego płytę.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Jakiś czas temu gadałyśmy tu z Hayley o tym, ze np. Chcę być Kopciuszkiem, Szyba czy Litania byłyby super dla solistki.

A ja wiecie co bym chciała zobaczyć - jakiś układ pary - tanecznej, ale sportowa też może być - do utworu wiodącego z Va Banque. Dobra para moglaby zrobić z tego perełkę.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Dział medialny”