Odejścia na emeryturę, rozstania i zmiany partnerów

Moderatorzy: kasik8222, Kathiea

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Tak dorzucając swoje trzy grosze do dyskusji o roszadach wśród chińskich par:
Ok, pewnie chodzi o kasę (federacja rządzi i rozdaje różne dotacje) i o ile się orientuję, w kulturze chińskiej jest generalnie dobrze widziane żeby się podporządkować "władzy", ale czy ktoś pomyślał, jaką motywację mogą mieć zawodnicy, których na siłę sparowano z partnerami, z którymi jeździć nie chcą?
Ooo, na to Ci mogę odpowiedzieć: nie, nie pomyślał. I zapewne nikogo to nie obchodzi.

Ach, i lekko załamała mnie wieść o rozstaniu Betiny i Jurija.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Kathiea
Kontakt:

Post autor: Kathiea »

Joshua Farris odchodzi na emeryturę sportową: http://www.icenetwork.com/news/2016/07/01/187300788

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

Z zamianą par chińskich przeraża mnie może nie tyle, że zamienili partnerki, ale i zamianie uległy również sukienki do programów krótkich... :roll:

Kathiea
Kontakt:

Poice pisze:Z zamianą par chińskich przeraża mnie może nie tyle, że zamienili partnerki, ale i zamianie uległy również sukienki do programów krótkich... :roll:
Ja czytałam, że to tylko tymczasowo. I programy mają mieć też nowe. Niemniej nie wiem, jak zniosę oglądnie mojej ulubionej konkurencji na Cup of China... :beksa:

[ Dodano: 2016-07-11, 13:23 ]
Lukas Csolley i Federica Testa się rostali: https://www.facebook.com/slovakfiguresk ... =3&theater
Nowa partnerką Lukasa jest Czeszka Lucie Myslivečková.

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Wielka szkoda- Testa i Csolley byli fajną, ekspresyjną parą i świetnie się ich oglądało. Z informacji na Facebooku wynika, że Federica chce skończyć karierę i skupić się na studiach- przynajmniej tyle dobrze, że nie rozstali się w niezgodzie (o ile piszą prawdę). Szkoda, że tyle obiecujących par się rozpada :(

Kathiea
Kontakt:

Krótkie wywiady z nowymi parami chińskimi: http://www.fsuniverse.net/forum/index.p ... st-4829196
Xiao Yu nie wygląda nawet w połowie na tak szczęśliwą, jak Cheng Peng.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

No ja też bym szczesliwa nie była. Ale w Chinach podobno się nie dyskutuje, tam jest reżim.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Xiao Yu nie wygląda nawet w połowie na tak szczęśliwą, jak Cheng Peng.
Szczęśliwą? Co to znaczy szczęśliwą? Wybraliśmy Ci partnera, to idź nie marudź. Jurly ałr desiżions ar gud for skejters.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
rzepecha

Post autor: rzepecha »

Bardzo smutne pożegnanie ;(

Kathiea
Kontakt:

rzepecha pisze:Bardzo smutne pożegnanie ;(
Owszem. Wciąż nie mogę uwierzyć, że kazali im do tego pojechać....
LittleLotte pisze: Szczęśliwą? Co to znaczy szczęśliwą? Wybraliśmy Ci partnera, to idź nie marudź. Jurly ałr desiżions ar gud for skejters.
Ta, świetne decyzje... dlatego udało im się stracić 3 miejsca na MŚ, choć wydawało się to niemożliwe. Ciekawe co zrobią, jak im się nie uda odzyskać 3 na Olimpiadę. Więcej zmian partnerów? :roll:

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Ta, świetne decyzje... dlatego udało im się stracić 3 miejsca na MŚ, choć wydawało się to niemożliwe. Ciekawe co zrobią, jak im się nie uda odzyskać 3 na Olimpiadę. Więcej zmian partnerów? :roll:
Oj tam, oj tam, federacja twój bóg, zachowuj się jak dobry Chińczyk, siedź cicho, bo nikt nie będzie z tobą dyskutował. Nie podoba się zmiana partnera? Trudno, dla Narodu trzeba się poświęcić. Przecież nie możesz zawieść dziedzictwa Denga. My tam wiemy, co jest najlepsze. Z górą się nie dyskutuje!

[ Dodano: 2016-07-29, 16:29 ]
Tak na marginesie, czy ktoś już pisał, że Zhao Kai Pang odchodzi na emeryturę? Szkoda.

[ Dodano: 2016-08-08, 23:42 ]
Carly Gold odeszła na emeryturę. GS w takiej żałobie, jakby to była co najmniej mistrzyni olimpijska odchodząca niespodziewanie w blasku chwały.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Zhao jest jeszcze bardzo młody, no ale ja mu się nie dziwię, bo chyba przebić się nie mogli. I co mu po sukcesach w zawodach juniorskich, jak w seniorskich nie było go widać. A co z Madeline, wiesz cos Lotte?

Carly Gold :-) Hmmm, czyżby rocznik 1995 się hurtem na emeryturę wybierał? ;)
W każdym razie ja do tego roku o takiej pani nie słyszałam, gdzies tam kiedyś wyczytałam, że w okolicach 20 miejsca na MUSA się kręci.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Nie, o Madeline mi nic nie wiadomo, chyba szuka partnera. Mam nadzieję, bo dziewczyna jest naprawdę utalentowana.
Cóż, Carly dzięki siostrze miała zapewniony świetny zespół trenerski, i nawet zakwalifikowała się na MUSA. Ale nie oszukujmy się, talentu siostry nie ma, gdyby nie była bliźniaczką Gracie jej kariera pewnie zakończyłaby się znacznie szybciej. Ja o niej słyszałam głównie z instagrama Gracie.

Kathiea
Kontakt:

Madeline Aaron i Max Settlage się rozstali: http://www.usfsa.org/story?id=89869&type=media Z tego, co przeczytałam to oboje kręcą skoki w lewo, więc ciężko im będzie znaleźć nowych partnerów, jeszcze na odpowiednim poziomie...

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

O, szkoda :( Bardzo mi się podobali, tacy młodzi i energiczni.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólna dyskusja”