Programy na sezon 2017/2018
Ma trenować parę Alisa Lozko/Adian Pitkeev ale nie wiem, czy jako trener główny czy pomocniczy.Ja z kolei słyszałam, że Jelena ma problemy ze znalezieniem partnera, więc będzie trenowała jakąś młodą parę, która dopiero zaczęła ze sobą jeździć. Forgive ale nie chcę rzucać nazwiskami i zrobić to źle.
A propos programów, to w moim śnie widzę Żenię robiącą ze swojego shorta perełkę, ale reality pewnie będzie wyglądać w ten sposób, że Averbukh ułoży jej kolejną okropną choreografię z głupimi minami i wszystkimi skokami upchniętymi w drugiej połowie.
Z innej beczki, podobno Kaetlyn Osmond szykuje dowolny do Jeziora Łabędziego :tired:
Na GS piszą że Swan Lake- http://www.goldenskate.com/forum/showth ... ine/page54Z tego co ja widziałam to nie Jezioro tylko Black Swan
Ale to w sumie niewielka różnica, łabędź to łabędź :lol: W łąbędzie w różnych konfiguracjach idą też Zagitova i Nugumanova, a z par- Kayne i O'Shea więc łabędzi nie zabraknie

Dla mnie to nuda było dobre na okres dojrzewania jak mój tato mi tłumaczył że to standardy baletowe. Kurcze teraz jest wiele różnorodnych tematów muzycznych i ścieżek dźwiękowych szkoda że po nie się nie sięga a przecież na program krótki mogłaby być muzyka np. z iron mana, incepcji. Z lirycznych tematów nie wiem czemu nie sięgną do motywu z filmu fortepian Jane Campion.Niedawno ogladałam synchroniczne pływanie i tam było lepiej z muzyką, od współczesnych rytmów po klasykę, a sport trudniejszy wydaje mi się.
joasia
Uwielbiam te muzyke! Ale ona czasami sie pojawia. W zeszlym sezonie mial przeciez do niej program Jason Brown, a Delobel/Schoenfelder wygrali MS z programem do tej muzyki. Ale zgadzam sie, mogloby byc jej wiecej, tym bardziej ze pieknych fragmentow tam pelno.joasia pisze:Z lirycznych tematów nie wiem czemu nie sięgną do motywu z filmu fortepian Jane Campion
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
- LittleLotte
- Kontakt:
Jane Campion z reguły ma przepiękną muzykę w swoich filmach (nawiasem mówiąc, czy nie była dobrą znajomą Kilara?).
Borze liściasty, tyle nadrabiania przede mną. Na szczęście na razie nie wybieram się zagramanicę, więc jest jakaś szansa
[ Dodano: 2017-07-26, 13:14 ]
Borze liściasty, tyle nadrabiania przede mną. Na szczęście na razie nie wybieram się zagramanicę, więc jest jakaś szansa

[ Dodano: 2017-07-26, 13:14 ]
A to już mnie całkiem fascynujeJustyna i Jeremie mają zestaw z SD do wymaganych rytmów i musical, który będzie z tym świetnie kontrastował. Musical jest troszeczkę mniej znany, ale już go widzieliśmy na lodzie w wykonaniu jednej z topowych par. Wtedy osiągał raczej nie taki efekt o jaki jeżdżącym chodziło xD

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Lenok zatrzymuje SP z poprzedniego sezonu, co mi się podoba.
W sumie jak vlogi są w internecie, to mogę wam powiedzieć. (Głupio mi trochę, bo Jeremie nagrywa i wrzuca vlogi, ale nie chce się tym póki co za bardzo dzielić, bo jest tam trochę z ich programów i inni łyżwiarze mają ich nie widzieć xD)
Plutowska/Flemin mają:
SD: do jakichś łacińskich selekcji, ale bez typowych Despacitów i innych takich, na ucho brzmi mi to na tego samego artystę którego miał Flo Amodio w ostatnim FP sezonu
FD: musical Ghost
Pierwszy raz będą startować we wrześniu w Nicei, i przez to że Kaliszki robią GP będą też na Warsaw Cupie
Z tych pojedyczych części które widziałam, a są z obozu w czerwcu nie mogę się doczekać na programy w całości :D
Chociaż Halina Gordon Półtorak strasznie czepia się ich krawędzi .
W sumie jak vlogi są w internecie, to mogę wam powiedzieć. (Głupio mi trochę, bo Jeremie nagrywa i wrzuca vlogi, ale nie chce się tym póki co za bardzo dzielić, bo jest tam trochę z ich programów i inni łyżwiarze mają ich nie widzieć xD)
Plutowska/Flemin mają:
SD: do jakichś łacińskich selekcji, ale bez typowych Despacitów i innych takich, na ucho brzmi mi to na tego samego artystę którego miał Flo Amodio w ostatnim FP sezonu
FD: musical Ghost
Pierwszy raz będą startować we wrześniu w Nicei, i przez to że Kaliszki robią GP będą też na Warsaw Cupie

Z tych pojedyczych części które widziałam, a są z obozu w czerwcu nie mogę się doczekać na programy w całości :D
Chociaż Halina Gordon Półtorak strasznie czepia się ich krawędzi .
- LittleLotte
- Kontakt:
Natalia z Maksem chcą pojechać za granicę potrenować, z konieczności, bo mają nieczynne lodowisko. Fajnie, że mamy drugą parę taneczną. Ja Justynę i Jeremiego widziałam w zeszłym sezonie na zawodach we Włoszech, prezentowali się pięknie, ale poziomu nie było dobrego. Oni chyba krótko jeszcze wtedy jeździli ze sobą. Oboje są doświadczeni i dojrzale się prezentują, a na ME możemy wystawić dwa duety, nie?
Jakoś nie widzę pary Ilinikh i Schibnev. Anton przystojny chłopak (jakbym miała 19 lat, to jego bym wolała niż Morozowa). Ciekawe, czy sobie da radę z Jeleną (albo może jak ona da sobie rady z nim). Zobaczymy,na razie rosyjskie duety trochę bez większego pomysłu na powrót do elity, choć pomysłów nie brakuje.
Jakoś nie widzę pary Ilinikh i Schibnev. Anton przystojny chłopak (jakbym miała 19 lat, to jego bym wolała niż Morozowa). Ciekawe, czy sobie da radę z Jeleną (albo może jak ona da sobie rady z nim). Zobaczymy,na razie rosyjskie duety trochę bez większego pomysłu na powrót do elity, choć pomysłów nie brakuje.
joasia
Tak, na ME mamy już dwa miejsa
Justyna i Jeremie wtedy jeździli ze sobą bodajże od maja. Oni też mają problem z lodowiskiem, bo coś się u nich w Agorze zepsuło więc przeniesiono ich na razie pod Mediolan do Forum d'Assago gdzie na szczęście jest lód bo Stars on Ice było na początku tygodnia. Z resztą brali w nim udział
Justyna i Jeremie wtedy jeździli ze sobą bodajże od maja. Oni też mają problem z lodowiskiem, bo coś się u nich w Agorze zepsuło więc przeniesiono ich na razie pod Mediolan do Forum d'Assago gdzie na szczęście jest lód bo Stars on Ice było na początku tygodnia. Z resztą brali w nim udział
No jak widać, nic się u nas nie zmieniło- brak całorocznego lodowiska w prawie 40-milionowym kraju :-x Oby Maks nie postradał kolejnych palców.Natalia z Maksem chcą pojechać za granicę potrenować, z konieczności, bo mają nieczynne lodowisko.
A co do programów, trochę filmików z nowościami na FS Gossips- m. in. Osmond, Chatrand, Hawayek/Baker, Smart/Diaz. Jak na razie nikt specjalnie nie porywa, ale to dopiero początek sezonu.