Tak na wstępie to dobry wieczór
Nie mam bladego pojęcia o tym jak działa ocenianie w łyżwiarstwie figurowym, ale lubię ten sport. Czytam Wasze komentarze, by lepiej zrozumieć dlaczego, na przykład w tym przypadku, Francuzi zlecieli z piedestału. Jako kompletnie zielona osoba w temacie technicznym, mogę jedynie napisać, że najbardziej z czołówki podobali mi się Aleksandra Stepanova i Ivan Bukin. Jakoś tak zawsze łatwo jest mi się wczuć w te programy, które oni pokazują. Jest między nimi taka chemia, która mnie przyciąga. Mówią razem "Patrzcie na nas i podziwiajcie!". Oglądając Francuzów czy Rosjan, którzy wygrali, nie czuję aż takich emocji. Dlatego zawsze mi szkoda Saszy i Ivana, że nie mogą się wybić.
Tańce
Tańce
Ja S/B bardzo lubie, od poczatku im kibicowalam. Ale faktem jest, ze jezeli chodzi o takie "mieso" lyzwiarskie, to S/K bardziej beda przemawiac do sedziow. S/B maja fajny, oryginalny styl, ale jest w tym wlasnie troche "sztuczek". Takim skrajnym przykladem sa ich slynne twizzle- wymyslili te oryginalna pozycje, ale w koncu musieli z niej zrezygnowac, bo prawie nie przemieszczali sie na tafli. Ciesze sie, ze dali rade wkomponowac je w inne elementy programu (inna sprawa ze twizzle Nikity akurat nalezy pominac milczeniem ).
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Tańce
A tak BTW to obejrzalam sobie wlasnie FD P/C z sezonu 13-14. Eh, nadal moj ulubiony. I Guillame jaki byl zadziorny! Taka mlodzencza radosc z nich emanuje.
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."