Nowinki, zmiany trenerów etc
- tatianalarina
- Kontakt:
Alysa Liu ogłosiła zakończenie kariery zawodniczej. Szkoda, ale wydaje mi się, ze ten cały hype, jaki spłynął na nią jako juniorkę + przeżycia z chińskimi władzami + cokolwiek dziwny ojciec ją wypaliły.
Szkoda, bardzo lubiłam ją oglądać. Powody na pewno swoje ma, te wieczne zmiany trenerów nawet w sezonie olimpijskim, pokazywały ze dużo się wokół niej działo. Do tego może jakieś problemy z urazami, świadomość że w obecnym łyżwiarstwie ciężko jej będzie osiągnąć coś więcej niż ten brąz na mistrzostwach świata, czy może po prostu łyżwiarstwo nie musi być jej pasją i ta decyzja już tak nie dziwi.
Oj, szkoda. Co prawda ja się nie zachwycałam jej jazdą, ale pokazała się w tym sezonie z dobrej strony i szkoda, że odchodzi zawodnicza z dużymi umiejętnościami i możliwościami
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Szczerze mówiąc, jestem w szoku. Oczywiście jeżeli to względy zdrowotne, to nie ma co dyskutować, ale wcale nie musi być tak, że już więcej nie osiągnie, wręcz przeciwnie - Rosjanki nie występują, więc to mógł być jej czas. Tak czy inaczej, wielka szkoda.
Dla mnie to szok, przecież dziewczyna jest u progu sławy! Ma dopiero 16 lat i zdobyła pierwszy w seniorach medal! Ja ją polubiłam w tym sezonie, z zawodów na zawody była coraz lepsza. Nie rozumiem tej decyzji, ale oby z Alisą było wszystko dobrze. Za dużo ostatnio jest wypaleń w sporcie, niestety.
- tatianalarina
- Kontakt:
Mae-Berenice wraca
Ci odlatują, ci zostają... po serii odwołanych występów w sezonie 21/22 Mae-Berenice wreszcie wystąpiła, co prawda na drugorzędnym Egna Trophy, i zajęła piąte miejsce, plasując się w połowie stawki. Należy trzymać kciuki za powrót do formy.
- tatianalarina
- Kontakt:
To już zasadniczo news na 2022/23 - Rhythm Dance ma być latynoamerykański, ale bez sekwencji obowiązkowej? Zamiast tego jest jakieś dziwaczne sumowanie punktów za SS i ChRS. Nie rozumiem, o co chodzi, i chyba nikt bez doktoratu z łyżwoznawstwa tego nie zrozumie
https://www.isu.org/inside-isu/isu-comm ... -2468/file
https://www.isu.org/inside-isu/isu-comm ... -2468/file
- tatianalarina
- Kontakt:
I jeszcze dodali coś, co się nazywa Choreographic Assisted Jumps. Czy ISU nie może zostawić tańców w spokoju przynajmniej na okres jednej olimpiady?
Widocznie nie mogą... Takie hobby Jakieś pokraczne to wszystko wyjdzie. Masakra.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
- tatianalarina
- Kontakt:
Rozstania, pożegnania
Jak to zwykle w sezonie poolimpijskim, posypały się ogłoszenia o rozstaniach i pożegnaniach, część oczekiwana, część nie.
Już wspomniana na forum Alysa Liu
Nicola della Monica (nie wiem, co planuje Matteo)
Rozstali się mistrzowie Polski juniorów w parach tanecznych Olivia Oliver i Joshua Anadri (Olivia zamierza kontynuować karierę)
Sasha Fear i George Waddell
Jeszcze parę mniej znanych par rosyjskich, ale że szybko ich na międzynarodowej arenie nie zobaczymy, to ich nawet nie wymieniam.
Już wspomniana na forum Alysa Liu
Nicola della Monica (nie wiem, co planuje Matteo)
Rozstali się mistrzowie Polski juniorów w parach tanecznych Olivia Oliver i Joshua Anadri (Olivia zamierza kontynuować karierę)
Sasha Fear i George Waddell
Jeszcze parę mniej znanych par rosyjskich, ale że szybko ich na międzynarodowej arenie nie zobaczymy, to ich nawet nie wymieniam.
- tatianalarina
- Kontakt:
Uzupełniam - Samodurowa kończy karierę, będzie trenować dzieci u MIszyna.
Chyba słuszna decyzja. W sumie w medalach zdobyła tyle co Kostornaya chociaż ta druga miała większe perspektywy, ale też większego pecha. Teraz takich rosyjskich deklaracji o końcu kariery będzie chyba coraz więcejtatianalarina pisze: ↑2 lata temu Uzupełniam - Samodurowa kończy karierę, będzie trenować dzieci u MIszyna.
- tatianalarina
- Kontakt:
I bardzo dobrze. Lubię ich bardziej niż Oliwię i Adriana, może znajdą kogoś, kto pomoże im się rozwinąć.
A Sofia miała swoje wzloty i upadki, ma mistrzostwo Europy wywalczone w pięknym stylu. Miała trochę pecha, bo nie była ulubienicą sędziów, nie sypali jej w pcs. Do tego czasem jej programy były słabe, albo tandetne. Oby sprawdziła się jako trenerka. Nie każda ma tyle siły i samozaparcia jak Liza, nie każdy też wytrzyma kondycyjnie.
A Sofia miała swoje wzloty i upadki, ma mistrzostwo Europy wywalczone w pięknym stylu. Miała trochę pecha, bo nie była ulubienicą sędziów, nie sypali jej w pcs. Do tego czasem jej programy były słabe, albo tandetne. Oby sprawdziła się jako trenerka. Nie każda ma tyle siły i samozaparcia jak Liza, nie każdy też wytrzyma kondycyjnie.