ZMIANY TRENERÓW, PARTNERÓW, PLOTECZKI ITD
W sumie jeden sezon można się przemęczyć...Tak ze zwykłej ciekawości. Vanessa, przez Morgana, nie może pewnie liczyć na wielką karierę w różnych lodowych show, gdyby nie ten skandal to pewnie dziś razem odcinaliby kupony i zarabiali jeżdżąc po świecie tu i tam. Tak jak Kostner, też nie ze swojej winy, musiała odbębnić dyskwalifikację, a potem wróciła chcąc napisać ostatni rozdział, zatrzeć złe wrażenie, tak to samo może przyświecać Vanessie. Inna sprawa, że Aljona Savchenko jest tylko jedna. Stolbovej już "powtórka z rozrywki" nie wyszła. To jest ryzyko, ale jestem sama jestem ich ciekawa.
- tatianalarina
- Kontakt:
Chyba zgadzam się z Tobą kasik - Vanessa może chcieć zatrzeć złe wrażenie i żeby w jej biogramie w Wikipedii ostatnim akapitem w sekcji "kariera" był "Sezon 21/22: w parze z Erikiem Radfordem zajęła 3 miejsce na Mistrzostwach Kanady, 6 miejsce na 4K i 10 miejsce na Olimpiadzie w Pekinie" (tak sobie strzelam, a może jeszcze medale drużynowe się trafią), a nie "Sezon 19/20: najpierw Vanessa się zajęła występami w TV, a potem jej partnera zdyskwalifikowali i koniec kariery".
Nie kojarzę, aby M/C mówili przed skandalem o końcu kariery, wprost przeciwnie, w 2019 zapowiadali, że będą jeździć aż do zdobycia MŚ, ale to może był chwilowy haj po najlepszym sezonie w ich karierze. Może faktycznie Vanessa się już do tego przymierzała, jak poszła do Battle of the Blades, bo to raczej fucha dla łyżwiarskich emerytów jest.
Nie kojarzę, aby M/C mówili przed skandalem o końcu kariery, wprost przeciwnie, w 2019 zapowiadali, że będą jeździć aż do zdobycia MŚ, ale to może był chwilowy haj po najlepszym sezonie w ich karierze. Może faktycznie Vanessa się już do tego przymierzała, jak poszła do Battle of the Blades, bo to raczej fucha dla łyżwiarskich emerytów jest.
W takich sprawach naprawdę cieżko jest oceniać, wiadomo jak jest sprawca i twarde dowody to nie ma co gdybać, jest wina i powinna być kara.
Ale cała reszta - nie wiem jak było, kto co wiedział i o czym, a czego się domyślał.
Vanessa na pewno chce się odbić od tego co ma obecnie, a fakt, zakończenie kariery w atmosferze skandalu...
Co do zapowiedzi końca ich kariery, nie pamiętam dokładnie, ale coś mi się o uszy obiło, mogę się mylić oczywiście.
Ale cała reszta - nie wiem jak było, kto co wiedział i o czym, a czego się domyślał.
Vanessa na pewno chce się odbić od tego co ma obecnie, a fakt, zakończenie kariery w atmosferze skandalu...
Co do zapowiedzi końca ich kariery, nie pamiętam dokładnie, ale coś mi się o uszy obiło, mogę się mylić oczywiście.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
- tatianalarina
- Kontakt:
Meagan wkurzona. Smaczku dodaje sprawie fakt, że trenerką nowej pary będzie jej szwagierka.
Nieładnie...Przypomina mi się afera Grishuk/Usova/Platov/Zhulin. Pasha miała pretensje do Platova,że gdy zdobyli złoto i mogli odcinać kupony jeżdżąc w rewiach i na profesjonalnych zawodach (wtedy jeszcze takie istniały i miały się dobrze) to ten postawił na profesjonalny duet w Usovą, a Pashę nazwał wariatką.
Odpowiedź ze strony Erica:tatianalarina pisze: ↑3 lata temu Meagan wkurzona. Smaczku dodaje sprawie fakt, że trenerką nowej pary będzie jej szwagierka.
https://twitter.com/CBCOlympics/status/ ... 12/photo/1
I komu tu teraz wierzyć?
(Eric jakoś mi nie wygląda na kogoś, kto postąpiłby niegodnie.)
Myślę, że oboje już sobie wszystko wyjaśnili. Reszta to tylko pożywka dla fanów w sezonie ogórkowym. Na tym powinno się zakończyć ten wątek i z ciekawością wypatrywać co też zaprezentuje nam nowy duet. To by było na tyle.
Liza w bardzo dobrym programie rozrywkowym Iwan Urgant Show. Uczy prowadzącego skoków. Bardzo lubię ten program i to że Iwan zaprasza też łyżwiarzy po każdym ważnym turnieju, jest dodatkowym smaczkiem dla mnie.
- tatianalarina
- Kontakt:
Od paru dni chodziły pogłoski po TT, ale już nie chciałam nic pisać, żeby nie wyjść na naczelną plotkarę forum. Ale skoro to oficjalne: Tarasowa i Morozow przechodzą do Eteri (która, o ile pamiętacie, opowiadała niedawno w jakimś talk show, że pary nie umieją skakać i ona by im pokazała, jak).
https://sport.poinformowani.pl/artykul/ ... tutberidze
Eteri i para sportowa? Ciekawe. Inna sprawa, że ja już dawno przewidziałam, że współpraca z Trankovem się rozpadnie. Tak to jest jak ma się trenera, który zachowuje się i wypowiada jakby robił zawodnikom łaskę, że w ogóle z nimi pracuje, a do tego "nie lubi łyżwiarstwa". Uwielbiałam parę V/T, ale odejścia Maxima do sportu, któremu tyle zawdzięcza zawodowo i prywatnie nie rozumiem do tej pory.
Pomyslalam sobie jedna rzecz- Eteri raczej techniki nikogo nie nauczy, jak ktos ma u niej dobra to raczej od innego trenera. Ona jest dobra w dyscyplinie i motywacji. T/M maja dobre bazy, swietne SS i elementy parowe, skoki nawalaj, ale to raczej problem treningu i tego co w glowie. Wiec... moze? Moze im to cos da? Jedno z dwoch, albo zepna tylki, albo nie podolaja takiej presji.
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
- tatianalarina
- Kontakt:
- tatianalarina
- Kontakt:
No i stało się to, co się stać miało - Trusowa wraca do Tutberidze.
No właśnie o tym przeczytałam. Sezon-nie sezon, a dzieje się, że hej. Nie wiem co lepsze dla Saszy, czas pokaże. Wydaje mi się jednak, ze taki powrót z trochę podkulonym ogonem stawia ją w gorszej pozycji do wszystkich innych bardzo zdolnych i utytułowanych podopiecznych Eteri.
Sasza co prawda nie wraca z niczym jak np. Żenia, bo zdobyła medal mś, brązowy, czyli taki jakie zdobyła w seniorach pod skrzydłami Eteri, ale mimo wszystko...
Sasza co prawda nie wraca z niczym jak np. Żenia, bo zdobyła medal mś, brązowy, czyli taki jakie zdobyła w seniorach pod skrzydłami Eteri, ale mimo wszystko...
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Ja też tego nie rozumiem tym bardziej, że niedawno ukazał się wywiad z Rafaelem Artunianem który miał pomóc Saszy Trusowej w treningach i ułożeniu choreografii do nowych programów. Teraz wszystkie rywalki będą z jednej szkoły. Wiadomo, będzie jeszcze większa rywalizacja. Pewnie też w grę weszły pieniądze i prestiż szkoły. Eteri Tutberidze zbiera coraz większe pochwały, a coraz to ważniejsi notable porównują ją do Iriny Winer - Usmanowej, wybitnej trenerki gimnastyki artystycznej która od końca lat 90-tych wypuszcza same mistrzynie olimpijskie z Rosji.
Z tym że wg mnie nie jest możliwe, aby każda z tych dziewczątek zrobiła karierę. Są tylko trzy miejsca w kadrze i złoto bierze jedna.
Z tym że wg mnie nie jest możliwe, aby każda z tych dziewczątek zrobiła karierę. Są tylko trzy miejsca w kadrze i złoto bierze jedna.