Niestety tak, Haley :shock: A może i nie szok, choć oczy przecieram ze zdumienia do tej pory. Nie rozumiem i nie zrozumiem, jak para Veaver/Poje mogła przegrać AŻ 9 punktami z Bobrową i Sołowiowem??? przecież Bobrowa zawaliła twizzle, weszła do nich krzywo i krzywo jechała, nierówno, no jakaś masakra to była. W ogóle miałam wrażenie, że się szarpią, po raz kolejny lód był dla niej za śliski, potykała się, nie mogła trafić na partnera. Do tego - tak - pucołowata gęba podkreślona przez zaczes z lokami, no i asymetryczna sukienka, która powoduje, że jej sylwetka jeszcze bardziej się "gnie". Koszmar!
Natomiast V/P pojechali bardzo dobrze, też w tempie i baaardzo w charakterze muzyki - i co??? Nagle się okazuje, że lepsi są od nich technicznie R/T - no bez przesady. To dobra para, ale nie aż tak dobra!
Jestem zniesmaczona i to bardzo :18:
Reszta par - Amerykanów jakoś szzególnie nie kocham, wisieli mi w sumie. W ogóle sporo było błędów i tylko młodsza para z Kanady mi się podobała.
Panie - zgadzam się z Haley co do Lipnitskiej, że nie powinna dostać aż tak wysokich ocen za wykonanie, ale zasłuzenie prowadzi. Nie jestem jej fanką, nawet za bardzo jej nie lubię, ale dziś pokazała klasę.
Karoliny program niezły jak na nią - z kolei ona nie powinna za technikę mieć takich not, rozumiem - krawędzi i piruety, ale skoki nie powalały. A sukienka - nie mój styl.
Nie widziałam Zawadzki niestety, widziałam jeszcze tylko Murakami - tu faktycznie tragedia i widziałam Tutkamiszewą. W tym sezonie nie idzie jej zbyt dobrze - wyraźnie urosła i utyła, do tego nie za fajne te jej programy i te czernie... Chyba faktycznie ZIOL obejrzy z kanapy... Nie chcę być złym prorokiem :roll: ale bardzo mi przypomina Gedewanisziwli, niestety.
Panowie - nie mogę powiedzieć, by Kovtun mnie powalił, zachwycił - na pewno nie, jeszcze nie ma tego 'czegoś". Ale podobał mi się, bardzo ambitnie i oby tak dalej! W zeszłym sezonie wpadł mi w oko, pisalam na walleyu, że ma potencjał i faktycznie go ma. Skoki niemal idealne, tak, powinien być reprezentantem Rosji na ZIOL!
No i te podskoki i radość Tarasowej
Javiego sp mi się podoba, ale też nie powala. Ja go lubię w tych stylizacjach na Chaplina czy clownowatych klimatach, jest tak męski, ze nie robi z siebie pajaca, ale stroj ma okropny, faktycznie oczy same idą na pośladki :roll: no i dziś skoki nie zachwycały.
Machida - jakoś tak ani mnie ziębi ani grzeje, Menshowa i Gachińskiego nawet lubię, żal mi zawsze jak źle skaczą.