Grand Prix of Figure Skating Final 2015/16
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea
- LittleLotte
- Kontakt:
Jestem zachwycona postępem Anastazji i Alexeia. Kiedyś nie podobali mi się za bardzo, a teraz lubię ich bardzo. Jeśli tylko wypracują sobie potrójne skoki sbs, to efekt może być super :mrgreen: Borisova i Sopot zasłużyli na złoto, gratulacje dla Czechów Szkoda mi Atakhonovej i Spiridonova.
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Podpisuję się pod tym, nic dodać nic ująć.Svietka pisze: Jeżeli chodzi o D/R to muszę przyznać, choć ich fanką nie jestem, że ten obecny program dowolny jest dla mnie chyba najlepszym od lat. I nie jest dla mnie przezroczysty, faktem jest, że jak nie pojadą super bezbłędnie to z odbiorem jest nie najlepiej ale wczoraj mi się podobali. Pewnie, że nie ma między nimi tej magii jaką tworzą na lodzie Tatiana i Max ale tragedii też nie widzę, w końcu jeżdżą ze sobą już dosyć długo...
Ksenia i Fedor mogę napisać tylko jedno: wow. Ona jest niesamowita i nawet przestało mi przeszkadzać jej zachowanie. Natomiast wczoraj pierwszy raz w tym sezonie dostrzegłam na lodzie partnera, chyba Fedor wreszcie jest w dobrej formie i już nie jest taki przezroczysty. Nie mogę się doczekać ME i MŚ ich rywalizacji z Tanią i Maxem.
Pary taneczne: w tym roku wszystkie SD są średnie, ale jeśli do fajnego programu jakim jest Elvis są uwagi to nie dziwię się, że Kanadyjczycy zmienili go na coś tak bardzo klasycznego. Kolejny raz fryzura Kaitlyn nie wytrzymała do końca programu.
- LittleLotte
- Kontakt:
Ja się pytam kto był tak uparty Maia z Alexem czy Marina Zueva, że co roku raczyli nas nudnymi programami w tym samym stylu. Ja wiem, że Coldplay ma znany i chwytliwy numer, ale oni świetnie oddają charakter tej muzyki i dla mnie to była wisienka na torcie.
Kaitlin i Andrew kocham ich i bardzo cieszę się z kolejnej wygranej. Poprzednia sukienka bardziej mi się podobała. Ich program coraz lepiej się ogląda, choć lepsza jest część bez śpiewu. Anna i Luka powinni być drudzy. Niestety mnie Medison i Evan wciąż nudzą. Czekam z wielkim utęsknieniem co zaprezentują w tym roku Francuzi.
Kaitlin i Andrew kocham ich i bardzo cieszę się z kolejnej wygranej. Poprzednia sukienka bardziej mi się podobała. Ich program coraz lepiej się ogląda, choć lepsza jest część bez śpiewu. Anna i Luka powinni być drudzy. Niestety mnie Medison i Evan wciąż nudzą. Czekam z wielkim utęsknieniem co zaprezentują w tym roku Francuzi.
- LittleLotte
- Kontakt:
Na mnie oni z reguły nie robią jakiegoś oszałamiającego wrażenia, ale dzisiaj moim zdaniem wyjątkowo nie byli absolutnie bezbarwni.A na mnie dzisiaj nie zrobili wrażenia . Ja dałabym im 4 miejsce.
Program Kaitlyn i Andrew mi się podoba bardzo, ale Andrew, miałam wrażenie, był bardzo spięty.
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Chyba źle to sprecyzowałam. Na mnie również z reguły nie robią wrażenia i dzisiejszy występ nie należy do wyjątków.Na mnie oni z reguły nie robią jakiegoś oszałamiającego wrażenia, ale dzisiaj moim zdaniem wyjątkowo nie byli absolutnie bezbarwni.
Czy słyszeliście rozmowę komentatorów z TVP w trakcie przerwy między pierwszą a druga grupą w tańcach? Chyba nie zdawali sobie sprawy, że są na antenie :lol:
- LittleLotte
- Kontakt:
Biedna Gracie. Ona nie powinna występować po tak dobrych programach :P A tak poważnie, to 9.04 za choreografię dla Ashley trochę nie rozumiem, sędziowie są bardzo, bardzo hojni.
- LittleLotte
- Kontakt:
Zależy od składu sędziowskiego. Mówisz o Gracie? Ona się ewidentnie podparła, a nie upadła.Jak działa zaliczanie upadków? Po jedym ze skoków prawie siadła na lodzie, ale bezpośredniego odjęcia nie dostała. Jak to się liczy? Musi przeszorować tyłkiem po lodzie?
Radionovą na balet jak na balet, na lekcje angielskiego, to może zrozumie, o czym są te dialogi :P Kto jej kazał je w ogóle wklejać?
- LittleLotte
- Kontakt:
Nieeee, sędziowie przesadzają z ocenami. Program Medvedevej był fantastyczny, ale 147 pkt to lekkie przegięcie. Podobnie 154 pkt Stolbovej i Klimova albo 139 Ashley. Aż dziwne, że Weaver i Poje nie dostali 120, może skład od tańców był jakiś bardziej przytomny.