Grand Prix of Figure Skating Final 2015/16

Jak w temacie. Juniorskie i seniorskie.

Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Jestem zachwycona postępem Anastazji i Alexeia. Kiedyś nie podobali mi się za bardzo, a teraz lubię ich bardzo. Jeśli tylko wypracują sobie potrójne skoki sbs, to efekt może być super :mrgreen: Borisova i Sopot zasłużyli na złoto, gratulacje dla Czechów :) Szkoda mi Atakhonovej i Spiridonova.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Pozdrowienia z Barcelony gdzie właśnie skończyły sie synchrony i czekamy na rozpoczęcie tańców :)

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
mavie
Kontakt:

Post autor: mavie »

Svietka pisze: Jeżeli chodzi o D/R to muszę przyznać, choć ich fanką nie jestem, że ten obecny program dowolny jest dla mnie chyba najlepszym od lat. I nie jest dla mnie przezroczysty, faktem jest, że jak nie pojadą super bezbłędnie to z odbiorem jest nie najlepiej ale wczoraj mi się podobali. Pewnie, że nie ma między nimi tej magii jaką tworzą na lodzie Tatiana i Max ale tragedii też nie widzę, w końcu jeżdżą ze sobą już dosyć długo...
Podpisuję się pod tym, nic dodać nic ująć.
Ksenia i Fedor mogę napisać tylko jedno: wow. Ona jest niesamowita i nawet przestało mi przeszkadzać jej zachowanie. Natomiast wczoraj pierwszy raz w tym sezonie dostrzegłam na lodzie partnera, chyba Fedor wreszcie jest w dobrej formie i już nie jest taki przezroczysty. Nie mogę się doczekać ME i MŚ ich rywalizacji z Tanią i Maxem.
Pary taneczne: w tym roku wszystkie SD są średnie, ale jeśli do fajnego programu jakim jest Elvis są uwagi to nie dziwię się, że Kanadyjczycy zmienili go na coś tak bardzo klasycznego. Kolejny raz fryzura Kaitlyn nie wytrzymała do końca programu.

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Sama jestem ciekawa jak w stawce uplasują się V/T i Aliona z Bruno. Na złoto tych pierwszych zbytnio nie liczę. Z drugiej strony, stawka jest wyrównana. Kto by obstawiał zwycięstwo S/K przed zawodami?

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Zaskakująco mi się podoba program Madi i Evana. Ładny, elegancki, szczególnie on się w nim dobrze czuje.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

LittleLotte pisze:Zaskakująco mi się podoba program Madi i Evana. Ładny, elegancki, szczególnie on się w nim dobrze czuje.
A na mnie dzisiaj nie zrobili wrażenia :(. Ja dałabym im 4 miejsce.

Awatar użytkownika
olcia

Post autor: olcia »

Ja się dzisiaj oficjalnie zakochałam w Shibsach, powinni się na podium załapać. Po raz pierwszy od Davis/White poczułam jakieś emocje po występie pary tanecznej.

Awatar użytkownika
mavie
Kontakt:

Post autor: mavie »

Ja się pytam kto był tak uparty Maia z Alexem czy Marina Zueva, że co roku raczyli nas nudnymi programami w tym samym stylu. Ja wiem, że Coldplay ma znany i chwytliwy numer, ale oni świetnie oddają charakter tej muzyki i dla mnie to była wisienka na torcie.
Kaitlin i Andrew kocham ich i bardzo cieszę się z kolejnej wygranej. Poprzednia sukienka bardziej mi się podobała. Ich program coraz lepiej się ogląda, choć lepsza jest część bez śpiewu. Anna i Luka powinni być drudzy. Niestety mnie Medison i Evan wciąż nudzą. Czekam z wielkim utęsknieniem co zaprezentują w tym roku Francuzi.

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

A na mnie dzisiaj nie zrobili wrażenia :( . Ja dałabym im 4 miejsce.
Na mnie oni z reguły nie robią jakiegoś oszałamiającego wrażenia, ale dzisiaj moim zdaniem wyjątkowo nie byli absolutnie bezbarwni.
Program Kaitlyn i Andrew mi się podoba bardzo, ale Andrew, miałam wrażenie, był bardzo spięty.

Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

Na mnie oni z reguły nie robią jakiegoś oszałamiającego wrażenia, ale dzisiaj moim zdaniem wyjątkowo nie byli absolutnie bezbarwni.
Chyba źle to sprecyzowałam. Na mnie również z reguły nie robią wrażenia i dzisiejszy występ nie należy do wyjątków.

Czy słyszeliście rozmowę komentatorów z TVP w trakcie przerwy między pierwszą a druga grupą w tańcach? Chyba nie zdawali sobie sprawy, że są na antenie :lol:

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Biedna Gracie. Ona nie powinna występować po tak dobrych programach :P A tak poważnie, to 9.04 za choreografię dla Ashley trochę nie rozumiem, sędziowie są bardzo, bardzo hojni.

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Jak działa zaliczanie upadków? Po jedym ze skoków prawie siadła na lodzie, ale bezpośredniego odjęcia nie dostała. Jak to się liczy? Musi przeszorować tyłkiem po lodzie?

Błagam niech ktoś wyśle Radionową na balet

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Jak działa zaliczanie upadków? Po jedym ze skoków prawie siadła na lodzie, ale bezpośredniego odjęcia nie dostała. Jak to się liczy? Musi przeszorować tyłkiem po lodzie?
Zależy od składu sędziowskiego. Mówisz o Gracie? Ona się ewidentnie podparła, a nie upadła.

Radionovą na balet jak na balet, na lekcje angielskiego, to może zrozumie, o czym są te dialogi :P Kto jej kazał je w ogóle wklejać?

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Nieeee, sędziowie przesadzają z ocenami. Program Medvedevej był fantastyczny, ale 147 pkt to lekkie przegięcie. Podobnie 154 pkt Stolbovej i Klimova albo 139 Ashley. Aż dziwne, że Weaver i Poje nie dostali 120, może skład od tańców był jakiś bardziej przytomny.

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Ścieżka z Titanica w ogóle nie jest jakimkolwiek dobrym podkładem łyżwiarskim. Zupełnie tego nie kupuję. Brawo Żenia, mała jest a świetnie radzi sobie z presją

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Seria Grand Prix”