Łyżwiarskie stylizacje
Moderatorzy: yenny, Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
- LittleLotte
- Kontakt:
Z powodu wakacyjnych nudów przeanalizowałam zmiany w "łabędzich" sukienkach Eleny Ilinykh:
NHK:
Lśniąca sukienka, przywodząca oczywiste skojarzenie z baletem, ale jednocześnie srebrzyste aplikacje dodają jej charakteru, nazwijmy to, modern. Rękawiczki pięknie się komponują, przeszkadza tylko diadem, który wygląda jak kupiony na straganie podczas wiejskiego odpustu (wiem z doświadczenia, że faktycznie takie sprzedają :P). Zresztą sukienka jest wystarczająco strojna, żeby nie potrzeba było dodatkowej biżuterii.
TROPHEE ERIC BOMPARD:
Sukienka ta sama, ale zniknęły rękawiczki i diadem. Elena wygląda przez to znacznie bardziej elegancko i mniej cyrkowo.
MISTRZOSTWA EUROPY:
Zdecydowanie moja ulubiona wersja. Zdobienia są delikatniejsze, ale widoczne, kreacja sprawia nieco eteryczne wrażenie, co w połączeniu z charakterystyczną urodą Eleny daje wspaniały efekt. Kostium mieni się, ale nie świeci, wykorzystanie różnicy w fakturze materiałów powyżej i poniżej bioder jest fenomenalne - uzyskano rezultat różnych odcieni czerni, a aplikacje stały się zauważalne, ale nie przytłaczające. Do tego srebrne bransoletki kończące rękawiczki i brak diademu - cudowne :25:
ZAWODY DRUŻYNOWE W SOCHI
Gorzej niż w Budapeszcie, ale nie jest źle. Powrót do błyszczącej kreacji, na szczęście bez diademu i z bransoletkami przy rękawiczkach.
ZAWODY INDYWIDUALNE W SOCHI I MISTRZOSTWA ŚWIATA
Zdecydowanie najgorsza możliwa wersja Sukienkę i brak rękawiczek można jeszcze wybaczyć, ale tego czegoś, co ma na głowie - nigdy. Po pierwsze, absurdalnie użyty czerwony akcent, który dodaje kreacji dyskotegowego, mało szykownego i zdecydowanie mało twarzowego charakteru. Łącząc to ze srebrnymi dekoracjami na dekolcie, Elena wygląda jakby szła na bal przebierańców do przedszkola. Po drugie - ja naprawdę coś takiego kiedyś kupowałam razem z magazynem "Księżniczka" :P
NHK:
Lśniąca sukienka, przywodząca oczywiste skojarzenie z baletem, ale jednocześnie srebrzyste aplikacje dodają jej charakteru, nazwijmy to, modern. Rękawiczki pięknie się komponują, przeszkadza tylko diadem, który wygląda jak kupiony na straganie podczas wiejskiego odpustu (wiem z doświadczenia, że faktycznie takie sprzedają :P). Zresztą sukienka jest wystarczająco strojna, żeby nie potrzeba było dodatkowej biżuterii.
TROPHEE ERIC BOMPARD:
Sukienka ta sama, ale zniknęły rękawiczki i diadem. Elena wygląda przez to znacznie bardziej elegancko i mniej cyrkowo.
MISTRZOSTWA EUROPY:
Zdecydowanie moja ulubiona wersja. Zdobienia są delikatniejsze, ale widoczne, kreacja sprawia nieco eteryczne wrażenie, co w połączeniu z charakterystyczną urodą Eleny daje wspaniały efekt. Kostium mieni się, ale nie świeci, wykorzystanie różnicy w fakturze materiałów powyżej i poniżej bioder jest fenomenalne - uzyskano rezultat różnych odcieni czerni, a aplikacje stały się zauważalne, ale nie przytłaczające. Do tego srebrne bransoletki kończące rękawiczki i brak diademu - cudowne :25:
ZAWODY DRUŻYNOWE W SOCHI
Gorzej niż w Budapeszcie, ale nie jest źle. Powrót do błyszczącej kreacji, na szczęście bez diademu i z bransoletkami przy rękawiczkach.
ZAWODY INDYWIDUALNE W SOCHI I MISTRZOSTWA ŚWIATA
Zdecydowanie najgorsza możliwa wersja Sukienkę i brak rękawiczek można jeszcze wybaczyć, ale tego czegoś, co ma na głowie - nigdy. Po pierwsze, absurdalnie użyty czerwony akcent, który dodaje kreacji dyskotegowego, mało szykownego i zdecydowanie mało twarzowego charakteru. Łącząc to ze srebrnymi dekoracjami na dekolcie, Elena wygląda jakby szła na bal przebierańców do przedszkola. Po drugie - ja naprawdę coś takiego kiedyś kupowałam razem z magazynem "Księżniczka" :P
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
- LittleLotte
- Kontakt:
- LittleLotte
- Kontakt:
Zgadzam się ze wszystkimi co do diademu. Ale niestety, dla mnie i rękawiczki są zbędnym dodatkiem - burzą i zdecydowanie skracają linię rąk.
Cieszę się, że sukienka mimo, że stylizowana na paczkę, to nie była tak sztywna, jak poprzednia z Don Kichota, a przede wszystkim, że obeszło się bez piór!
Przez cały sezon miałam wrażenie, że I/K i Morozov nie bardzo mogą zdecydować, czy sam program ma być właśnie w wersji klasycznej czy modern :PLittleLotte pisze:Lśniąca sukienka, przywodząca oczywiste skojarzenie z baletem, ale jednocześnie srebrzyste aplikacje dodają jej charakteru, nazwijmy to, modern.
Cieszę się, że sukienka mimo, że stylizowana na paczkę, to nie była tak sztywna, jak poprzednia z Don Kichota, a przede wszystkim, że obeszło się bez piór!
- LittleLotte
- Kontakt:
Elena ma długie ręce (i w ogóle harmonijną sylwetkę), więc według mnie rękawiczki są efektownym wykończeniem, taką kropką nad i.Zgadzam się ze wszystkimi co do diademu. Ale niestety, dla mnie i rękawiczki są zbędnym dodatkiem - burzą i zdecydowanie skracają linię rąk.
Trochę tak, takie niby klasyczne, ale jednak nie całkiem, ale i nie całkiem modern - tu niby odważnie, a za chwilę się schowaj :PPrzez cały sezon miałam wrażenie, że I/K i Morozov nie bardzo mogą zdecydować, czy sam program ma być właśnie w wersji klasycznej czy modern :P
Co do piór, to właśnie przez fakt, że jedno piórko z jej kostiumu upadło na lód, w olimpijskiej drużynówce Elena i Nikita stracili jeden punkt. To nasuwa mi niezbyt przyjemną myśl, że sędziowie czasem zachowują się, jakby oślepli i ogłuchli - nie słyszą muzyki ze słowami, nie dostrzegają usterek, ale odejmują punkty za nieszkodliwy detal. Ja wiem, takie zasady, ale przynajmniej konsekwencja byłaby pożadana :-? :?
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
- LittleLotte
- Kontakt:
Prawdopodobnie nowe kostiumy Anny:
http://www.ffkm.ru/index.php/gallery1/39-tests1415/458
http://www.ffkm.ru/index.php/gallery1/39-tests1415/456
http://www.ffkm.ru/index.php/gallery1/39-tests1415/458
http://www.ffkm.ru/index.php/gallery1/39-tests1415/456
- LittleLotte
- Kontakt:
- LittleLotte
- Kontakt:
Są, są, jej koleżanka po fachu Federica wyglądała znacznie gorzej, natomiast była bardziej fotogeniczna, bo widziałam zdjęcia na których panna Faielli wygląda naprawdę bardzo atrakcyjnie. Na przykład takie:Eeee, taka kelnersko-fryzjerska uroda. Teraz wygląda lepiej, Barbara zresztą też.
Pięknością nie była nigdy, fakt, ale były i są łyżwiarki znacznie mniej atrakcyjne.
A i Massimo Scali podoba mi się bardziej niż Maurizio Margaglio.
Była taka urocza, kiedy rzuciła mu to swoje słynne spojrzenie po ich tańcu oryginalnym w Turynie. :P Ale tak po prawdzie to jej się nie dziwię. W sensie nie widziałam w jej wzroku jakiegoś specjalnego wyrzutu względem niego, raczej frustrację z nieudanego występu na tak ważnej dla nich imprezie. Olimpiada, liderzy i to na dodatek w kraju. Ogromna szkoda, że tak im się nie udało, bo FD mieli świetny (z wyjątkiem kostiumów :P)Myślisz, że urodą nadrabiał też brak umiejętności łyżwiarskich? Zawsze mi szkoda było Barbary, że nie trafiła na lepszego partnera.