Odejścia na emeryturę, rozstania i zmiany partnerów, tremeró

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Eteri mówi, że Żenia naciskala, by Alinę zostawić w juniorach, szczerze, nie chce mi się w to wierzyć, no, ale jak było nie wiem na pewno.

Mnie się to wydaje prawdopodobne i pokazywałoby, że Żenia zdążyła się zorientować jak działa system wykreowany przez nie kogo innego, jak Eteri- co sezon nowa gwiazda spycha w cień starsze. Z Armenią to wydają mi się zupełnie wyssane z palca plotki, po pierwsze federacja na to nie pozwoli, po drugie Żenia sama jak wybuchła afera dopingowa podkreślała swój patriotyzm i to, że chce reprezentować Rosję. Zmiana obywatelstwa miałaby sens, gdyby Żenia była zawodniczką z tzw. drugiego szeregu, ale przecież ona jest cały czas na topie i przypuszczam, że również w nowym sezonie do reprezentacji na ME i MŚ załapałaby się bez najmniejszego trudu. No chyba że przeżywa jakiś kryzys formy, o którym nie wiem. Ale Żenia pod armeńską flagą oznaczałaby więcej miejsc dla tego kraju na ważnych imprezach czyli więcej Anastasii Galustyan, więc nie narzekałabym :)

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Post autor: tatianalarina »

holloko pisze:(Zawsze mam problem z poprawną pisownia i odmianą rosyjskich nazwisk w polskim, wrrr.)
Jesłi mogę coś po cichu podpowiedzieć, to polska Wikipedia bardzo porządnie i starannie stosuje polskie zasady transliteracji nazwisk rosyjskich. Rzecz jasna pomaga to tylko w przypadkach, gdy jest ktoś na tyle sławny, aby mieć swój biogram w polskiej Wiki, Polina Curska jeszcze go nie ma.

[ Dodano: 2018-05-07, 17:29 ]
To już oficjalne: Miedwiediewa przechodzi do Orsera, będzie nadal reprezentować Rosję. O Curskiej na razie nic nie słyszałam.

Osobiście bardzo się cieszę i trzymam kciuki.

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Ja sie przede wszystkim ciesze, ze to Orser. Jego zespol wydaje sie dosc kompletny, maja dobrych choreografow i pracyja nad technika. Zenia ma swietne warunki mentalne i charyzme. Jesli komus uda sie wyszlifowac jej technike to bedzie super.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Super,cieszę się i mam nadzieję,ze teraz będzie tylko lepiej. No i na pewno poziom się podniesie, walka pewnie będzie mordercza.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
joasia

Post autor: joasia »

Żenia jedzie do Kanady, a Polina Curska odchodzi też od Eteri. Żenia postawiła odważny krok, na pewno w przeprowadzce do Kanady będzie towarzyszyła jej mama. Polina jeszcze się nie określiła do kogo pójdzie.
Eteri została z dziećmi, w sumie wychodzi że ma problemy z trenowaniem zawodników 17 plus. Ale z drugiej strony,w swojej pracy jest bardzo skuteczna - pozwalają jej na to też reguły ISU.Żenia podziękowała w mediach Eteri za wieloletnią pracę i dojście do mistrzowskiego poziomu,ale pozostałych rewelacji komentować nie chciała.
Będzie bardzo ciekawie.

joasia
Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Post autor: holloko »

Tymczasem Chock/Bates przechodza do Montrealu. Robi sie tam naprawde tloczno, a do tego czolowe trzy pary amerykanskie beda trenowac w tym samym osrodku... Hm.

[ Dodano: 2018-05-07, 22:06 ]
Orser udzielil wywiadu - Zenia sama sie do niego zglosila, za przyczyne podajac chec zmiany i wplywu na to co jezdzi i jak jezdzi. Jej celem jest zloto olimpijskie. Do Kanady wyjedzie w czerwcu, ale nadal walczy z kontuzja stopy i plecow wiec treningi moga sie odwlec. Choreografie jej ulozy David Wilson.

Bardzo mnie ciekawi, co z tego wszystkiego wyniknie. Orser zwykle przyjmuje nieutytulowanych podopiecznych, a Rosjanie jezeli juz (z rzadka) trenuja za granica, to zwykle u rosyjskich trenerow. Wiec sytuacja bez precedensu.

Efforts will lie, but will never be in vain.
blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Ja sie przede wszystkim ciesze, ze to Orser. Jego zespol wydaje sie dosc kompletny, maja dobrych choreografow i pracyja nad technika.
Ja też. Tym bardziej, że wieść niesie, że Alina ma w tym sezonie jeździć do Upiora w Operze :roll: Talent tej dziewczyny się zmarnuje przy takich programach, więc dobrze robi Żenia, że próbuje czegoś innego.

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Borze, co to się dzieje, że nawet nasza prasa się rozpisuje o łyżwiarstwie figurowym (to JAK się rozpisuje, to już mniejsza).

Co do treningów Żenii za granicą - ona jest gwiazdą, ma umowę z Pantene i nieźle mówi po angielsku, więc to nie jest jakąś super szalona decyzja, nawet jeśli RusFed jakims cudem się na nią śmiertelnie obrazi. W co wątpię, biorąc pod uwagę jej status.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Post autor: holloko »

LittleLotte pisze:Borze, co to się dzieje, że nawet nasza prasa się rozpisuje o łyżwiarstwie figurowym (to JAK się rozpisuje, to już mniejsza).
Alejakto, w maju??? Nic nie widzialam, gdziez to?

Wlasnie nie rozumiem czemu ludzie doszukuja sie jakiejs dramy za kulisami, lyzwiarze zmieniaja trenerow caly czas, a juz zwlaszcza w takim punkcie kariery. Ruch przemyslany i logiczny, wiec imho zadne fochy nie wchodza w gre. A ze Eteri gra pokrzywdzona niczym porzucona nastolatka, no coz - nie pierwszy raz i zapewne nie ostatni. Mam poza tym nadzieje, ze dzieki temu rusfed sie otworzy na perspektywe treningow za granica czy w ogole treningow poza Sambo-70 i CSKA, bo sytuacja ze wszyscy zdolni sie kisza u 2-3 trenerow i na jednym lodowisku jest niezbyt zdrowa.

[ Dodano: 2018-05-08, 11:09 ]
O, a Kolyada pojedzie na "wymiane studencka" do Arutuniana na lato, w celu pracy nad skokami.

Efforts will lie, but will never be in vain.
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Tak, też to czytałam... Jezus Maria i wszyscy święci. "Dziennikarze sportowi", mwahahaha.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
kasik8222

Post autor: kasik8222 »

No normalnie "afera" na miarę Tonya-Nancy. Uśmiałam się jak norka.

joasia

Post autor: joasia »

Bardzo dobre są komentarze internautów pod tym artykułem ze sportowych faktów, polecam.

joasia
kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Też się zdziwiłam. Zazwyczaj czyta sie komentarze o tym jak to zawodniczce widać majtki.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Pomimo wszystko - tzn. braku konkretnych informacji, solidnego dziennikarstwa itd., są w tym kraju ludzie, którzy się cokolwiek orientują.
I potrafią ocenic. A Eteri w przeciągu ostatnich 5 lat pokazala się z jak najgorszej strony.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólna dyskusja”