Brian Joubert będzie startował w parach.
Katarina potwierdziła oficjalnie. Dziś wieczorem mają podać więcej w wiadomościach, jak nie zapomnę, to postaram się nie przegapić

Moderatorzy: yenny, Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
Gratulacje!Poice pisze:White zaręczył się z Tanith Belbin:)
Sama siebie cytuję, bo tfu, tfu, co za błąd! Oczywiście chodziło o Bruno Marcotte'a (który właśnie zaręczył się z Meagan Duhamel)Julie Marcotte zna Mervina bardzo dobrze, te przysłowiowe trzy sezony ma już za sobą, co więcej Trana trenuje i wciąż trenować będzie jej brat, Bruno Massot.
Świetnie, przyda im się pomoc z twistem.Vanessa James i Morgan Cipres będą trenować u Morozova.
Bardzo lubię tę parę, ale właśnie techniki im brakuje i nie do końca chodzi tu akurat o samo tempo. Jeżdżą bardzo ‘płasko’, prawie w ogóle nie uginają kolan, pokrywają zdecydowanie mniejszą powierzchnię lodowiska, w dodatku przy niewielkiej prędkości – to wszystko składa się na drugą ocenę i kwestia ‘łapania programu’ nie ma tu nic do rzeczy, bo akurat interpretacja tematu jest u nich z reguły fantastyczna.Chciałabym kiedyś ich zobaczyć na podium ME, ciągle im ,,czegoś'' brakuje, albo techniki (utrzymania tempa przez cały program), albo tej ,,drugiej oceny''- bo jak widać nie wszyscy ,,łapią'' ich programy.
Czyli różnica polega na tym, że są to te same elementy, przy takim samym rozmieszczeniu w czasie i przestrzeni, tyle tylko, że lepiej wykonane? No właśnieBez przesady. Zgadzam, się że programy są podobne, natomiast do kalki im daleko. Jeśli mowa o rozmieszczeniu elementów - to faktycznie, są praktycznie te same. Ale różnią się najazdy, wejścia, zejścia - są szybsze, bardziej płynne i dynamiczne.
Ano jak najbardziej. Właśnie o to mi chodziło, że każdy dopatrzy się tego, czego będzie chciał i dlatego nie jest to jasne kryterium.Skoro możesz rozłożyć "Alice..." na czynniki pierwsze, to ja mogę JCHS.
Ciekawe. Naprawdę, takie absolutnie umowne traktowanie obywatelstwa zaczyna mnie przerażać.Nie wiem, czy już wcześniej ktoś pisał, nie trafiłam na taką informację, ale być może przeoczyłam w tych setkach postów, które mam wciąż do przeczytania, Isabela Tobias i Ilia Tkachenko będą jeździć w barwach Izraela.
To tak na poważnie? :what:Para Gebroldt/Joubert będzie trenować w Rosji z Olegiem Vasilievem, prawdopodobnie zamierzają także reprezentować Rosję. Ciekawy wybór... Konkurencja w parach ogromna, ale z drugiej strony, rozumiem Jouberta, że ma już dość francuskiego bałaganu w rodzimym związku.
Gratulacje!Sama siebie cytuję, bo tfu, tfu, co za błąd! Oczywiście chodziło o Bruno Marcotte'a (który właśnie zaręczył się z Meagan Duhamel)![]()
Może i rozczarowujące, ale zrobiłam to już wcześniej. Chodzi o to, że oni mają duże zdolności interpretacyjne i nawet to samo potrafią pokazać inaczej. To po pierwsze. Po drugie, programy faktycznie są bardzo podobne, a Morozov wyszedł z założenia, że skoro to tak bardzo podobało się sędziom, że aż pobili rekord świata w 2013, to czemu miałoby się nie spodobać w 2014? Nie istnieje paragraf "odjęcie za podobieństwo programów". Stety/niestety. Niestety, nowe SP też jest by Morozov (chociaż z reguły SP wychodzą mu lepiej niż FS).Mam raczej bardzo dobrą zdolność zapamiętywania ruchu, od razu też przetwarzam to na rysunek w głowie, więc jestem dość pewna tego, co piszę, bo oba programy widziałam kilkakrotnie. Rozpisywać po sekundach nie będę, bo ani nie mam na to czasu, ani nie jest to potrzebne. Ale LL, gdybyś chciała to sprawdzić, to żeby nic nie rysować i żeby zabawy było jak najmniej, wystarczy włączyć w dwóch osobnych oknach przeglądarki oba te programy i porównać element po elemencie (zwróć uwagę także na miejsce, gdzie są wykonywane).
Co do interpretacji... Nie będę się w tym wątku już zanadto wdawać w dyskusję, bo rozumiem do czego pijesz, ale nie widzę, do czego w kontekście wcześniej rozmowy się to odnosi. Zwłaszcza, że łyżwiarstwu do kina daleko… Taniec, gest, ruch to z samego założenia kwestia bardzo umowna.
LL, myślę, że jako miłośnik kina potrzebujesz wątku o filmach![]()
Myślisz, że tak bardzo wszyscy współczują biedaczkowi z Białorusi? :P A tak poważnie, też bym chciała, żeby Tania i Maks zmienili choreografa. Ale, cóż, pozostaje tylko liczyć, że nie przerwie dobrej passy :23:Dla mnie też większość programów Morozova nie cechuje się prostotą, a pustotą. Ale ja jestem 'hejterem' jego stylu i powtarzalności (niespodzianka! :P ). Tak, potrafi się dostosować do wymogów ISU (bądź może bardziej do tego, w jaki sposób są egzekwowane), ale samo nazwisko i pochodzenie też sporo daje, na wiele spraw przymyka się wtedy oko.
Też nie wierzę w ich wielką przyszłość. Najmocniejszą stroną Jouberta są skoki, a te niestety w parach sportowych nie są już aż tak istotne, szczególnie u panów. No, chyba że Joubert będzie kontynuował wspaniałą tradycję swojego kraju (ha, nawet narodowości obojga partnerów się zgadzają) i - śladem niejakiej pary tanecznej - to Katarina będzie podnosiła partnera? Albo lepiej wyrzucała, Brian byłby pewnie niezły w te klocki. :PZ jednej strony Brian w parach mnie ciekawi (ciekawią mnie wszystkie nowe duety w parach sportowych a jest ich od groma), a z drugiej jest to dla mnie kolejna legenda rozmieniająca się na drobne i licząca nie wiadomo na co. Pewnie skończy się na występach w galach i trzepaniu kasy w show. Jego nowa partnerka, podobnie jak Masssot, i tak wygrała tym samym los na loterii i polepszyła sobie perspektywy finansowe.