O łyżwiarstwie - ludzie i wydarzenia
Moderatorzy: yenny, Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
http://www.rsport.ru/figure_skating/201 ... 24184.html
Pod tym linkiem artykuł o Katii i Brianie. Brian jest świadomy swojego wieku i trudności konkurencji, ale zapewnia, że nie chce być statystą w parach sportowych. Katia z uśmiechem przyznaje, że też dziewczynką już nie jest. Oboje liczą na dobre rezultaty!
Ciekawie o tych wszystkich zmianach w parach sportowych wyraził się młodziutki Maksim Miroszkin (jeździł z Anastazją, nazwisko gdzieś mi wyleciało)- powiedział dziennikarzom, że dołączył do ,,Santa Barbara'' , jego duet z Nastią się rozpadł z powodu licznych kontuzji Nastii i nieudanych występów, straconych szans.
Oj dzieje się w łyżwiarskim światku!
Tymczasem sąd w Nowym Jorku oddalił skargę Oksany Baiul na telewizję NBC, Oksana pozwała NBC, bo jej zdaniem telewizja ogłszała, że będzie uczestniczką w lodowym show, na które, Oksana w ogóle nie była zaproszona. Za te informacje Oksana złożyła pozew żądając milionowego odszkodowania, gdyż jej zdaniem ta ,,kaczka dziennikarska'' spowodowała, że trudno jej było znaleźć pracę. Teraz po wyroku sądu to Oksana musi zapłacić NBC 35 tys dolarów.
http://www.rsport.ru/around/20140715/758128781.html
Pod tym linkiem artykuł o Katii i Brianie. Brian jest świadomy swojego wieku i trudności konkurencji, ale zapewnia, że nie chce być statystą w parach sportowych. Katia z uśmiechem przyznaje, że też dziewczynką już nie jest. Oboje liczą na dobre rezultaty!
Ciekawie o tych wszystkich zmianach w parach sportowych wyraził się młodziutki Maksim Miroszkin (jeździł z Anastazją, nazwisko gdzieś mi wyleciało)- powiedział dziennikarzom, że dołączył do ,,Santa Barbara'' , jego duet z Nastią się rozpadł z powodu licznych kontuzji Nastii i nieudanych występów, straconych szans.
Tymczasem sąd w Nowym Jorku oddalił skargę Oksany Baiul na telewizję NBC, Oksana pozwała NBC, bo jej zdaniem telewizja ogłszała, że będzie uczestniczką w lodowym show, na które, Oksana w ogóle nie była zaproszona. Za te informacje Oksana złożyła pozew żądając milionowego odszkodowania, gdyż jej zdaniem ta ,,kaczka dziennikarska'' spowodowała, że trudno jej było znaleźć pracę. Teraz po wyroku sądu to Oksana musi zapłacić NBC 35 tys dolarów.
http://www.rsport.ru/around/20140715/758128781.html
joasia
- LittleLotte
- Kontakt:
Maxim Miroshkin? Maxim na pewno nie jeździł z żadną Anastazją (chyba, że istnieje jakiś inny łyżwiarz figurowy o tym nazwisku), tylko od początku tworzy duet z Liną Fedorovą (jak już parę razy podkreślałam, moja juniorska miłość w rosyjskiej kadrze). Oni się rozpadli? Jakoś nie mogę w to uwierzyć - jeszcze niedawno Zoueva rozpływała się nad nimi w zachwytach, a przedostatni sezon mieli bardziej niż udany. W każdym razie, jeśli to o nich chodzi, to chyba się rozpłaczę :sad:Ciekawie o tych wszystkich zmianach w parach sportowych wyraził się młodziutki Maksim Miroszkin (jeździł z Anastazją, nazwisko gdzieś mi wyleciało)- powiedział dziennikarzom, że dołączył do ,,Santa Barbara'' , jego duet z Nastią się rozpadł z powodu licznych kontuzji Nastii i nieudanych występów, straconych szans.
Zastanawiam się nad Anastasią z par sportowych, i jedyną, jaka mi przychodzi na myśl, jest Gubanova i tu bym się rozstaniu już tak nie dziwiła - Nastia jest faktycznie znacznie słabsza od swojego partnera, Alexandra Sintsova; w seniorach ostatni, w juniorach nawet nie zbliżyli się do pierwszej piątki. A, jest jeszcze Poluyanova w parze ze Stepanem Korotkovem - w to też mogę uwierzyć, tyły reprezentacji juniorów, ale tutaj chyba niekoniecznie z winy Anastasii - oboje są raczej słabi.
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Och, no to już wiem, skąd te plotki, które widziałam w temacie nowych programów...LittleLotte pisze:Cytat:
Maxim Miroshkin? Maxim na pewno nie jeździł z żadną Anastazją (chyba, że istnieje jakiś inny łyżwiarz figurowy o tym nazwisku), tylko od początku tworzy duet z Liną Fedorovą (jak już parę razy podkreślałam, moja juniorska miłość w rosyjskiej kadrze). Oni się rozpadli? Jakoś nie mogę w to uwierzyć - jeszcze niedawno Zoueva rozpływała się nad nimi w zachwytach, a przedostatni sezon mieli bardziej niż udany. W każdym razie, jeśli to o nich chodzi, to chyba się rozpłaczę
Zastanawiam się nad Anastasią z par sportowych, i jedyną, jaka mi przychodzi na myśl, jest Gubanova i tu bym się rozstaniu już tak nie dziwiła - Nastia jest faktycznie znacznie słabsza od swojego partnera, Alexandra Sintsova; w seniorach ostatni, w juniorach nawet nie zbliżyli się do pierwszej piątki. A, jest jeszcze Poluyanova w parze ze Stepanem Korotkovem - w to też mogę uwierzyć, tyły reprezentacji juniorów, ale tutaj chyba niekoniecznie z winy Anastasii - oboje są raczej słabi.
LL, mogę Cię uspokoić, nie ma powodów do obaw
Joasiu, pomyliłaś Miroshkina z Rogonovem (nazwisko dawnej partnerki to Martiusheva) Też czytałam ten wywiad.
Przy czym, jaki on tam młodziutki? Ma 26 lat.
- LittleLotte
- Kontakt:
Od dzisiaj Cię uwielbiam. :P A miałam zepsuty humor przez całe zeszłe popołudnie. O Rogonovie wiem (i, nawiasem mówiąc, bardzo się cieszę z jego decyzji, a jeszcze bardziej z decyzji Kristiny). Miroshkina i Fedorovej byłoby szkoda.Och, no to już wiem, skąd te plotki, które widziałam w temacie nowych programów...
LL, mogę Cię uspokoić, nie ma powodów do obaw
Joasiu, pomyliłaś Miroshkina z Rogonovem (nazwisko dawnej partnerki to Martiusheva) Też czytałam ten wywiad.
Przy czym, jaki on tam młodziutki? Ma 26 lat.
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
- LittleLotte
- Kontakt:
Krótki artykuł o moim ulubionym soliście - [TUTAJ].
A w skrócie:
1)Maxim jakoś pogodził się z tym, że nie pojawił się na ZIO, ale zrobiło mu się szczególnie przykro, kiedy zobaczył te wszystkie Mercedesy , jednak jest zadowolony ze swojego wyniku na MŚ
2)pracuje nad swoimi programami, jak zwykle, z Tarasovą, Buianovą i Tchernyshevem, ale nie zdradził, jaką muzykę dobrał,
3)przyznał, że w zeszłym sezonie miał problemy z programami, przede wszystkim z krótkim, bo za nic w świecie nie potrafił zapamiętać kroków, a każdego z nich uczył się bardzo długo. Dowolny uznał za łatwiejszy. Dorzucę od siebie, że na tafli było to szczególnie widać :P W sensie fakt, że krótkiemu poświęcił mnóstwo czasu i uwagi, a dowolny - takie "machnę ręką tu, machnę tam, tutaj może gdzieś kopnę" ,
4)poprawił swoją kondycję i więź z choreografami (stwierdził, że teraz lepiej ich rozumie),
5)planuje 5 quadów w przyszłym sezonie - 2 w krótkim, 3 w dowolnym, salchowy i toeloopy, na razie nie chce ćwiczyć innych skoków poczwórnych, bo ma nadzieję, że uda mu się wyćwiczyć te do perfekcji (chociaż czasem ćwiczy poczwórnego flipa dla zabawy, ale nie ma zamiaru wykonywać do na zawodach).
A w skrócie:
1)Maxim jakoś pogodził się z tym, że nie pojawił się na ZIO, ale zrobiło mu się szczególnie przykro, kiedy zobaczył te wszystkie Mercedesy , jednak jest zadowolony ze swojego wyniku na MŚ
2)pracuje nad swoimi programami, jak zwykle, z Tarasovą, Buianovą i Tchernyshevem, ale nie zdradził, jaką muzykę dobrał,
3)przyznał, że w zeszłym sezonie miał problemy z programami, przede wszystkim z krótkim, bo za nic w świecie nie potrafił zapamiętać kroków, a każdego z nich uczył się bardzo długo. Dowolny uznał za łatwiejszy. Dorzucę od siebie, że na tafli było to szczególnie widać :P W sensie fakt, że krótkiemu poświęcił mnóstwo czasu i uwagi, a dowolny - takie "machnę ręką tu, machnę tam, tutaj może gdzieś kopnę" ,
4)poprawił swoją kondycję i więź z choreografami (stwierdził, że teraz lepiej ich rozumie),
5)planuje 5 quadów w przyszłym sezonie - 2 w krótkim, 3 w dowolnym, salchowy i toeloopy, na razie nie chce ćwiczyć innych skoków poczwórnych, bo ma nadzieję, że uda mu się wyćwiczyć te do perfekcji (chociaż czasem ćwiczy poczwórnego flipa dla zabawy, ale nie ma zamiaru wykonywać do na zawodach).
Hej, ja go wzięłam za 19-latka!! A on jest już całkiem dorosły!!
Wiecie co, ostatnio nie mam pamięci do nazwisk, ale bardzo podobało mi się porówanie do serialu Santa Barbara-pozazdrościć im możliwości wyboru partnerów, widać, że wielu jest adeptów łyżwiarstwqa, a unas pustynia..... Widać też, że dążą do wyników, chcą odnieść sukces w sporcie, stąd te zmiany. Mam tu na myśli pary nowe, ze stosunkowo mało znanymi partnerami.
Wiecie co, ostatnio nie mam pamięci do nazwisk, ale bardzo podobało mi się porówanie do serialu Santa Barbara-pozazdrościć im możliwości wyboru partnerów, widać, że wielu jest adeptów łyżwiarstwqa, a unas pustynia..... Widać też, że dążą do wyników, chcą odnieść sukces w sporcie, stąd te zmiany. Mam tu na myśli pary nowe, ze stosunkowo mało znanymi partnerami.
joasia
- LittleLotte
- Kontakt:
- LittleLotte
- Kontakt:
- LittleLotte
- Kontakt:
- LittleLotte
- Kontakt:
Ale chyba tylko w galach, prawda? Myślę, że z udziałem w zawodach mieliby spore problemy, raz że Robin chyba nie bardzo chce, ani mu zdrowie nie pozwala, dwa, że Myriam niezbyt zdolna a nazbyt wysoka :P trzy, że Robin chce się zająć trenowaniem.Zdaje się, że Robin Szolkowy będzie teraz jeździł z nową partnerką Myriam Leuenberger.
Robin jako łyżwiarz osiągnął bardzo dużo, czas na odcinanie kuponów. Myślę, że na galach nawet z nową partnerką będzie miał duże wzięcie, tym bardziej, że to bardzo sympatyczny facet. Robin jest bardzo świadomy swoich dokonań i swojego wieku, to mądre, że nie chce się dalej pchać na zawody. Aliona jeszcze pożałuje tego rozstania, jako profesjonaliści mogliby brylować na największych pokazach mistrzów na świecie. Swoją drogą Bruno chwali się w mediach, że z Alioną wykonują już potrójne skoki wyrzucane, podnoszenia z 4 grupy i podwójnego twista. Dawno już nie działo się tyle w parach sportowych.
Na forum GS ktoś zwrócił uwagę, że jedną z przyczyn dla których łyżwiarze przez lata przeciągają karierę, niekiedy wbrew zdrowemu rozsądkowi, jest fakt, że dziś nie istnieje już tyle możliwości zarabiania pieniędzy dla zawodników rezygnujących ze startów amatorskich. Łyżwiarstwo profesjonalne już praktycznie nie istnieje, na galach zarabia się tylko w Japonii. W latach 90-tych wielu łyżwiarzy rezygnowało z kariery amatorskiej w bardzo młodym wieku (Oksana Baiul, Tara Lipinski, Ilia Kulik), bo wszelkiego rodzaju rewie czekały na nich i kusiły dobrymi kontraktami. To była zupełnie inna rzeczywistość. Dziś łyżwiarzy odcinających kupony od złotych medali i tytułów można policzyć na palcach jednej ręki. Reszta musi borykać się z finansowymi kłopotami nawet będąc bardzo utytułowanymi. Często dokładają do interesu.