Grand Prix of Figure Skating Final 2015/16

Jak w temacie. Juniorskie i seniorskie.

Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Załapałam się tylko na Elenę i Ewgienię, bo miałam gości. Mao aż tak się posypała? Co się w ogóle działo, piszcie koniecznie. Cośtam ponadrabiam, ale mam straszny głód informacji.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Mao się posypała całkowicie, aż przykro było patrzeć. W ogóle zdawała się jakaś nieobecna. Ashley świetnie sobie poradziła, Gracie występowała zaraz po niej, więc oczywiście się podłamała. Tarasovej bardzo nie podobał się jej program do "Ognistego ptaka" :P , ale ja go akurat kupuję. Satoko pojechała ślicznie.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Kathiea
Kontakt:

Post autor: Kathiea »

LittleLotte pisze:Nieeee, sędziowie przesadzają z ocenami. Program Medvedevej był fantastyczny, ale 147 pkt to lekkie przegięcie. Podobnie 154 pkt Stolbovej i Klimova albo 139 Ashley. Aż dziwne, że Weaver i Poje nie dostali 120, może skład od tańców był jakiś bardziej przytomny.
No, fakt. Ale co do par sportowych, to przy takich PCS dla D/R, musieli dać odpowiednio wyższe Kseni i Fedorowi... jedyne, co bym obniżyła to GOE za twista. On naprawdę jest mocno przeciętny. W tańcach o dziwo nie sypali PCS za bardzo, ale za to sypali w GOE u niekórych :P

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

GOE to jakiś żart. C/B z twizzlami + GOE i poziomu 3? Ktoś przysnął w trakcie jak jechali te obroty? Odniosłam wrażenie, że Gracie pojechała swoje FP zbyt pasywnie. Długi najazd do 3+3 fail i potem już się poddała. Jakby zupełnie nie chciała wywalczyć tego niepowodzenia dalej. Kiedy są Mistrzostwa Francji?
Last edited by justyna 9 lat temu, edited 1 time in total.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Aż się boję ogladać Mao... :(

Obejrzałam powtórkę dwóch tańców, Bardzo, bardzo podobała mi się Kaitlin i Andrew, Madison i Evan jak zwykle bez emocji.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Kathiea
Kontakt:

Polecam Shibsów!

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

No, fakt. Ale co do par sportowych, to przy takich PCS dla D/R, musieli dać odpowiednio wyższe Kseni i Fedorowi... jedyne, co bym obniżyła to GOE za twista. On naprawdę jest mocno przeciętny. W tańcach o dziwo nie sypali PCS za bardzo, ale to sypali w GOE u niekórych :P
W tańcach było generalnie jakoś przytomniej, brak cudownych skoków rekordów o 10 punktów :P
Co do pozostałych, to wszystkim rzucali punkty jakby mieli za dużo :P I ocena S/K i D/R to jakaś farsa, z całym szacunkiem dla obu par. W sportowych też GOE szafowali, choćby za twista albo kombinację u S/K (to nie była kombinacja na +2, brawa za odwagę i dużą trudność elementu, ale co do jakości wykonania to aż takie dobre nie było). Meagan i Eric ze sporymi błędami dostali tyle, co w zeszłym sezonie za praktycznie idealny program. Wygląda to trochę tak, jakby sędziowie bardzo chcieli, żeby każdy zawodnik miał u nich co najmniej SB :P Nie rozumiem też takiej przewagi Kseni i Fedora nad Yuko i Saszą w PCS.
U pań - Evgenia cudownie poprawia swój życiowy rekord o 8 pkt. Ja rozumiem, pojechała pięknie, ale, na bora zielonego, to nie był program zaledwie 2 pkt gorszy niż rekord świata. Liza się w zeszłym sezonie nawet nie zbliżyła do takiego wyniku (z potrójnym axlem!), Mao NIGDY nawet obok niego nie stanęła, a między jej stylem jazdy a Medvedevej jest nie różnica, a przepaść. Już pominę milczeniem fakt, że Mao dostała niższe PSC niż Elena.
W tańcach zastanawia mnie tylko, jakim cudem W/P z podnoszenie dostali od 1 sędziego +2, a od drugiego -1. Doprawdy dziwne ;)

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Za Kasią - polecam Shibsów, jeszcze z komentarzem totalnie nimi zajaranej Tarasovej :D

Kathiea
Kontakt:

Zgadzam się, że ogólnie jakaś inflacja jest i ja nie widzę w tym żadnego sensu. Oceny są na wyrost u tak wielu zawodników, ze to aż boli. Zaczynam wierzyć w konspiracje, że niektórzy zwyczajnie mają plecy u sędziów, bo jak inaczej to wyjaśnić?

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

No, fajnie nie jest. Wczoraj u Ewgenii było to samo, za 3rittbergera dostała GOE od -2 do 2, były też 1, 0, więc wychodzi na to, że jest wolna amerykanka, każdy robi co chce.

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Zaczynam wierzyć w konspiracje, że niektórzy zwyczajnie mają plecy u sędziów, bo jak inaczej to wyjaśnić?
Z tego, co się orientuję, to mają i nie mają :P To znaczy, to jest tak małe środowisko, że wszyscy znają wszystkich, a niektórych lubi się bardziej, innych mniej, czasem się ma coś do trenera... Ogólnie to dość przykre.

Teraz napiszę coś, po czym fani Yuzuru rzucą we mnie pomidorami, ale moim zdaniem Chan ma taką muzykalność, jakiej Yuzuru nie osiągnie nigdy :P

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

... ale 192 pkt za program z JEDNYM skokiem poczwórnym???? Poważnie????

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

No wiesz, IMO Yuzuru muzykalność ma, do tego świetnie jeździ. Owszem, Patrick ma coś w swojej jeździe , czego na ogół innym brakuje, jest płynniejszy, bardziej miękki, ale niekoniecznie bardziej muzykalny.

A, Hortensja - pozdrawiam i zazdroszczę :-)

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

No wiesz, IMO Yuzuru muzykalność ma, do tego świetnie jeździ. Owszem, Patrick ma coś w swojej jeździe , czego na ogół innym brakuje, jest płynniejszy, bardziej miękki, ale niekoniecznie bardziej muzykalny.
Yuzuru ma muzykalność, ale nie taką, jak Patrick, o to mi chodzi. Świetny jest ten jego program do Chopina, piękna interpretacja. Lubię Daisuke, ale różnica bije po oczach.

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

No przecież Chan nie może skończyć jako ostatni. Murakami skończy... Poszaleli w PCSach? Muzykalność? Może ja mam inne pojęcie o tym, bo wymagam od kogoś muzykalnego znakomitej interpretacji i wzbudzania w widzu uczuć. A tu zero. Podmieńcie mu ścieżkę dźwiękową i nie zrobi to żadnej różnicy. Jak u D/R

Daisuke co się stało?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Seria Grand Prix”