Grand Prix of Figure Skating Final 2015/16
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea
- LittleLotte
- Kontakt:
Mao się posypała całkowicie, aż przykro było patrzeć. W ogóle zdawała się jakaś nieobecna. Ashley świetnie sobie poradziła, Gracie występowała zaraz po niej, więc oczywiście się podłamała. Tarasovej bardzo nie podobał się jej program do "Ognistego ptaka" :P , ale ja go akurat kupuję. Satoko pojechała ślicznie.
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
No, fakt. Ale co do par sportowych, to przy takich PCS dla D/R, musieli dać odpowiednio wyższe Kseni i Fedorowi... jedyne, co bym obniżyła to GOE za twista. On naprawdę jest mocno przeciętny. W tańcach o dziwo nie sypali PCS za bardzo, ale za to sypali w GOE u niekórych :PLittleLotte pisze:Nieeee, sędziowie przesadzają z ocenami. Program Medvedevej był fantastyczny, ale 147 pkt to lekkie przegięcie. Podobnie 154 pkt Stolbovej i Klimova albo 139 Ashley. Aż dziwne, że Weaver i Poje nie dostali 120, może skład od tańców był jakiś bardziej przytomny.
GOE to jakiś żart. C/B z twizzlami + GOE i poziomu 3? Ktoś przysnął w trakcie jak jechali te obroty? Odniosłam wrażenie, że Gracie pojechała swoje FP zbyt pasywnie. Długi najazd do 3+3 fail i potem już się poddała. Jakby zupełnie nie chciała wywalczyć tego niepowodzenia dalej. Kiedy są Mistrzostwa Francji?
Last edited by justyna 9 lat temu, edited 1 time in total.
- LittleLotte
- Kontakt:
W tańcach było generalnie jakoś przytomniej, brak cudownych skoków rekordów o 10 punktów :PNo, fakt. Ale co do par sportowych, to przy takich PCS dla D/R, musieli dać odpowiednio wyższe Kseni i Fedorowi... jedyne, co bym obniżyła to GOE za twista. On naprawdę jest mocno przeciętny. W tańcach o dziwo nie sypali PCS za bardzo, ale to sypali w GOE u niekórych :P
Co do pozostałych, to wszystkim rzucali punkty jakby mieli za dużo :P I ocena S/K i D/R to jakaś farsa, z całym szacunkiem dla obu par. W sportowych też GOE szafowali, choćby za twista albo kombinację u S/K (to nie była kombinacja na +2, brawa za odwagę i dużą trudność elementu, ale co do jakości wykonania to aż takie dobre nie było). Meagan i Eric ze sporymi błędami dostali tyle, co w zeszłym sezonie za praktycznie idealny program. Wygląda to trochę tak, jakby sędziowie bardzo chcieli, żeby każdy zawodnik miał u nich co najmniej SB :P Nie rozumiem też takiej przewagi Kseni i Fedora nad Yuko i Saszą w PCS.
U pań - Evgenia cudownie poprawia swój życiowy rekord o 8 pkt. Ja rozumiem, pojechała pięknie, ale, na bora zielonego, to nie był program zaledwie 2 pkt gorszy niż rekord świata. Liza się w zeszłym sezonie nawet nie zbliżyła do takiego wyniku (z potrójnym axlem!), Mao NIGDY nawet obok niego nie stanęła, a między jej stylem jazdy a Medvedevej jest nie różnica, a przepaść. Już pominę milczeniem fakt, że Mao dostała niższe PSC niż Elena.
W tańcach zastanawia mnie tylko, jakim cudem W/P z podnoszenie dostali od 1 sędziego +2, a od drugiego -1. Doprawdy dziwne
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
- LittleLotte
- Kontakt:
- LittleLotte
- Kontakt:
Z tego, co się orientuję, to mają i nie mają :P To znaczy, to jest tak małe środowisko, że wszyscy znają wszystkich, a niektórych lubi się bardziej, innych mniej, czasem się ma coś do trenera... Ogólnie to dość przykre.Zaczynam wierzyć w konspiracje, że niektórzy zwyczajnie mają plecy u sędziów, bo jak inaczej to wyjaśnić?
Teraz napiszę coś, po czym fani Yuzuru rzucą we mnie pomidorami, ale moim zdaniem Chan ma taką muzykalność, jakiej Yuzuru nie osiągnie nigdy :P
- LittleLotte
- Kontakt:
No wiesz, IMO Yuzuru muzykalność ma, do tego świetnie jeździ. Owszem, Patrick ma coś w swojej jeździe , czego na ogół innym brakuje, jest płynniejszy, bardziej miękki, ale niekoniecznie bardziej muzykalny.
A, Hortensja - pozdrawiam i zazdroszczę
A, Hortensja - pozdrawiam i zazdroszczę
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
- LittleLotte
- Kontakt:
Yuzuru ma muzykalność, ale nie taką, jak Patrick, o to mi chodzi. Świetny jest ten jego program do Chopina, piękna interpretacja. Lubię Daisuke, ale różnica bije po oczach.No wiesz, IMO Yuzuru muzykalność ma, do tego świetnie jeździ. Owszem, Patrick ma coś w swojej jeździe , czego na ogół innym brakuje, jest płynniejszy, bardziej miękki, ale niekoniecznie bardziej muzykalny.
No przecież Chan nie może skończyć jako ostatni. Murakami skończy... Poszaleli w PCSach? Muzykalność? Może ja mam inne pojęcie o tym, bo wymagam od kogoś muzykalnego znakomitej interpretacji i wzbudzania w widzu uczuć. A tu zero. Podmieńcie mu ścieżkę dźwiękową i nie zrobi to żadnej różnicy. Jak u D/R
Daisuke co się stało?
Daisuke co się stało?