Rotacje personalne, odejścia, zmiany partnerów i trenerów

Wszystko co ogólne, zmiany, programy itd
Awatar użytkownika
Snowflake

Post autor: Snowflake »

[font=Times New Roman]Valentina Marchei poinformowała dzisiaj na swoim FB, że rozstała się z Ondrejem Hotarkiem, ale nie zamierza rezygnować ze sportu i udziału w kolejnej olimpiadzie...
Planuje powrócić w przyszłym sezonie.

https://www.facebook.com/valemarchei14/posts/1827139863988971

Szkoda, bo tworzyli świetną parę i oglądało się ich z wielką przyjemnością.
W oświadczeniu nie ujawnia, czy zamierza wrócić jako solistka (według mnie - kiepski pomysł), czy w parze z nowym partnerem. Jakoś trudno mi ją sobie wyobrazić z kimś innym.
Swoją drogą - ciekawe, co będzie robił Ondrej...[/font]

Moje serce płacze za nimi, strasznie się cieszę, że miałam ten zaszczyt i mogłam ich widzieć na żywo, porozmwiać, dotknąć, wziąć autografy. Liczyłam, ze jeszcze ze dwa sezony pociągną, że choć na medal me się pokuszą... :(
Last edited by Snowflake 6 lat temu, edited 1 time in total.

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Valentina ma swoje lata, ale tak jak Aljona, udowodniła niedowiarkom, że można mieć wyniki z nowym partnerem, będąc już wieku łyżwiarsko emerytalnym. Gdyby wierzyła w wyniki jako solistka to nie przerzucałaby się na pary sportowe. One już te kilka lat temu wiedziała, że z Rosjankami jest bez szans. Naprawdę szkoda. Myślałam, że pociągną jeszcze jeden sezon, bo w tej konkurencji robi się mega kicha, no ale cóż...

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

Obstawiam, że Ondrej i Anna chcą założyć rodzinę i lada chwila usłyszymy o emeryturze C/L.

Mnie tam ten trend z 30+ łyżwiarzami się podoba. Niech istnieje jakaś przeciwwaga dla fasolek. Życzę Valentinie jak najlepiej, Aliona pokazała wszystkim, że niemożliwe nie istnieje.

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Kurczę, same fajne pary się rozpadają :( Vale i Ondrej zawsze potrafili przykuć uwagę. A Ksenię z Novoselovem raczej średnio widzę.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Snowflake pisze:Valentina Marchei poinformowała dzisiaj na swoim FB, że rozstała się z Ondrejem Hotarkiem, ale nie zamierza rezygnować ze sportu i udziału w kolejnej olimpiadzie...
Planuje powrócić w przyszłym sezonie.

https://www.facebook.com/valemarchei14/posts/1827139863988971

Szkoda, bo tworzyli świetną parę i oglądało się ich z wielką przyjemnością.
W oświadczeniu nie ujawnia, czy zamierza wrócić jako solistka (według mnie - kiepski pomysł), czy w parze z nowym partnerem. Jakoś trudno mi ją sobie wyobrazić z kimś innym.
Swoją drogą - ciekawe, co będzie robił Ondrej...
Moje serce płacze za nimi, strasznie się cieszę, że miałam ten zaszczyt i mogłam ich widzieć na żywo, porozmwiać, dotknąć, wziąć autografy. Liczyłam, ze jeszcze ze dwa sezony pociągną, że choć na medal me się pokuszą... :(
Last edited by yenny 6 lat temu, edited 1 time in total.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Post autor: tatianalarina »

Knierimowie odchodzą od Aljony i wracają do Chicago. W oficjalnym komunikacie grzecznie dziękują Aljonie. No, za wiele to się razem nie natrenowali.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

No właśnie... <uoee>

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Z tego co się mówi, to mieli problem z porozumieniem się z Alioną. Od Nebelhorna uprościli programy, a do tego Aliona chciała, żeby trenowali trochę ciężej i boom. Ciekawe gdzie się teraz podzieją, bo powracajacych do Delili ich nie widzę.

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

Aliona zawsze była znana z mega ciężkiej, wręcz katorżniczej pracy i pewnie tego samego oczekiwała od zawodników trenowanych przez siebie. W sumie dziwne, że nie zdawali sobie z tego sprawy wchodząc we współpracę z nią.

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
kasik8222

Chcieli się przykleić do jej nazwiska myśląc, że reszta "sama się zrobi", a tu ZONK. Aljona zawsze była siłą pociągową par które tworzyła, to fakt.

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Post autor: holloko »

Są też głosy, że nie mogli się zsynchronizować, dzielili czas między dwa kontynenty, a Aljona ma dość dużo innych zobowiązań - bo jeszcze pokazy, i sama też nie odpuszcza swoich treningów. Tak czy inaczej dziwne, że w takich sprawach nie dogadali się wcześniej.

Efforts will lie, but will never be in vain.
kasik8222

Mnie zawsze śmieszy coś co w ostatnich latach jest standardem czyli brak oficjalnego potwierdzenia: "Tak, kończymy karierę". Każdy jeden zawodnik czy para zostawia sobie otwartą furtkę i szału można dostać od tego "a może a zobaczymy a nie wiem a się okaże". Łapanie trzech srok za ogon kończy się tym, że niczemu nie poświęcamy się na 100%.

blue cat
Kontakt:

Anna Pogorilaya odchodzi od Tsarevej. Jej nową trenerką ma być Wiktoria Butsajewa (dawniej Wołczkowa). Z kolei (niepotwierdzone oficjalnie info) Carolina Kostner ma podobno trenować w Pradze o Tomasa Vernera- https://twitter.com/wolfieonice/stat...09891821076481
Trochę dziwna decyzja, nie wiem co o tym myśleć <bezradny>

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Informacja o Vernerze pada w TG Rai Sport z ust Arianny Secondini, więc raczej traktowałabym ją jako pewną.

blue cat
Kontakt:

Dzięki za info, filmik do którego załączyłam link jest po włosku, a jako że ja po włosku ani be ani me, polegałam tylko na angielskich komentarzach:)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólnie o sezonie ”