Nowinki przedsezonowe, sezonowe i posezonowe

Halka
Kontakt:

Re: Nowinki przedsezonowe, sezonowe i posezonowe

Post autor: Halka »

Z innych rzeczy, Ksenia z Andrejem nie wystąpią na mistrzostwach Rosji (kontuzja Andreja) i z powodu problemów zdrowotnych u partnera nie wystąpi Natalia Zabijako i Aleksander Enbert. Szkoda mi i jednych, i drugich, ale chyba bardziej Natalii i Aleksandra, bo tam chyba problem jest poważniejszy.Rosjanie mają bardzo dobre pary sportowe i tak.Na mistrzostwach Rosji nie wystąpi również Michał Kolyada.A z innej beczki, co z Mai Miharą? Startuje na zawodach? Jakoś o niej w tym sezonie nie słyszałam, gdzieś mi uciekła.

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Ciekawe czy Ksenia jeszcze coś wyciśnie z tego duetu. Szkoda tak na dzień dobry kłody pod nogi. A ktoś wie czy Rogonov ma nową partnerkę czy to definitywny koniec kariery? Zakładam, że James/Cipres też karierę mają z głowy. Nie wiem jak tam było z Cipresem. Niech sąd się tym zajmie. My wiemy tylko to co przeczytamy w gazetach. Jeżeli jest winny to niech poniesie karę. Szkoda mi również Vanessy.

JustynaŻ
Kontakt:

Post autor: JustynaŻ »

A mnie nie, bo ona o wszystkim wiedziała...

Rogonowa na listach zgłoszeniowych do Mistrzostw Rosji nie ma.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Co do spraw o molestowanie to jestem ostrożna w ocenach, kiedyś miałam wśród znajomych przykład takich oskarżeń, facetowi niemal to życie zniszczyło, okazało się, że dziewczyna kłamała, a powód kłamstwa był tak trywialny, ze jest to aż straszne. Dlatego też uważam, że powinny się tym zająć organy ścigania i wszystko dokładnie wyjaśnić, a jeżeli jest o faktem, że o wszystkim wiedzieli trenerzy i inne osoby i to tuszowały, to też jakaś kara i im się należy.
Takie sprawy są śliskie, straszne i obrzydliwe - niezależnie czy zarzuty są prawdziwe czy nie. Gówno za przeproszeniem wszystkich ochlapie. A to nie poerwszy skandal, od roku co jakiś czas coś się dzieje, a to Coughlin, a to Calaghan. Teraz Cipres.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Oj, Kseni nie będzie? Szkoda.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Słuchajcie, bo nie mogę się doczytać na instagramie Mai, czy to nowotwór? Mam nadzieję, że nie, serce się kroi jak widzę ją taką bladziutką. Kojarzy mi się z wygłupami, to taka pozytywna osoba, z całego serca życzę jej zdrowia.

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Post autor: tatianalarina »

Czekają na wyniki badań, lekarze powiedzieli, że raczej obstawiają guz złośliwy (60/40) :-(((

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

yenny pisze: 5 lat temu Co do spraw o molestowanie to jestem ostrożna w ocenach [ciach]
Jeśli wierzyć USA Today, to w sprawie chodzi o wysyłanie "dick pics" z oficjalnego konta na Instagramie. Tak więc nie jest to sprawa typu "jej słowo przeciwko jego słowu".
https://eu.usatoday.com/story/sports/ol ... 629777001/
Nie wiem, czy Cipres wiedział, że wysyłał je niepełnoletniej, ale nawet jeżeli nie wiedział, to i tak jest co najmniej debilem.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Dziękuję za info o Mai, oby było dobrze. Wierzę w to mocno, że będzie.

A co do Morgana, to wiem, że chodzi o fotki "klejnotów", ale czytałam gdzieś, że sprawdzają, czy nie było podszycia się pod jego konto. Nie bronię go, bo jak zrobił to o co go podejrzewają, to debil jest i tak łagodnym określeniem.

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Biedna Maia, miałam nadzieję na ich wielki powrót, a tu taka niemiła niespodzianka. Trzymam mocno kciuki żeby jednak nie był złośliwy i żeby jak najszybciej powróciła do zdrowia i na lód. Bardzo za nimi tęsknię, H/D ani C/B niestety nie rekompensują amerykańskim tańcom braku Shibsów.
Strasznie przykra ta sprawa z Morganem, kurczę tyle ostatnio takich spraw wypływa że aż człowiek się boi być czyimkolwiek fanem, bo potem się głupio czuje, kiedy jego idole są oskarżeni o molestowanie. Nie rozumiem, co siedzi w głowie osób, które robią takie rzeczy, jeżeli jest winny to raczej go już na lodzie nie zobaczymy. Niech to sąd rozstrzygnie.

kasik8222

Zgadzam się z Yenny. W takich sprawach lepiej być ostrożnym. To, że przeczytaliśmy coś w gazecie to jeszcze nie dowód na winę. Od udowodnienia winy jest sąd i tyle w tej sprawie.

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Mistrzostwa Japonii zbliżają się wielkimi krokami. Shoma Uno już półoficjalnie potwierdził nawiązanie współpracy z Lambielem. Daisuke Takahashi żegna się na tych mistrzostwach z karierą solisty. Czy zobaczymy go w przyszłym roku w parze? Teraz sprawdziłam, że on i Valentina Marchei są w sumie z jednego rocznika, a Val się przekwalifikowała na pary dokładnie wtedy, kiedy on ogłaszał zakończenie kariery pięć lat temu. Ale pięć lat w życiu sportowca to jednak bardzo długo...

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

A on nie chciał przypadkiem w tańcach jeździć? Gdzieś chyba czytałam, że to miały być tańce. Trochę szalony pomysł wg mnie, ale jeśli ma mu to sprawić radość to kto mu zabroni ;)

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

No właśnie żegna się z karierą solisty i od następnego sezonu będzie trenował tańce z Kana Muramoto u Zujewej na Florydzie. Też mi się wydaje to szalonym pomysłem, ale o starcie Aliony Sawczenko w Pjongczangu też tak myślałam, a potem z wielką radością odszczekiwałam.

kasik8222

Aljona nie zmieniała konkurencji. Z Takahashi bardziej chodzi o rozruszanie konkurencji tańców, która w Japonii leży odłogiem. Znane nazwisko się przyda, parę artykułów w ramach ciekawostek powstanie i interes się będzie kręcił. Na więcej nie ma co liczyć.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólnie o sezonie”