Soliści - program krótki
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea, Poice
Soliści - program krótki
Kolejność startowa: [KLIK]
Maciej wystartuje jako pierwszy, co nie wróży dobrze na możliwość występu w LP
Chyba najciekawiej wygląda grupa 5 - sporo potencjalnych medalistów. Hanyu z nr 29, a Javier 31, ciekawe jak wytrzyma presję Han Yan, gdyż jedzie jako ostatni.
Czas startów: [KLIK]
Maciej wystartuje jako pierwszy, co nie wróży dobrze na możliwość występu w LP
Chyba najciekawiej wygląda grupa 5 - sporo potencjalnych medalistów. Hanyu z nr 29, a Javier 31, ciekawe jak wytrzyma presję Han Yan, gdyż jedzie jako ostatni.
Czas startów: [KLIK]
Ja nadal stawiam na zwycięstwo Hanyu i 2 miejsce Javiera :mrgreen:kasik8222 pisze:Co tu dużo gadać, Machida dziś odpalił petardę aczkolwiek nie jestem pewna czy utrzyma 1 miejsce. Im częściej oglądam SP Fernandeza tym więcej wad widzę w tym programie. Lubię go ale powinien troszkę poeksperymentować ze stylem. Stać go na to. Uchachany Verner-bezcenne :D .
Jeżeli Hanyu pojedzie czysto i perfekcyjnie swój LP to nie ma możliwości, aby Machida był w zasięgu 7 pkt niezależnie co zrobi, chyba że doda 3 quada i pojedzie to czysto lub nastąpi mała inflancja puntowa :x
Niemniej dzisiaj pojechał program życia i wynik zasłużony
Protokoły
Kilka krótkich komenatrzy, gdyż nie mam czasu an długie wywody:
Tatsuki Machida - wow! Piękne skoki, ale czy na pewno zasłużył na 98+? Moim zdaniem sędziowie bardzo mu sypnęli w GOE i PCS. Jednak zasłużył na pierwsze miejsce, gdyż był to jego program życia, ale bardziej racjonalna byłaby nota 95-96 punktów.
Javier Fernandez - czysty, dobry przejazd. Nie przepadam za jego SP, ale naprawdę zasłużył na 96+. Brawo!
Yuzuru Hanyu - ależ był zdenerwowany...i te wszystkie okrzyki publiczności przed startem muzyki...spodziewałam się upadku. Niestety, ale na pięciu ostatnich zawodach miał czysty SP, więc w końcu musiał wkraść się jakiś błąd. Jednak nie rozumiem dlaczego dostał UR przy 4T...skoro Kozuka (lądując na dwie nogi z wyraźnym UR) nie dostał UR? Poza tym jeden z sędziów aż nazbyt go nie lubi - naprawdę 8.25 za SS i 8.00 za pozostałe komponenty? :23: Błagam, dobrze że nie dostał siódemek. No i ta +1 GOE za 3A. Nie wiem co według tego pana/pani trzeba zrobić by zasłużyć na +2GOE za 3A. Yuzuru nie ma szczęścia do SP na MŚ, ale mam nadzieję, że do piątku przegrupuje siły i pojedzie czysty LP (choć jeszcze w seniorach mu się to nie zdarzyło, ale zawsze musi być ten pierwszy raz!).
Thomas Verner - w końcu wszystko mu wyszło! Co za radość po programie. Wrócił z dalekiej podróży.
Co do pozostałych - cieszę się z występu Macieja i awansu do LP! Jego program nie jest taki zły, naprawdę ma dobre czucie muzyki i wg mnie zasługuje na PCS w granicach 31 punktów (co najmniej).
Ciężko patrzyło się na Brzezinę, już wiadomo, że się wycofał z dalszych zawodów.
Czekam na LP. Machida będzie pod wielką presją i szczerze to nie chcę by wygrał.... O ile cały sezon uważałam, że sędziowie skąpią mu punktów o tyle teraz uważam, że przesadzili w drugą stronę. Jeżeli nie Yuzuru ma wygrać (a moim zdaniem zasługuje na złoto jeśli pojedzie czysty program) to wolę Javiera z czystym LP. To by było coś! Machida po prostu do mnie nie przemawia...
Kilka krótkich komenatrzy, gdyż nie mam czasu an długie wywody:
Tatsuki Machida - wow! Piękne skoki, ale czy na pewno zasłużył na 98+? Moim zdaniem sędziowie bardzo mu sypnęli w GOE i PCS. Jednak zasłużył na pierwsze miejsce, gdyż był to jego program życia, ale bardziej racjonalna byłaby nota 95-96 punktów.
Javier Fernandez - czysty, dobry przejazd. Nie przepadam za jego SP, ale naprawdę zasłużył na 96+. Brawo!
Yuzuru Hanyu - ależ był zdenerwowany...i te wszystkie okrzyki publiczności przed startem muzyki...spodziewałam się upadku. Niestety, ale na pięciu ostatnich zawodach miał czysty SP, więc w końcu musiał wkraść się jakiś błąd. Jednak nie rozumiem dlaczego dostał UR przy 4T...skoro Kozuka (lądując na dwie nogi z wyraźnym UR) nie dostał UR? Poza tym jeden z sędziów aż nazbyt go nie lubi - naprawdę 8.25 za SS i 8.00 za pozostałe komponenty? :23: Błagam, dobrze że nie dostał siódemek. No i ta +1 GOE za 3A. Nie wiem co według tego pana/pani trzeba zrobić by zasłużyć na +2GOE za 3A. Yuzuru nie ma szczęścia do SP na MŚ, ale mam nadzieję, że do piątku przegrupuje siły i pojedzie czysty LP (choć jeszcze w seniorach mu się to nie zdarzyło, ale zawsze musi być ten pierwszy raz!).
Thomas Verner - w końcu wszystko mu wyszło! Co za radość po programie. Wrócił z dalekiej podróży.
Co do pozostałych - cieszę się z występu Macieja i awansu do LP! Jego program nie jest taki zły, naprawdę ma dobre czucie muzyki i wg mnie zasługuje na PCS w granicach 31 punktów (co najmniej).
Ciężko patrzyło się na Brzezinę, już wiadomo, że się wycofał z dalszych zawodów.
Czekam na LP. Machida będzie pod wielką presją i szczerze to nie chcę by wygrał.... O ile cały sezon uważałam, że sędziowie skąpią mu punktów o tyle teraz uważam, że przesadzili w drugą stronę. Jeżeli nie Yuzuru ma wygrać (a moim zdaniem zasługuje na złoto jeśli pojedzie czysty program) to wolę Javiera z czystym LP. To by było coś! Machida po prostu do mnie nie przemawia...
Last edited by Poice 10 lat temu, edited 2 times in total.
To by mu dało jakieś +3-4 punkty TES. Też kilka razy oglądałam powtórkę i naprawdę byłam zdumiona, gdyż ma szybką rotację i nie przypominam sobie by dostał UR przy quadzie będąc w pełni sił (czyt. nie wliczam w to poprzednich MŚ, gdy miał okropne kontuzje).handomi pisze:Tak UR na 4T Yuzuru tez nie rozumiem. Kilka razy ogladalem powtorke i wg mnie była pełna rotacja dokręcona, wiec troche... hmm nie wiem :mrgreen:
Wygrana Machidy będzie dla mnie szokiem... Wolę Javier'a :mrgreen: Ale oczywiście wszystko zależy od LP. PB Machidy to bodajże 174+ (piszę w z głowy, nie chce mi się teraz sprawdzać) przy czystym przejeździe z tego sezonu. Oczywiście trzeba dodać bonus PCS - ale nie wyorbażam sobie by dostał więcej niż 180-183 punkty. Rekord Javiera to 186 + (też z głowy piszę :D), ale będzie musiał skoczyć czysto wszystko co planuje (w tym 3 quady). Dodając kilka punktów PCS to może liczyć na max 190-192 punkty. Z kolei Yuzuru ma rekord 193+ z upadkiem przy 4S.... Przy czystym przejeździe (błagam, skocz 4S i całą resztę!) może liczyć na wynik w granicach 197-198 punktów. Wyniki będą uzależnione od tego jak panowie pojadą, no i jak wielką fantazję i sympatie/antypatie będą mieć sędziowie w piątek. Jednak przy czystych przejazdach obstawiam - Javier złoto (miałby dwa czyste programy, więc wątpię by sędziowie dali złoto Hanyu), Hanyu srebro, Machida brąz. Hanyu może liczyć na złoto, ale musi pojechać czysto a Javier musi zrobić jakiś większy błąd. Machida - nawet bezbłędny nie powinen zagrozić Javierowi ani Hanyu. Chyba, że sędziowie znowy odpłynął przy GOE i PCS przy Machidzie....ivi pisze:A ja bardzo chciałabym, żeby Machida pojechał świetny program i wygrał. Hanyu ma znacznie więcej sukcesów i jest sporo młodszy. Fajnie byłoby, gdyby teraz ze zwycięstwa mógł się cieszyć ktoś inny.
Zgadza się, ale dzisiaj jego skoki wyglądały solidnie. Tak naprawdę to nie ma nic do stracenia. Ma słaby sezon i na dodatek oddał w ręce Ten'a brąz w Sochi... Na pewno jest zmotywowany i chce wygrać w Saitamie złoto.kasik8222 pisze:Javier w tym sezonie nie grzeszy bezbłędnością.
Last edited by Poice 10 lat temu, edited 1 time in total.