Skate America:
Soliści:
1. Tatsuki Machida (JPN) - szczerze to dziwię się, że poprzedniczki stawiają na Denisa

Moim zdaniem Denis zawsze ma słaby początek sezonu, a Machida od dwóch sezonów ma w miarę stabilną formę, no i SA to jego szczęśliwe zawody

2. Jason Brown (USA) - ekhem, ekhem...moim zdaniem jego PCS jest wyśrubowane ponad to co prezentuje na lodzie i (niestety) ale uratuje to go nawet przed UR przy 3A.
3. Dennis Ten (KAZ) - zawali stronę techniczną, ale uratuje go druga ocena.
4. Artur Gachinski (RUS) - mam nadzieję, że ten sezon będzie jego wielkim come back (wolę go sto razy bardziej od Kovtuna).
5. Jeremy Abbott (USA) - to co u Tena.
6. Nam Nguyen (CAN) - chociaż po prawdzie mam wrażenie, że może być czarnym koniem SA...(nie zdziwi mnie jego wyższe miejsce).
Solistki:
1. Eena Radionova (RUS) - wydaje się być jeszcze bardziej stabilna niż Lipnitskaya, więc jak nie wygra to się mocno zdziwię.
2. Gracie Gold (USA) - uwielbiam Lizę, ale na własnym podwórku Gold dostanie PCS z kosmosu, więc obstawiam, że ledwo ledwo wygra srebro.
3. Elizaveta Tuktamysheva (RUS) - będę w siódmym niebie, jeżeli skoczy kombinację 3F/Lz+3T
/teraz zaczyna się robić problematycznie.../
4. So Youn Park (KOR) - jakoś nie widzę jej na 4 miejscu, ale zgaduję, że dostanie najwyższe PCS z pozostałych zawodniczek, poza tym - nie ukrywam, że ją lubię (ale podobnie jak Lotte odrobinę bardziej wolę Hae Jin Kim).
5. Haruka Imai (JPN) - gdy Akiko przeszła na emryturę to Haruka pozostaje moją ostoją cudnych sukienek xD
6. Mirai Nagasu (USA) - życzę jej jak najlepiej i oby mimo wszystko skończyła na wyższym miejscu
Pary:
1. Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov (RUS) - proszę, proszę!!!
2. Cheng Peng & Hao Zhang (CHN)
3. Alexa Scimeca & Chris Knierim (USA)
4. Haven Denney & Brandon Frazier (USA)
5. Madeline Aaron & Max Settlage (USA)
6. Vanessa Grenier & Maxime Deschamps
Tańce:
1. Madison Chock & Evan Bates (USA)
2. Alexandra Stepanova & Ivan Bukin (RUS)
3. Maia Shibutani & Alex Shibutani (USA)
4. Charlene Guignard & Marco Fabbri (ITA)
5. Nicole Orford & Thomas Williams (CAN)
6. Anastasia Cannuscio & Colin McManus (USA)
/edit: Ten w górę, Gachinski w dół

/