Listy startowe - seria Grand Prix
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea
Listy startowe - seria Grand Prix
Wczoraj na stronie ISU opublikowano listy startowe poszczególnych zawodów wchodzących w skład serii Grand Prix.
Szczegółowa rozpiska według dyscyplin:
Soliści
Solistki
pary taneczne
Pary sportowe
Przeglądając listy startowe muszę stwierdzić, że chyba faktycznie mamy obecnie całkiem wyrównany poziom, ponieważ każde zawody zawierają bardzo ciekawe starcia Mao oficjalnie potwierdziła start w GPS - zobaczymy ją na Cup of China i NHK. Zaskoczył mnie brak Wagner na Skate America - w końcu jest mistrzynią kraju. Z kolei nie ma również nazwiska Sotnikovej i Plushenko - ponoć mają się pojawić jako ,,host pick" na Cup of Russia. Ogromnie cieszy mnie powrót Bobrovej/Solovieva. Pojawiło się również kilka nowych nazwisk w gronie seniorów - Kazaszka Tursynbaeva, Miyu Nakashio, Medvedeva, Karen Chen, Alexander Petrov, Boyang Jin. Szykuje się pasjonujący sezon!
Szczegółowa rozpiska według dyscyplin:
Soliści
Solistki
pary taneczne
Pary sportowe
Przeglądając listy startowe muszę stwierdzić, że chyba faktycznie mamy obecnie całkiem wyrównany poziom, ponieważ każde zawody zawierają bardzo ciekawe starcia Mao oficjalnie potwierdziła start w GPS - zobaczymy ją na Cup of China i NHK. Zaskoczył mnie brak Wagner na Skate America - w końcu jest mistrzynią kraju. Z kolei nie ma również nazwiska Sotnikovej i Plushenko - ponoć mają się pojawić jako ,,host pick" na Cup of Russia. Ogromnie cieszy mnie powrót Bobrovej/Solovieva. Pojawiło się również kilka nowych nazwisk w gronie seniorów - Kazaszka Tursynbaeva, Miyu Nakashio, Medvedeva, Karen Chen, Alexander Petrov, Boyang Jin. Szykuje się pasjonujący sezon!
ok2
Ciekawe zestawienia, tak jak mówisz Poice, każde zawody to na dziś wielka niewiadoma. I to lubię.
W parach zauwzyłam, że jednak jest zaplanowany start Kseni i Fedora, czyzby doszli do siebie po tym sezonie i chcą zawalczyć?
Ciekawe zestawienia, tak jak mówisz Poice, każde zawody to na dziś wielka niewiadoma. I to lubię.
W parach zauwzyłam, że jednak jest zaplanowany start Kseni i Fedora, czyzby doszli do siebie po tym sezonie i chcą zawalczyć?
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Ja się szczególnie cieszę, że powrót V/T oznacza prawdopodobnie koniec takiej dominacji D/R jak w zeszłym roku i już nie mogę się doczekać zawodów NHK. Druga fantastyczna informacja, to 2 GP dla pary Marchei/Hotarek. Z niecierpliwością czekam, co pokażą w tym sezonie. Liczę również na dobre występy Sui/Han. Obiecująca może też być rywalizacja C/L z I/Z. Na CoR dochodzi do tego W/P i H/D, więc chyba umrę ze szczęścia, bo bardzo lubię wszystkie pary. U panów w miarę szybko zobaczymy w jakiej formie powróci Patrick Chan, SC to będzie dla niego dobry sprawdzian, a dla fanów emocjonujące zawody U pań mam nadzieję na powrót Julii do dobrej formy i walki medale, tak samo jak Mao, zapowiada się fascynujący cykl GP :viva:
Btw. Liczę, że Sotnikova wystąpi na CoR i zamknie usta hejterom swoim dobrym występem.
Btw. Liczę, że Sotnikova wystąpi na CoR i zamknie usta hejterom swoim dobrym występem.
Kanada ogłosiła, kogo wysyła na Skate Canada, jako wybór gospodarza: Źródło
Solistki: Veronik Mallet.
Pary sportowe: Vanessa Grenier / Maxime Deschamps
Pary taneczne: Elisabeth Paradis / Francois-Xavier Ouellette
Brakuje tylko wyboru solisty....
Solistki: Veronik Mallet.
Pary sportowe: Vanessa Grenier / Maxime Deschamps
Pary taneczne: Elisabeth Paradis / Francois-Xavier Ouellette
Brakuje tylko wyboru solisty....
Eladj Balde napisał na swoim instagramie, że został zaproszony do Cup of China.
Być może wkrótce będą informacje na temat pozostałych wyborów gospodarza
Być może wkrótce będą informacje na temat pozostałych wyborów gospodarza
Doniesienia:
Roberta Rodeghiro [ITA] - TEB (za Kirę Korpi)
Jim Seo Kim [KOR] - Skate Canada (za Ronald Lam)
Keegan Messing [CAN] - Skate canada (wybór gospodarza)
Rostelecom Cup uzupełniają:
Artur GACHINSKI
Adelina SOTNIKOVA (potwierdziło się)
Natalja ZABIJAKO / Alexander ENBERT
Victoria SINITSINA / Nikita KATSALAPOV
Roberta Rodeghiro [ITA] - TEB (za Kirę Korpi)
Jim Seo Kim [KOR] - Skate Canada (za Ronald Lam)
Keegan Messing [CAN] - Skate canada (wybór gospodarza)
Rostelecom Cup uzupełniają:
Artur GACHINSKI
Adelina SOTNIKOVA (potwierdziło się)
Natalja ZABIJAKO / Alexander ENBERT
Victoria SINITSINA / Nikita KATSALAPOV
Na stronie FFSG zaktualizowano uczestników TEB.
Sara Huratdo/Adria Diaz [ESP] dostali jedno z miejsc w tańcach^^
Drugie dostali Agafanova/Ucar[/b [TUR]].
W parach Miriam ZIEGLER /Severin KIEFER [AUT].
Solistki uzupełniła Brooklee Han [AUS]
A wg strony ISU solistów uzupelnił Chafik Besseghier [FRA].
Solistki w COC uzupełniają Ziqun Zhao i Lu Zheng.
Sara Huratdo/Adria Diaz [ESP] dostali jedno z miejsc w tańcach^^
Drugie dostali Agafanova/Ucar[/b [TUR]].
W parach Miriam ZIEGLER /Severin KIEFER [AUT].
Solistki uzupełniła Brooklee Han [AUS]
A wg strony ISU solistów uzupelnił Chafik Besseghier [FRA].
Solistki w COC uzupełniają Ziqun Zhao i Lu Zheng.