Pary taneczne
Moderatorzy: Hortensja, Kathiea
Pary taneczne
Jedyna konkurencja, gdzie mamy jakąś nadzieję na dobre miejsce!
Lista uczestników
Czwartek, 12.30 taniec krótki
Wyniki: http://www.isuresults.com/results/seaso ... SEG007.HTM
Rozpiska czasowa: http://www.isuresults.com/results/seaso ... hedule.pdf
Sobota, 14.30 taniec dowolny
Wyniki:
Rozpiska czasowa:
Nie podejmuję się przewidywać jak się potoczy ta konkurencja, P/C jest zbyt wielką niewiadomą. Mistrzostwa Francji wszakże to żadne odniesienie. No, ale podium to raczej mają pewne. Tak samo jak C/L. Bardzo szkoda, że Izraelska para Tobias/Tkachenko stratuje tak szybko, bo oni są zdecydowanie parą na top10. A obawiam się, że sędziowie mogą ich skrzywdzić za tak wczesny start
Lista uczestników
Czwartek, 12.30 taniec krótki
Wyniki: http://www.isuresults.com/results/seaso ... SEG007.HTM
Rozpiska czasowa: http://www.isuresults.com/results/seaso ... hedule.pdf
Sobota, 14.30 taniec dowolny
Wyniki:
Rozpiska czasowa:
Nie podejmuję się przewidywać jak się potoczy ta konkurencja, P/C jest zbyt wielką niewiadomą. Mistrzostwa Francji wszakże to żadne odniesienie. No, ale podium to raczej mają pewne. Tak samo jak C/L. Bardzo szkoda, że Izraelska para Tobias/Tkachenko stratuje tak szybko, bo oni są zdecydowanie parą na top10. A obawiam się, że sędziowie mogą ich skrzywdzić za tak wczesny start
Tez jestem ciekawa jak sie wszystko potoczy, mimo wszystko jest duzo dobrych i ciekawych par i duzo niewiadomych, tak jak piszesz. Z czolowki to jeszcze dobrze zycze B/S, nigdy nie bylam ich fanka, ale polubilam ich bardzo w tym sezonie, maja ladny FD i wreszcie lepsze stroje Ciekawam gdzie uplasuja sie Anglicy, w zeszlym roku wydawalo sie, ze to ich moment, ale wszystko sie posypalo pod koniec sezonu. W tym tez nie do konca sie odnalezli. Ciekawam tez jak pojada Testa/Csoley i Dunczycy.
Generalnie, mimo ze ogolnie konkurencja tancow obecnie nie jest az taka zachwycajaca jak jeszcze za czasow V/M i D/W i reszty goniacej ich, to akurat te ME sa dosc dobrze obsadzone i mysle, ze troche walki o miejsca zobaczymy
Generalnie, mimo ze ogolnie konkurencja tancow obecnie nie jest az taka zachwycajaca jak jeszcze za czasow V/M i D/W i reszty goniacej ich, to akurat te ME sa dosc dobrze obsadzone i mysle, ze troche walki o miejsca zobaczymy
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
No i Anna & Luca prowadzą po tańcu krótkim. Tak trochę podejrzewałam po przejeździe P/C, że Włosi mogą ich przegonić. Pary rosyjskie wszystkie zbliżone, zwłaszcza S/K i B/S. Ogólnie wiele par na bardzo wyrównanym poziomie, co sprawia, że bardzo ważna jest dyspozycja dnia. Mam szczerą nadzieję, że polskiej parze uda się jakimś psim swędem wcisnąć do 10, a Tobias/Tkachenko wylądują na 6 miejscu, biorąc pod uwagę, że różnice punktowe pomiędzy 5-7 miejscem są minimalne. Tańce dowolne będą ekscytujące ^^
Tylko, że mnie P/C jakoś nie zachwycili. Nie wiem, pewnie FD będzie lepszy, ale to nie tak, że P/C powinni wygrywać, bo są P/C. To był ich pierwszy poważny start w tym sezonie i to było widać, nie mieli tej pewności siebie, jak w zesżłym roku o tej porze. A może mi po prostu nie przypasował ich krótki, ale ot już kwestia gustu. No i dobra, SS mają lepsze, ale pretensje do sędziów proszę :P
Ja się zgadzam z Robem. Francuzi byli najlepsi. Mi ich zeszłoroczne paso doble zupełnie nie przypasowało, ale tegoroczny SD jest kapitalny. Może rzeczywiście jeszcze troszkę brakuje im "objeżdżenia" w tym sezonie, ale pokazali, że są jedną z najlepszych i najzdolniejszych par tanecznych obecnie na świecie. Super byłoby, gdyby naszej parze udało się wskoczyć do "10", ale będzie ciężko. Niemniej trzymam kciuki. Dzisiaj zaprezentowali się naprawdę dobrze.
Na rozgrzewce mi się już wydawało że Gabi jest zestresowana i się zgadzam że było to widać w twizzlach. Dla mnie SD działa i pojechali znacznie bliżej niż na Mistrzostwach Francji. Mnie to totalnie pasowało. Jeśli chodzi o C/L to lubię ich ale mnie wkurza to, że są zaszablonowani w jednym klimacie. Frywolny, włoski program. Ludzie ile można? Zeszłosezonowe Danse Macabre dla mnie było fantastyczne, a w tym sezonie to znowu znani, oklepani, bezpieczni C/L w comfort zone. Nuda... A że PCS wyższe od P/C? Żart, czy żart? Ktoś napisał na GS że w panelu technicznym tańców jest jakaś kobieta która Francuzów po prostu nie lubi.
Natalię i Maksa oglądało mi się super, nawet pomimo dziwnego spasowania muzyki. Podobno Tat nawet powiedziała w trakcie ich programu, że chętnie ukradłaby Maxa do Rosji a to już komplement Wydaje mi się, że Duńczyków trochę skrzywdzili ocenami.
Natalię i Maksa oglądało mi się super, nawet pomimo dziwnego spasowania muzyki. Podobno Tat nawet powiedziała w trakcie ich programu, że chętnie ukradłaby Maxa do Rosji a to już komplement Wydaje mi się, że Duńczyków trochę skrzywdzili ocenami.
Powiem tak-byłam jednak lekko zszokowana prowadzeniem C/L. Po tym jak zobaczyłam P/C jejku jaką oni mają technikę jazdy :shock: naprawę tego w tv tak nie widać ale oni rzeczywiście płyną po lodzie z dużą łatwością i rozmachem serio. Fakt faktem rozjezdzenia jeszcze może im brakuje ale sam program według mnie jest super. Nie widziałam ocen ale z tymi SS to też jestem w szoku.
Włosi- przypomnialam sobie w czasie ich programu jak Yenny pisze często ze ktoś jedzie do umpa umpa. No i tak było muza na całego narasta i narasta, publika klaszcze i szaleje a sedziowie sypią ulegając presji... No może przesadzam bo lubię ich ale ich programy już niezbyt macie racje to jest ich komfort zone. I też uważam ze danse macabre było super bo inne. Im brakuje właśnie tego rozmachu jak jadą.
Bardzo podobali też mi się B/S i nawet jeszcze bardziej S/K
Włosi- przypomnialam sobie w czasie ich programu jak Yenny pisze często ze ktoś jedzie do umpa umpa. No i tak było muza na całego narasta i narasta, publika klaszcze i szaleje a sedziowie sypią ulegając presji... No może przesadzam bo lubię ich ale ich programy już niezbyt macie racje to jest ich komfort zone. I też uważam ze danse macabre było super bo inne. Im brakuje właśnie tego rozmachu jak jadą.
Bardzo podobali też mi się B/S i nawet jeszcze bardziej S/K
Svietka zazdroszczę Ci starsznie tego oglądania na zywo.
Kurcze, nic nie oglądam, przez chorobę siedzę w pracy od 6 do 18-19, docieram do domu na 20 albo i póxniej i chwila dla rodziny i spać. W niedzielę dopiero ponadrabiam jak będę sama w domu.
Kurcze, nic nie oglądam, przez chorobę siedzę w pracy od 6 do 18-19, docieram do domu na 20 albo i póxniej i chwila dla rodziny i spać. W niedzielę dopiero ponadrabiam jak będę sama w domu.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
SD Francuzów jakoś specjalnie mnie nie porwał, ale przyznam szczerze, że jestem już trochę zmęczona Włochami i tym, że ich programy zlewają mi się już praktycznie w jedno, tak więc podczas FD sercem będę za Francją
Natalia i Maxim naprawdę bardzo dobrze! Serce roście, że nareszcie mamy w tej konkurencji parę, która nie odstaje specjalnie od czołówki, a wręcz wykazuje realne możliwości na aspirowanie do czołowej "10"!
Ogólnie całą konkurencję SD obejrzałam bez większej przyjemności ani polotu - dużo ładnych tańców, ale żaden nie przykuł mojej uwagi na tyle, abym chciała jeszcze do niego wracać...
Natalia i Maxim naprawdę bardzo dobrze! Serce roście, że nareszcie mamy w tej konkurencji parę, która nie odstaje specjalnie od czołówki, a wręcz wykazuje realne możliwości na aspirowanie do czołowej "10"!
Ogólnie całą konkurencję SD obejrzałam bez większej przyjemności ani polotu - dużo ładnych tańców, ale żaden nie przykuł mojej uwagi na tyle, abym chciała jeszcze do niego wracać...
Trzymajcie mnie.......komentatorzy tvp sport zarzucają Finom, że mają pierwszą część nudną, bo jadą po łukach razem a nie w otwartych pozycjach :what: Nie jestem specjalistką od tańców, ale chyba w jednej sekwencji kroków muszą cały czas mieć kontakt w pozycjach tanecznych? No i to ich zdziwienie, że nie upadają, a mają odjęcia punktu :x