Kathiea pisze:Zgadzam się, że zawody są w dość niefortunnym czasie, choć formuła sama w sobie mi się podoba. Nie wiem, czy na początku sezonu by nie kolidowało z Japan Open z kolei... Generalnie miało być jako alternatywa do WTT, ale biorąc pod uwagę, że najlepsi łyżwiarze jeden po drugim rezygnują, a to z przemęczenia, to z powodu innych zobowiązań, traci to trochę sens. Ale cieszę, że trochę mniej rozchwytywanych łyżwiarzy będzie miało szansę na zarobienie pieniędzy :D
Zgadzam się, że to świetna okazja dla mniej znanych łyżwiarzy, ale te zawody to biznes....Nikt nie będzie sponsorował zawodów, na których nie zarobi. Ponoć sprzedaż biletów nie idzie najlepiej, były problemy z głównym sponsorem - teraz jest nim Kose (japońska - a jakże

- firma kosmetyczna). Bez wielkich nazwisk nie zarobią ani sponsorzy, ani lokalni organizatorzy.... Inna sprawa, że dopiero co zakończyły się Mistrzostwa Świata w Bostonie i kto chciał zobaczyć czołówkę światową, to już to zrobił.
[ Dodano: 2016-04-19, 15:00 ]
ivi pisze:Jeśli będą dostępne jakieś streamy, to będę wdzięczna za przekazanie.
Mnie osobiście taka impreza najbardziej się spodobałaby jeśli gościnnie (nie w samych zawodach) wystąpliby kapitanowie: Christopher Dean oczywiście z Jayne Torvill (niestety Jayne pewnie się w ogóle tam nawet nie pojawi

), Kristi Yamaguchi i Shizuka Arakawa. Byłoby super!
Podjerzewam, że ze streamem może być problem...niestety
Nie wiem czy jest zaplanowana gala, ale jeżeli tak to podejrzewam, że mogą być występy kapitanów drużyn