ISU Challenger Series 2017/18

justyna
Kontakt:

ISU Challenger Series 2017/18

Post autor: justyna »

Startują Challengery, więc pomyślałam, że lepiej będzie zrobić zbiorczy temat dla wszystkich, niż zakładać mnóstwo nowych. W tym tygodniu US International Classic i Lombardia Trophy, na którą znowu wrzucili paskarskie ceny biletów.

- stream do Lombardii

http://www.fisg.it/upload/result/4468/index.html - strona z entries i innymi potrzebnymi rzeczami

strony ISU coś nawalają, więc http://web.icenetwork.com/schedule/2017 ... tl_classic z international classica

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Jeszcze nic nie oglądałam, ale po wynikach Lombardii u pań widzę że po shorcie niespodzianka- Zagitova na 3 miejscu i z upadkiem- koniec świata, muszę to zobaczyć :lol: Za to Wakaba i Carolina :viva:

justyna
Kontakt:

Panel techniczny w Lombardii ma bardzo luźne podejście do życia.
Alina upadła przy 2A mam wrażenie, że to wejście które ma zaplanowane jest po prostu zbyt trudne

joasia

Post autor: joasia »

wieści z Ondrej nepela Trophy w bratysławie.

Michaił Kolyada wygrał zawody i po raz pierwszy wykonał czysto poczwórnego lutza, choć też nie ustrzegł się błędów, ale brawo, tak trzymać i do przodu

- Krysia i Losza, niestety ostatecznie przegrałi złoto z Natasza i Aleksadrem, ale było bardzo blisko, nie wiem, co zaważyło, chyba jakoś skoków wykonanywanych solo, były błędy u Kristiny, tym niemniej program dowolny dla mnie mieli ciekawszy i lepszy pod względem komponentów od swoich kolegów z reprezentacji.Oceńcie sami! czy ktoś by mógł mi rozszyfrować protokół z zawodach (co skoczyły pary- jakie skoki wyrzucane, nie wiem, czy do końca rozumiem, w skrótach się nie łapię). Nie będę ukrywała też swoich sympatii do Krysi i partnera.

Kristina i Aleksiej
Natasza i Sasza

Wśród pań wygrała Żenia i widać, że zaczyna już troszkę być kobietą, nie będzie miała łatwo w olimpijskim seozonie, ale program mi się podobał. Druga Rika Kongo, a trzecia Lena, chociaż program dowolny przegrała z Dabin Choi, która nie wiem, czy między Bogiem a prawdą powinna była być na podium, bo wykonała obydwa programy czysto było nie było. Lena natomiast pomimo błędów lepiej programy sprzedała.
Lena
Leonova 5 miejsce (nawet, nawet, choć już to nie jej czasy, ale było ok)
Żenia
Rika 2 miejsce
Dabin Choi 4 miejsce

joasia
justyna
Kontakt:

Natalia i Aleks z wyrzucanych mieli 3Lz i 3R
Krysia i Losza co nawet zaskakujące to samo.

joasia

Dzięki, a teraz Autumn Classic

Mai Mihara
Osmond i kolejny czarny łabędź ttps://www.youtube.com/watch?v=LQoEysReHpo

Nie rozumiem, skąd u Kaitlyn taaaka nota - kilka skoków niedokreconych,upadek i pojedynczy axel - mam mieszane uczucia. Nie mam nic do niej, ale występ na góra 185 pkt i tyle

[ Dodano: 2017-09-26, 13:28 ]

Tu już może link będzie działał Kaitlyn

joasia
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Nie rozumiem, skąd u Kaitlyn taaaka nota
No jak to skąd, zawody były rozgrywane w Kanadzie.

Co do Krysi i Alexa, to akurat oceny technicznej bym się nie czepiala, ale nadal nie dociera do mnie, jak mogli mieć nizsze PCS. No jak. O programie Z/E nie można nawet powiedzieć, że choreografia jest zła czy nudna (jak u, nie przymierzając, T/M) - jej po prostu nie ma. Jadą i skaczą, jadą i skaczą, w tle leci wybitnie przymulajaca muzyka ze Śpiącej Królewny a Nina Mozer szumnie nazywa to "programem w klasycznym stylu". Ziewnięcie słowackiego operatora starczyło za tysiac słów.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Ktoś tu w zeszłym sezonie napisał, że Totmianina i Marinin to przy Natalii i Aleksandrze mistrzowie charyzmy. Nie sposób się nie zgodzić.

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Ciezko mi sie nadrabia Nepela, bo ta kamera i jakosc obrazu wywoluja u mnie bol glowy! Nie nadrobilma jeszcze par tanecznych przez to nawet.

Dabin chyba rzeczywisie jest troche nijaka, bo juz dawno zwrocilam uwage, ze jezdzi dosc czysto, ale wyniki sa takie sobie. Szkoda, moze powinna byc lepiej pokierowana, miec lepsze programy itd.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Ktoś tu w zeszłym sezonie napisał, że Totmianina i Marinin to przy Natalii i Aleksandrze mistrzowie charyzmy. Nie sposób się nie zgodzić.
Bardzo prawdziwie ktoś napisał. Ale Kasiu, już pisałam o tym w wątku o programach, ale czy to SP Evgeni i Vladimira nie powinien wywoływać u Ciebie bólu głowy? :hah:
Dabin chyba rzeczywisie jest troche nijaka, bo juz dawno zwrocilam uwage, ze jezdzi dosc czysto, ale wyniki sa takie sobie. Szkoda, moze powinna byc lepiej pokierowana, miec lepsze programy itd.
Ja się poważnie zastanawiam, czy tu nie chodzi raczej o brak osobowości.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
joasia

A tu z Nebelhorn Trophy wklejam dobry występ Igora Reznichenki w programie dowolnym, muzyka z ,,La strady" .

joasia
justyna
Kontakt:

Są listy zgłoszeniowe na Warsaw Cup tylko panowie słabo obsadzeni. Z kim się widzę?
http://www.isuresults.com/events/fsevent03111473.htm

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

W ten weekend jest tez challenger w Minsku:

http://www.isuresults.com/events/fsevent03111463.htm

Najciekawiej obstawione pary taneczne, bedzie mozna zobaczyc programy Wlochow np.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
justyna
Kontakt:

Nie zdziwcie się jak przegraja z SinKatsami
Rosjanie politykują #potwierdzoneinfo

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Justyna, a coś więcej możesz napisać? Znów będzie windowanie wyników par rosyjskich w sezonie ZIO?

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Seria Challenger”