Ogólnie
Ogólnie
Jutro pierwsze konkurencje: taniec, pary i panie.
Link do ogolnej strony ISU i wynikow:
http://www.isuresults.com/results/seaso ... /index.htm
Oczywiscie Ashley nie ma na liscie- czy ona jakos oglaszala oficjamnie, ze nie jedzie? Wiadome to bylo od poczatku, ale widzialam tylko jej wpisu "do zobaczenia w Koreii" :P
Wiecie, ciesze sie na te mistrzostwa. Moze bez tej presji olimpijskiej zobaczymy po prostu radosc ze startow, normalne sedziowanie i moze jakies przeblyski przyszlych talentow. Wiem, ze staruja tez Shoma, Boyang czy Satoko, ale to jednak nie ten sam poziom manipulacji, presji i gierek co USA, Canada czy Rosja.
Ja czekam na tance i mam nadzieje ze H/B wygraja i da im to kopa na nastepne 4 lata
Link do ogolnej strony ISU i wynikow:
http://www.isuresults.com/results/seaso ... /index.htm
Oczywiscie Ashley nie ma na liscie- czy ona jakos oglaszala oficjamnie, ze nie jedzie? Wiadome to bylo od poczatku, ale widzialam tylko jej wpisu "do zobaczenia w Koreii" :P
Wiecie, ciesze sie na te mistrzostwa. Moze bez tej presji olimpijskiej zobaczymy po prostu radosc ze startow, normalne sedziowanie i moze jakies przeblyski przyszlych talentow. Wiem, ze staruja tez Shoma, Boyang czy Satoko, ale to jednak nie ten sam poziom manipulacji, presji i gierek co USA, Canada czy Rosja.
Ja czekam na tance i mam nadzieje ze H/B wygraja i da im to kopa na nastepne 4 lata
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Ja też ostatnio nawet wolę oglądać zawodników "nie z najwyższej półki". Szkoda tylko, że pary chińskie nie startują, ale dzięki temu Australijczycy są po programie krótkim na 2 miejscu po programie krótkim, a Koreańczycy północni (co do których ciągle mam nadzieję na start na igrzyskach)- na 4 ok2. W tańcach kibicuję Kanie i Chrisowi, którzy są na 2 miejscu, za Hawayek/Baker. Fajna jest też para chińska Wang/Liu- Deapacito w chińskim wydaniu jest całkiem spoko :lol: U pań moje typy do trzymania kciuków to Mai Mihara, Elizabet, Kaori, Starr Andrews i Kailani Craine. Po cichu liczę też na ogarnięcie się (w końcu) Alaine Chartrand.
Bardzo ładnie wystąpiły japońskie dziewczyny. Satoko o dziwo trochę sędziowie odjęli pkt za kombinację, ale i tak prowadzi. Pojechała bardzo dobrze i jej program bardzo mi się podba. Różnica między nią a Kaori minimalna. Bardzo dobry występ Mai Mihary, którą od swoich koleżanek dzieli nico ponad 1 pkt różnicy. Rywalizacja będzie bardzo zacięta.
Mai wysłali na 4 Kontynenty, to może na mistrzostwa świata na igrzyska pojedzie jako trzecia Japonka Wakaba? Ciekawe też, czy zobaczymy Rikę (z 3 miejsca) - co do niej to nie wiem, czy ma odpowiedni wiek na seniora, ale jej dwa potrójne axle na mistrzostwach kraju zrobiły na mnie wrażenie. Przydałyby się Mirai.
Mai wysłali na 4 Kontynenty, to może na mistrzostwa świata na igrzyska pojedzie jako trzecia Japonka Wakaba? Ciekawe też, czy zobaczymy Rikę (z 3 miejsca) - co do niej to nie wiem, czy ma odpowiedni wiek na seniora, ale jej dwa potrójne axle na mistrzostwach kraju zrobiły na mnie wrażenie. Przydałyby się Mirai.
joasia
Super, bo na tyle, ile śledziłam sprawę, to do ostatniej chwili trwały jakieś przepychanki administracyjne z powodu niewypełnienia przez koreańską federację jakiegoś formularza, przez co ich miejsce chciano przyznać Japonii. Naprawdę zasłużyli na pokazanie się na igrzyskach, bo są świetną parą i myślę, że gdyby pochodzili np. z Rosji czy Kanady, już byliby gwiazdami.Z tego co ja pamiętam, to już wiadono że Ryom/Kim jadą
Mai wysłali na 4 Kontynenty, to może na mistrzostwa świata na igrzyska pojedzie jako trzecia Japonka Wakaba?
Z tego co słyszałam faktycznie Wakaba ma jechać na MŚ. Tak też podaje Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/2017%E2%8 ... mpionships
Kurczę, szkoda że Elizabet zawiodła. Może się jeszcze ogarnie, ale raczej już na medal nie ma szans. Szkoda też Kailani. Podium chyba się już nie zmieni po dowolnym, bo różnica pomiędzy czołówką a resztą dość duża, no chyba, że coś nieoczekiwanego się stanie.
Ryom/Kim :00: idzie nowe w łyżwiarstwie i bardzo mnie cieszy, że dotyczy to par sportowych. Nawiasem mówiąc, para z Korei Północnej ma bardziej nowoczesne stroje niż niektóre pary "zachodnie" :P Nie każda łyżwiarka wygląda dobrze w spodniach, ale Tae wygląda świetnie. Chyba trochę się inspiruje Meagan, zresztą oni w zeszłym sezonie trenowali z Bruno Marcotte.