Grand Prix Final

Kathiea
Kontakt:

Grand Prix Final

Post autor: Kathiea »

Tych zawodów nie trzeba reklamować <rotfl>

Lista uczestników

Yuzuru się wycofał i na jego miejsce wskakuje Keegan Messing.

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Jak to dobrze mieć wolne piątki. Gotowa na zarwanie nocki, albo dwóch <lol>

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Jak to dobrze mieć wolne piątki. Gotowa na zarwanie nocki, albo dwóch <lol>
Ty szczęściaro <lol> Niestety nie udało mi się zarwać nocy ale widzę że sporo straciłam bo cuda ogłaszają w Vancouver- Rika wyprzedziła Alinę, i to nie o jakiś ułamek punkta ale o 5 ! <szok> Szkoda Satoko, bo na razie jest w ogonie, ale zapowiada się to ciekawie.

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

Gdzie oglądacie? Bo w TV chyba nic nie ma... jestem strasznie rozczarowana, myślałam, że Eurosport coś pokaże, w końcu to finał!

Ale się cieszę, że Rika prowadzi <lol> mam nadzieję, że w dowolnym też da radę i wygra. Chociaż oczywiście PCS z Aliną przegrała :|

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
musia
Kontakt:

Post autor: musia »

Od soboty w Eurosport 2 22:00 - 23:00

musia
Kontakt:

Post autor: musia »

Powtórki od 4:00-5:00,

w niedzielę transmisja od 20:00

justyna
Kontakt:

Ja głównie na Match Arena/1tv - Rosja jak zawsze ratuje życie.

Co się działo w nocy.
Jestem bardziej zadowolona z wyników juniorów. Moje dzieci prowadzą po tańcu krótkim i pojechały najlepiej w sezonie <3 <3 <3 podobali mi się bardzo Kudabariewa/Nazarow. Fajne kolana, fajne łuki i nieźle pokazany charakter tańca.
Aljona wygrała z Saszą krótki! Bożesz ty mój, ale ten jej SP był przepiękny. Materiał od Daniła cosi' cosi' ale ta dziewczyna naprawdę dała z siebie wszystko. Wciąż mam dreszcze jak o tym myślę. Wśród facetów prowadzi Nathan bez combo... stream mi wariował, więc prawie nic nie obejrzałam. Ale Brezinasance trwa i bardzo mi się to podoba :D U lasek sędziowie dali radę. Rika po prostu pojechała czysto, ale nawet ona nie potrafi mnie przekonać do tego, żebym polubiła Clair de Lune.

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Charlene i Marco - brawo! A nuż jeszcze przesokoczą Madi i Zacha? Ja trzymam za nich kciuki, bo ich dowolny jest jednym z moich ulubionych tańców w tym sezonie. U par niespodzianka, bo prowadzą na razie Chińczycy, którzy zresztą robią duże postępy. Sui i Han mogą mieć konkurencję jak wrócą.

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Napiszę tyle, że nigdy nie byłam fanką Breziny, ale lubię być pozytywnie zaskakiwana przez zawodników, którym sama już skreśliłam. Mogła Leonova, może i Brezina. Oby utrzymał taką dyspozycję na ME, bo należy mu się podreperowanie dorobku "za wytrwałość".

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

No dobra, Kihira skoczyła pięknego axla, ale jednak w warstwie artystycznej drugą Mao Asadą to ona nie jest. Wiem, wiem, niezbyt oryginalne porównanie, ale...

justyna
Kontakt:

blue cat pisze:Charlene i Marco - brawo! A nuż jeszcze przesokoczą Madi i Zacha? Ja trzymam za nich kciuki, bo ich dowolny jest jednym z moich ulubionych tańców w tym sezonie. U par niespodzianka, bo prowadzą na razie Chińczycy, którzy zresztą robią duże postępy. Sui i Han mogą mieć konkurencję jak wrócą.
Nie z tym panelem... A szkoda, bo naprawdę Maddie i Zach mają w tym roku wymiotny materiał...
Ale dzieciaki miały walkę! Sofia i Igor wygrali FD o 0,01 punkta, a Marjo z Zachem przegrali 0,03 brąz :( Wytrwałam tym razem do końca RD tylko... Bogowie tańców jednego dnia mnie kochają i nienawidzą. Cóż... Brawko Charlene i Marco! To było fantastyczne i trochę mnie obudziło :D Poza tym lubię niespodzianki psujące szyki innym. Wkurza mnie ten nowy system w tańcach, bo panel ciął po poziomach jak tylko mógł, H/D 1TR1+kpNYNN, 2TR2+kpNNYY a patterny punktów ważą bardzo dużo. Tak czy tak 80 punktów i to że pattern im nie wszedł kompletnie nie widoczne...

Agathanna

Post autor: Agathanna »

Zgadzam się z Tobą Justyna, nowy system sędziowania pozwala na to, aby umknęły niedociągnięcia z patternów, gdzie wg mnie to właśnie pattern jest najważniejszy w RD. Jak tak dalej pójdzie to wyrzućmy wszystko co obowiązkowe ( pozwalające chociaż trochę porównać różne pary pod względem technicznym ) i zostawmy same komponenty lub sam FD ... eh.

Tęsknie za czasami gdzie był CD, gdzie faktycznie można było "porównać jabłko do jabłka" jak ktoś kiedyś gdzieś napisał w komentarzu na yt. Teraz mam wrażenie, że wkrada nam się wolna amerykanka i możliwość dużego politykowania :(

Personalnie powiem, że jak nie ma Tessy i Scotta to tańce nie budzą już we mnie takich emocji, jedynie może jak kibicuję Natalii i Maksowi oraz Justynie i Jeremiemu serce mocniej zabije. Resztę oglądam raczej na chłodno, bo mam wrażenie, że przed niektórymi zawodami jest już 'ustalone ' kto jaką lokatę zdobędzie.

justyna
Kontakt:

Taaaaak wróćmy do formadu CD/OD/FD
Był fajny

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Był idealny, ta śmieszna hybryda, którą teraz mamy nie tylko kładzie mniejszy nacisk na patterny, ale przede wszystkim zabija wszystko, co było najlepsze w OD. Raz jeden tylko pattern CD w SD/RD mi nie przeszkadzał w całym odbiorze programu - w polce Meryl i Charliego z 2013.

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Pamiętacie legendarne folkowe OD? W obecnym formacie niestety już się czegoś takiego nie doczekamy, a szkoda.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Seria Grand Prix”