Team Japan
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
Team Japan
Uznałam, że nie ma sensu zakładać tematów dla poszczególnych japońskich łyżwiarzy/łyżwiarek i lepiej zebrać wszelkie "media" w jednym miejscu.
Na pierwszy ogień kilka starszych filmików z moim ulubieńcem w roli głównej:
Chibi-Yuzu z 2006r.
Chibi-Yuzu z 2007r.
Chibi-Yuzu z 2007r.
Chibi-Yuzu z MŚ Juniorów 2009 [Brytyjski Eurosport]
Ten sam program co wyżej tylko z MŚ Juniorów 2010, które wygrał
Mao Asada:
Chibi-Mao z juniorskiego GPF 2004
Daisuke Takahashi:
Chibi-Dai z MŚ Juniorów 2002
Więcej dodam jak znajdę chwilę wolnego czasu :D
Na pierwszy ogień kilka starszych filmików z moim ulubieńcem w roli głównej:
Chibi-Yuzu z 2006r.
Chibi-Yuzu z 2007r.
Chibi-Yuzu z 2007r.
Chibi-Yuzu z MŚ Juniorów 2009 [Brytyjski Eurosport]
Ten sam program co wyżej tylko z MŚ Juniorów 2010, które wygrał
Mao Asada:
Chibi-Mao z juniorskiego GPF 2004
Daisuke Takahashi:
Chibi-Dai z MŚ Juniorów 2002
Więcej dodam jak znajdę chwilę wolnego czasu :D
Last edited by Poice 11 lat temu, edited 1 time in total.
rzepecha, niestety, ale po Sochi japońskie łyżwiarstwo starci bardzo wiele. Tak po prawdzie - to kto im zostanie? Z solistów w czołówce światowej jest tylko Yuzuru. Młodzi soliści potrzebują jeszcze kilku lat by się liczyć. Z pań mają Satoko i utalentowane podlotki (10-13 lat), które również potrzebują czasu. Nieciekawie to wygląda
Ja nie rozumiem Kanako... przecież ona jest młoda, ma 19 lat. Mam nadzieję, ze zmieni decyzje, bo naprawdę, japońskie łyżwiarstwo zrobi się smutne . I tak bardzo mi szkoda, że Mao i Dai odchodzą ja ich taaaak bardzo lubię noo . Ale lepiej w sumie zejść u szczytu kariery w blasku chwały :D
Mao Asada - Julia Lipnicka - Daisuke Takahashi - Yuzuru Hanyu - Zijun Li
Drugie miejsce na Mistrzostwach Japonii na pewno ją podbudowało Jeżeli zajmie w Sochi dobre miejsce (powiedzmy TOP 5), to wydaje mi się, że zostanie na kolejnych kilka lat. Może nie do 2018, ale ze 2 lata to na pewno. Poza tym - jakoś nie widzę tego by Japońska Federacja pozwoliła jej iść na emeryturę. Po 2014 - bez Mao i Akiko, to Kanako będzie ich nr 1.Paula pisze:Ja nie rozumiem Kanako... przecież ona jest młoda, ma 19 lat. Mam nadzieję, ze zmieni decyzje, bo naprawdę, japońskie łyżwiarstwo zrobi się smutne . I tak bardzo mi szkoda, że Mao i Dai odchodzą ja ich taaaak bardzo lubię noo . Ale lepiej w sumie zejść u szczytu kariery w blasku chwały :D
No ja mam nadzieję na to, że jej nie pozwolą :DPoice pisze:Drugie miejsce na Mistrzostwach Japonii na pewno ją podbudowało Jeżeli zajmie w Sochi dobre miejsce (powiedzmy TOP 5), to wydaje mi się, że zostanie na kolejnych kilka lat. Może nie do 2018, ale ze 2 lata to na pewno. Poza tym - jakoś nie widzę tego by Japońska Federacja pozwoliła jej iść na emeryturę. Po 2014 - bez Mao i Akiko, to Kanako będzie ich nr 1.Paula pisze:Ja nie rozumiem Kanako... przecież ona jest młoda, ma 19 lat. Mam nadzieję, ze zmieni decyzje, bo naprawdę, japońskie łyżwiarstwo zrobi się smutne . I tak bardzo mi szkoda, że Mao i Dai odchodzą ja ich taaaak bardzo lubię noo . Ale lepiej w sumie zejść u szczytu kariery w blasku chwały :D
Kurczę no, bardzo bym chciała ją zobaczyć na następnych ZIOL :D zresztą Kozukę teżMao ma 23 lata, a Kozuka 24. Też mogliby z powodzeniem jeszcze postartować. Jeśli Mao wygra IO nie będzie już o co walczyć, ale jeśli nie... może jakiś powrót na następne igrzyska?
Z tego co pamiętam to podobno Kozuka chce kończyć karierę. Machida powiedział, że na pewno nie zostanie na następne 4 lata (więc pewnie na jakieś 2 się skusi). Z Mao jest tak, że ona chyba ani razu nie powiedziała, że NA PEWNO po Sochi (aka po MŚ w Japonii 2014) rezygnuje ze startów. Jeżeli wygra złoto to obstawiam, że pojawi się na MŚ i przejdzie na emeryturę. Jeśli nie wygra złota to nie wydaje mi się by została do następnych Igrzysk. Z pewnością będzie chciała wtedy wygrać MŚ i może zostanie przez rok czy dwa.Haley452 pisze:Mao ma 23 lata, a Kozuka 24. Też mogliby z powodzeniem jeszcze postartować. Jeśli Mao wygra IO nie będzie już o co walczyć, ale jeśli nie... może jakiś powrót na następne igrzyska?
No chciałabym ją jeszcze trochę pooglądać, bo naprawdę uwielbiam jej programy i w ogóle, ona oddaje całą siebie, gdy je wykonuje. Bez niej łyżwiarstwo to nie będzie już takie samo :c . No, ale niestety, ludzie się starzejąPoice pisze:Z tego co pamiętam to podobno Kozuka chce kończyć karierę. Machida powiedział, że na pewno nie zostanie na następne 4 lata (więc pewnie na jakieś 2 się skusi). Z Mao jest tak, że ona chyba ani razu nie powiedziała, że NA PEWNO po Sochi (aka po MŚ w Japonii 2014) rezygnuje ze startów. Jeżeli wygra złoto to obstawiam, że pojawi się na MŚ i przejdzie na emeryturę. Jeśli nie wygra złota to nie wydaje mi się by została do następnych Igrzysk. Z pewnością będzie chciała wtedy wygrać MŚ i może zostanie przez rok czy dwa.Haley452 pisze:Mao ma 23 lata, a Kozuka 24. Też mogliby z powodzeniem jeszcze postartować. Jeśli Mao wygra IO nie będzie już o co walczyć, ale jeśli nie... może jakiś powrót na następne igrzyska?
Dla zainteresowanych ciekawy dokument o Yuzuru i Daisuke oraz ich zmaganiach (odpowiednio) z 4S i 4T. Jest też trochę o Chanie i Plushu. Sporo ciekawych analiz, które nawet nie znając japońskiego da się zrozumieć :D
[KLIK]
[KLIK]
Kanako przyjęła i wypełniła wyzwanie, polegające na oblaniu się zimną wodą [tzw. ALS Ice Bucket Challenge]:
[KLIK] - uwielbiam tę dziewczynę :D
Z tego co wiem to w Team Japan zaczęło się od Akiko ->Oda -> Reed -> Kanako ->Daisuke/Takeshi Honda/Mai Asada
W innej części łańcuszka wyzwanie podjął również Brian Orser :D - wykonał nawet 1A xD
Nominowany został m.in. Javier :D
[KLIK] - uwielbiam tę dziewczynę :D
Z tego co wiem to w Team Japan zaczęło się od Akiko ->Oda -> Reed -> Kanako ->Daisuke/Takeshi Honda/Mai Asada
W innej części łańcuszka wyzwanie podjął również Brian Orser :D - wykonał nawet 1A xD
Nominowany został m.in. Javier :D
Od dawna wiem, że japońskie reklamy są ,,specyficzne", ale niektóre wciąż mnie zaskakują - Shizuka Arakawa i reklama ...mhm...pączkopodobnych obwarzanków?