Challenger trochę w cieniu nadchodzącego GP, ale dla nas ważny przede wszystkim ze względu na Natalię i Maksa, którzy po RD są na 4 miejscu- paradoksalnie, z nowym PB. Ale zawody ułożyły się tak, że pierwszego miejsca od czwartego nie dzieli nawet 1 punkt, więc mam nadzieję, że uda im się wskoczyć na podium, jeżeli pojadą dobrze dowolny.
Link do ich RD:
A tu listy startowe i wyniki:
http://www.figure.skating.by/competitio ... r_2019_CS/
Na gorąco miłe w odbiorze, ja generalnie za musicalami nie przepadam, a już tego, do którego jadą w ogóle nie kojarzę, ale muzyka jak na musical całkiem fajna, taka nawet niemusicalowa jak na moje ucho, więc może się nawet skuszę na obejrzenie:) Ale i tak muszę oglądnąć ten RD jeszcze raz, bo za pierwszym kostium Natalii (a w zasadzie jego dół) skutecznie skupił na sobie znaczną część mojej uwagi Akcent humorystyczny- na samym początku filmiku- no kurczę, nie wiedziałam że Natalia i Maks zmienili nazwiska, nawet się nie pochwalili
W temacie naszych reprezentantów- w Mińsku odbywały się też zawody juniorskie, i nasza Oliwia i Filip pobili swój PB o 25 (tak, tak to nie pomyłka) pkt Oni raptem w sierpniu przeszli do Pani Sylwii, ale jak widać, są efekty- jasne że jest tam jeszcze ogrom pracy do zrobienia, bo do najlepszych par jeszcze daleko, ale cieszy, że jest progres.
Minsk Arena Ice Star
Re: Minsk Arena Ice Star
Natalia i Maks finalnie na 2 miejscu, chociaż mam trochę mieszane uczucia jak patrzę na ten FD- to jest mój ulubiony program Kaliszków, ale po prostu nie lubię "recyklingu programów". Rozumiem, że kontuzja i było mniej czasu na przygotowanie czegoś nowego, ale szczerze powiedziawszy Dirty Dancing pasowałoby mi, z inną muzyką (np. She's like the wind, Hungry Eyes) i choreografią raczej do RD- w końcu mamy sezon na musicale:)