Nowy serial Netflixa
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
- tatianalarina
- Kontakt:
Nowy serial Netflixa
Netflix już zrobił seriale o wszystkim, więc rzecz jasna musiał też o łyżwiarstwie
[[media]https://youtu.be/AmdnhR1Ie7g[/media]
[[media]https://youtu.be/AmdnhR1Ie7g[/media]
Re: Nowy serial Netflixa
Włąśnie miałam o tym napisać. Poza "Ja, Tonya" i może nieco kizowatym "Dotrzymana obietnica" o Oksanie Baiul cała reszta była raczej niewarta uwagi, ale zobaczymy...
Pomysł na serial trochę absurdalny, dziewczyna po groźnym upadku boi się jeździć w solistkach, więc idzie do par sportowych?
Jak ktoś nie siedzi w temacie tak jak my to się nie skapnie, że to absurd. Ciekawe jak tam aktorstwo J. Weirra. Zazdroszczę amerykańskim zawodnikom pozasportowych perspektyw.
Zobaczymy co to będzie, pamietam jak czytałam o lęku Gordiejewej przed skokami wyrzucanymi, nic jej tak nie przerażało jak to właśnie.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
A ja pamiętam jak Dorota mówiła, że uwielbia wyrzucane skoki, "bo wreszcie poczuła jak to jest lecieć"> Co do serialu to nie robię sobie wielkich nadziei, poczeka w kolejce, nie śpieszy mi się. Odfajkowałam "The Crown" i pomyślałam, że może zrobię kolejne podejście do "Watahy", bo wszyscy się zachwycają. Lata temu obejrzałam tylko pierwszy odcinek pierwszego sezonu. Sorry za off topic.
Coś jak Valentina Marchei? Chociaż ona nie wyglądała na taką, co się boi czegokolwiek
Obejrzałam pierwszy odcinek, pomijając wspomniany absurd to mam wrażenie, że jest to kolejny obraz łyżwiarstwa rodem z lat '90 - nastoletnia dziewczyna, która ćwiczy 3T jest uważana za wielce perspektywiczną zawodniczkę... ktoś im powie, że żadna licząca się łyżwiarka nie skacze już 3T solo, a wchodzące do seniorów nastolatki biją się potrójnymi akslami i quadami?
Pewnie obejrzę do końca ale naprawdę nie kumam dlaczego tak ciężko jest zrobić serial czy film o łyżwiarstwie, który byłby chociaż trochę realistyczny.
Pewnie obejrzę do końca ale naprawdę nie kumam dlaczego tak ciężko jest zrobić serial czy film o łyżwiarstwie, który byłby chociaż trochę realistyczny.
"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
To nie na nic wspólnego z rzeczywistością, wiec po co wprowadzać takie rzeczy jak quady .Nie ma sensu
Zresztą siostra głównej bohaterki będzie miała rywalki , które umieją 3 axle, ale to w póżniejszych odcinkach.
Właściwie ten serial to straszny shit.Nie polecam, ale kazdy zrobi co chce.Teen drama dla małolatów.Mało łyzwiarstwa. Ilośc tragedii i problemów jest wręcz smieszna ,a główna bohaterka wygląda jak 30tka.
Zresztą siostra głównej bohaterki będzie miała rywalki , które umieją 3 axle, ale to w póżniejszych odcinkach.
Właściwie ten serial to straszny shit.Nie polecam, ale kazdy zrobi co chce.Teen drama dla małolatów.Mało łyzwiarstwa. Ilośc tragedii i problemów jest wręcz smieszna ,a główna bohaterka wygląda jak 30tka.
Nowy serial Netflixa
Większość widzów serialu nie wychwyci niuansów, które dla nas, siedzących w temacie kibiców tego sportu, są śmieszne i oczywiste. Najlepsze co nakręcono o łyżwiarstwie to "Ja, Tonya", jeszcze biograficzny o Tai Babilonia dawał radę. Cała reszta to bzdury pisane na kolanie pod nastoletnią widownię i łyżwiarstwo jest dodatkiem do łzawej historyjki czy teen romansu głównych bohaterów.Haley452 pisze: ↑5 lat temu Obejrzałam pierwszy odcinek, pomijając wspomniany absurd to mam wrażenie, że jest to kolejny obraz łyżwiarstwa rodem z lat '90 - nastoletnia dziewczyna, która ćwiczy 3T jest uważana za wielce perspektywiczną zawodniczkę... ktoś im powie, że żadna licząca się łyżwiarka nie skacze już 3T solo, a wchodzące do seniorów nastolatki biją się potrójnymi akslami i quadami?
Obejrzałam 15 minut pierwszego odcinka po czym wyłączyłam bo stwierdziłam, że szkoda mojego cennego czasu na takie g.....
Nowy serial Netflixa
Pewnie dlatego, że ma prawie 28 (aktorka). A najlepsze jest to, że aktorka, która gra jej matkę jest niewiele starsza. Ale co tu się dziwić, skoro Netflix potrafi zatrudnić 18-latkę do roli 11-latki (Wiedźmin).
"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Właśnie chciałam zauważyć, że aktorka grająca matkę wygląda młodziej niż starsza córka. Za mną pierwszy odcinek, doopy nie urywa i to lagodne określenie.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Obejrzałam. Nie było tak źle jak się spodziewałam, wracać to do niego nie wrócę, ale nie mam moralniaka, z powodu zmarnowanego czasu Ot, serial o ludziach z problemami, z łyżwiarstwem w tle. I to łyżwiarstwo jest jak nasza piłkarska klasa okręgowa, zawody nizszego szczebla, więc nie dziwne, ze skaczą 3tl czy kombinacje z podwójnymi. Uśmiechanęlam się na widok J. Weiera, czy Kareriny wystylizowanej jak Tessa do Moulin Rouge. 4/10.
Obejrzałam cały sezon w ciągu jednej nudnej nocki w pracy, jako zapchajdziura całkiem ok, bardzo netflixowy :P