Internationaux de France 2021

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Kostornaia wreszcie włożyła więcej życia w swój program. Sinitsina mi się podoba, jestem starej daty i lubię ten klasyczny rosyjski styl, ale na Rosję to za mało, pomijając błędy, Mariah Bell i tak nie powala, dobry występ Park.
Dennis ma fajny ten program, on jakby stoi w rozkroku, ani typ czysto sportowy, ani wielki artysta pokroju Browna, ale stara się chłopak.Alilev, szło dobrze, już widziałam potencjał tego programu w pełnej krasie, a tu nagle tylko podwójny axel.

http://www.isuresults.com/results/season2122/gpfra2021/

norp
Kontakt:

Post autor: norp »

Ja tradycyjnie najwięcej uwagi parom tanecznym. Piper/Giles dzisiaj tak jakoś blado wypadli. Brak energii. Stepanova/Bukin już chyba pozostaną para drugiego rzędu. Osobiście bardzo ich lubię i dużo bardziej cenie niż Sinitsine/Katsalapov ale nie mogą wejść wyżej. Gabi/Guillame kolejny fantastyczny występ i nowe smaczki artystyczne. Ich występy to high level :)

kasik8222

Vanessa i Eric z czystym przejazdem, ale wyrzucany salchow? Serio? Z drugiej strony lesze to niż kolejne błędy, przynajmniej zdobędą trochę pewności siebie, miło widzieć zadowolenie na ich twarzach. Reszty jeszcze nie widziałam.

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

RD P/C jest naprawdę dobry. A dowolny to świetny. Dużo dużo emocji.

kasik8222

Artemeva/Nazarychev czyli kolejni rosyjscy młodzi, gniewni, im ich więcej, tym weselej. Sasha i Dima nie ustrzegli się drobnego błędu, koledzy naciskają, nie mogą czuć się pewnie. To pierwsza zasada rosyjskich łyżwiarzy tylko nie poczuj się za pewnie, bo zaczniesz przegrywać.

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

To prawda, takie młode wilki z nich. Choć jeszcze jednak trochę juniorscy są.
I tak dziwnie widzieć Scotta Moira w roli trenera :)

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Artemieva i Nazarychev mi się podobali, fajny, świeży program. Będzie ostra walka na MR o miejsce w kadrze. Vanessa i Eric, hmm... ciągle mam wrażenie, że zawsze im czegoś brakuje, chyba trochę nie do końca się jeszcze dograli. W sumie nie ma się co dziwić, po tylu latach z poprzednimi partnerami. W tańcach P/C po raz kolejny pokazali wielką klasę, wciąż nie wiem jak SinKatsy mogą się do nich zbliżać wynikami, naprawdę.

kasik8222

Wakaba nie jest artystką, ale wyciągnęła maxa z tego programu i sprzedała go jak trzeba, najlepiej jak potrafi.

Halka
Kontakt:

Post autor: Halka »

Oglądałam ostatnią grupę pań i kurcze znowu sędziowie mnie wkurzyli. Wakaba naprawdę pojechała dobrze, fajnie też pojechała Ksenia. Nie rozumiem jednak wywindowanych ocen Aliony. Przecież upadła po Axlu, program miała sztampowy, w dodatku nie wiem po co jej taki brokatowy makijaż na policzkach i dlaczego robi dziwną minę na sam koniec? Rozumiałabym, aby przegrała dowolny (Ksenia pojechała od niej lepiej, bardziej jej program do mnie przemawia) i wygrała po ogólnej sumie punktów, ale wygrać program dowolny z Wakabą? Ania dojechała do pierwszego miejsca szczęśliwie ale jej program nie zapada w pamięć.
Wygląda na to, że dziewczyny Eteri nie ważne, co prezentują to i tak dostają wysokie oceny dla zasady.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Halka pisze: 3 lata temu
Wygląda na to, że dziewczyny Eteri nie ważne, co prezentują to i tak dostają wysokie oceny dla zasady.
Zawodniczki, córka ... Serio są takie super? Wszystkie? <mysli> <zalamka>

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
kasik8222

Vanessa i Eric, wszystko szło świetnie aż tu nagle lipa przy podnoszeniu, a mogli mieć medal zawodów GP. Ona zadowolona, on wcale.

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Ja się cieszę przede wszystkim ze względu na Wakabę, spięła się ostro, mimo że niektórzy pewnie już ją skreślili z walki o miejsce w reprezentacji na igrzyskach. Mam nadzieję, że jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa. W ogóle za mało miejsc dla Japonek i Rosjanek:) Kostornaia i Szczerbakowa dostały takie oceny przede wszystkim za skoki, choć i tam nie wszystko grało. Upadek Aleny wyglądał okropnie, aż się dziwię że się zebrała, Ania w ogóle nie zrobiła pierwszego skoku, tylko przejechała tyłkiem po lodzie. I choć obie są utalentowane i umieją sprzedać program, to chce mi się jednak krzyczeć o lepsze programy i choreo dla nich. Alena swój nawet sprzedaje fajnie, choć moim zdaniem pierwsza część lepsza niż druga. Natomiast u Ani jakoś nie widzę związku między tymi kawałkami muzyki, nie wiem jak się ma Mistrz i Małgorzata do Lacrymosy Mozarta, no i w ogóle żeby jechać do Requiem to trzeba mieć pewną dojrzałość i pomysł na to, a tego tu nie widzę. To już wolę Bolero Valievej, choć i ono nie powala. Szczerze powiem, że ze wszystkich 3 Rosjanek najbardziej podobała mi się Ksenia, może nie ma tak spektakularnej techniki, ale to co zaprezentowała jest przemyślane i spójne.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Trochę obejrzałam, i powiem, że pomijając występy Gabi i Guliame, które są obecnie poza konkurencją i jakąkolwiek skalą nikt nie zachwycił. A oni tak, i to pomijając nieco słabszą dyspozycję Guliama w fp, w której nałapał 3cich poziomów. Bardzo polubiłam ich sd, przekonuję się do fp. I choć nie jest to szczyt oryginalności, to jego wykonanie powala. Nie wiem jak Viki i Nikita mogą się do nich tak zbliżyć punktowo... Są o pól klasy niżej, jak nie klasę.
Saszę i Stiepana postawiłabym na 2gim miejscu, choć ich tegoroczne propozycje nie są WoW, to podobają mi się bardziej niż to co proponuje Piper i Paul. Oni przyzwyczaili mnie do tego, ze zaskakują, że są inni, a w tym sezonie są po prostu nudni.

W parach też bez szału, Sasza i Dima wygrali, ale ostatnio Sasza ciągle robi błędy, jakby wisiały nad nią ostatnie MŚ. Jak tak dalej pójdzie to złoto na ZIO zgarnie Miszina z Galiamowem, bo choć nie powalają, przy Sui/Han czy Saszą/Dimą są jak rzemieślnicy, ale solidni, stabilni i na ogół bezbłędni. A sędziowie to widzą i nagradzają.

U pań, hmmm, było słabo jak na panie. Zarówno Ania jak i Alena z błędami, droga dla Kamili by zgarnąć wszystko w sezonie otwarta. Wakaba się spieła i dobrze, bo bardzo ją lubię i pamiętam jej genialny program gdy zdobywała wicemistrzostwo świata. Niestety, tegoroczny jakoś do mnie nie przemawia.
Bardzo podobała mi się sukienka Mariah do sp, szkoda błędów.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
norp
Kontakt:

Post autor: norp »

Mam wrażenie że taniec dowolny Stepanowej/Bukina jest po prostu słaby i w ogóle niedopasowany do ich temperamentów. Nie wyglądało to dobrze. Gabi/Guillame to prawdziwi artyści. Dbałość o detale jest powalająca. Jak dla mnie żadna para nie ma się z nimi co równać. Guillame miał chyba nieco słabszy dzień ale mimo to było pięknie.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Moim zdaniem program nie jest słaby, ale zupełnie nie pasuje do Saszy i Ivana. Wybrali chyba najsmętniejsze z możliwych kawałki tej wersji R&J.
Jeżeli już chcieli iść w miłosne perypetie rodzinne, to powinni wybrać Prokofiewa, tam jest pazur i energia. Wiem, byłyby porównania do Annisiny i Peizerota, ale ta wersja R&J o wiele bardziej by do Saszy i Iwana pasowała. Taka omdlewająco-spokojna wersja bardziej pasowała by do Viki i Nikity.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólnie o sezonie”