Mistrzostwa Europy
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Europy
Jeszcze się nie zaczęły, a już wiadomo, że Papadakis/Cizeron nie wystąpią, bo w Tallinnie nie ma być "bańki sanitarnej".
http://www.isuresults.com/results/season2122/ec2022/
http://www.isuresults.com/results/season2122/ec2022/
Mistrzostwa Europy
Bardzo dobrze zrobili. Zresztą narażać się jak olimpiada dla nich cel nr. 1. No i w dodatku to sędziowanie prorosyjskie pozostawia wiele do życzenia.
Mistrzostwa Europy
Tak samo zrobili Aljona i Bruno rzed ZIO 2018. I tak wiedzieli, że są najlepsi, a na tamtych ME w Rosji była niezła ustawka np. brąz dla Stolbovej i Klimowa. Złoto dla Tarasovej i Morozova jakoś marnym pocieszeniem skoro z igrzysk wyjechali bez medalu. 30 lat temu ME przed igrzyskami były bardzo ważne, dziś to impreza którą najlepsi mogą sobie darować bez żalu.
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Europy
Też uważam, że dobrze zrobili, chociaż kto wie, czy dzięki temu nie zobaczymy Davis i Smolkina na podium ME
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Europy
Wg mnie Gabriella i Guillame się wycofali, bo nie chcą przegrać, a w Tallinie mogą nie uzyskać przychylności sędziów. Wiadomo, jak jest.
A z dobrych niedobrych wiadomości : Andriej Mozaliow jedzie na ME, bo Michaił Koliada doznał kontuzji na treningu. Jednak jakaś wyższa sprawiedliwość jest, bo w sumie to on zajął 3 miejsce, a nie Jewgienij Siemienko.
A z tego co czytałam, to ME mają się odbyć w pełnym reżimie sanitarnym, a zawodnicy mają być testowani co 24 godziny. Więc to będą dziwne mistrzostwa i pewnie będziemy mieć dużo "pozytywów". Teraz o zgrozo strach mieć katar nawet. Nie zazdroszczę sportowcom.
A z dobrych niedobrych wiadomości : Andriej Mozaliow jedzie na ME, bo Michaił Koliada doznał kontuzji na treningu. Jednak jakaś wyższa sprawiedliwość jest, bo w sumie to on zajął 3 miejsce, a nie Jewgienij Siemienko.
A z tego co czytałam, to ME mają się odbyć w pełnym reżimie sanitarnym, a zawodnicy mają być testowani co 24 godziny. Więc to będą dziwne mistrzostwa i pewnie będziemy mieć dużo "pozytywów". Teraz o zgrozo strach mieć katar nawet. Nie zazdroszczę sportowcom.
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Europy
Wycofał się też Matteo Rizzo, Aleksiej Byczenko i jeszcze jakiś łyżwiarz, którego nazwiska nie pamiętam, ta lista na pewno jeszcze będzie rosła.
Mistrzostwa Europy
I Koliadatatianalarina pisze: ↑2 lata temu Wycofał się też Matteo Rizzo, Aleksiej Byczenko i jeszcze jakiś łyżwiarz, którego nazwiska nie pamiętam, ta lista na pewno jeszcze będzie rosła.
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Europy
Koladę juz wymieniła Halka, chodziło mi o Marka Gorodnitsky'ego. Wycofała się też gruzińska para taneczna Kazakowa/Riewija.
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Europy
No i niestety musiała się wycofać druga polska para taneczna Polibina i Gołowisznikow (test +). Z innych wieści, to Katia Kurakowa ma nowy krótki program do muzyki Czajkowskiego. Pozostaje tylko mocno trzymać kciuki.
Mistrzostwa Europy
Tarasova i Morozov mają moim zdaniem najlepszy short ze wszystkich ar w tym sezonie. Mishina i Galliamov są bardziej "teatralni", mają trudniejsze skoki, ale dziś Żenia i Vadim podobali mi się najbardziej. Boikova i Kozlovski nawet gdyby ona skoczyła potrójnego salchowa. to jakoś tak blado wypadli. Może to wcześniejsze mistrzostwo Europy im trochę "zaszkodziło". Problem Żeni i Vadima polega na tym, że co zyskali w shorcie to pewnie spartolą w dowolnym.
Mistrzostwa Europy
Kasia, mogłabym się podpisać pod każdym Twoim słowem. Żenia i Vadim mnie zauroczyli. Przepiękny program, każdy gest w punkt i muzykę. Oceny GOE w większości zasłużone, ale jak zobaczyłam zieleń po wyrzucanym... Hmmm Nie sprawdzałam protokołów, muszę popatrzeć. Sasza z Dumą spięci i bez polotu. program niby ok, ale czegoś zabrakło. Plus 2salchow.
Anastazja z Aleksandrem nie porywają mnie, ale należy im się uznanie za postępy, opanowanie, wolę walki.
Anastazja z Aleksandrem nie porywają mnie, ale należy im się uznanie za postępy, opanowanie, wolę walki.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Mistrzostwa Europy
Mnie też się Żenia i Vadim bardzo podobali, piękna choreografia, synchron z muzyką, super. Ale Mishina i Galiamov też bardzo dobrze wypadli, bardzo dynamicznie, pewnie, świetnie się ich oglądało. Obie pary zaprezentowały się świetnie, po prostu wisienka na torcie tego shortu, bo pomiędzy podium a resztą jest przepaść. Na tym tle Boikova i Kozlovski chociaż się starali, wypadli trochę blado. Może dlatego, że ten łabędź już był tyle razy maglowany na wszystkie sposoby, że trochę już nudzi. Z innych par dobre wrażenie zrobili Włosi na 4 miejscu, program taki bardzo włoski, ale fajny.
Mistrzostwa Europy
Brawo Katia! Na razie na 3 miejscu, tylko 2 pkt straty do Szczerbakowej i wyższe od niej TES. Jeszcze 3 zawodniczki, więc będzie na pewno 2 pierwszej 6.