Muzyka/piosenka jaką chcielibyście usłyszeć do programu
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
Muzyka/piosenka jaką chcielibyście usłyszeć do programu
Na walleyu rozwinął nam się fajny off-topic o muzyce do programów. Jako dziecko wyobrażałam sobie siebie jako łyżwiarkę jadącą do konkretnej muzyki. Ponarzekałyśmy sobie, że łyżwiarze często muzycznie idą na łatwiznę, a jest tyle pieknych kawałków. Szczególnie na pokazach można dać upust. Moje propozycje muzyczne do programów galowych
Tak ten temat na walley'u nam się fajnie rozwijał ale tu też damy radę Trójka jest świetna w podsuwaniu ciekawych kawałków. A wersję piosenki Britney w wykonaniu Travis usłyszałam chyba w zeszłym tygodniu w pracy właśnie w Trójce i tak się zastanawiałam kto tak fajnie zaaranżował nielubianą przez mnie piosenkę I dokładnie dzisiaj rano rozmawiałam w pracy z koleżanką, która powiedziała mi, że to Travis a teraz jeszcze Ty Kasik Także to dzisiaj moje drugie spotkanie z tym utworem. Super.
W ogóle czasem inna aranżacja daje drugie życie piosence.
Ja to już od kilku lat chcę program do muzyki z Wichrów Namiętności
A z polskiego podwórka to uważam, że jednym z najlepszych kompozytorów muzyki filmowej jest Michał Lorenc, cudeńka stworzył do takich filmów jak: 300 mil do nieba, Psy - Różyczka, Bandyta - Taniec Eleny jest przecudowny
Bardzo chciałabym zobaczyć program do któregoś z tych kawałków
W ogóle czasem inna aranżacja daje drugie życie piosence.
Ja to już od kilku lat chcę program do muzyki z Wichrów Namiętności
A z polskiego podwórka to uważam, że jednym z najlepszych kompozytorów muzyki filmowej jest Michał Lorenc, cudeńka stworzył do takich filmów jak: 300 mil do nieba, Psy - Różyczka, Bandyta - Taniec Eleny jest przecudowny
Bardzo chciałabym zobaczyć program do któregoś z tych kawałków
W polskiej muzyce filmowej tez są perełki chociaż pamiętam, że jak Dorota z Mariuszem wybrali na LP "Pana Tadeusza" to nie uznałam tego za dobry pomysł. Do dziś nie jestem fanką tego programu (za najsłabszy choreograficznie program Siudków uważam ich short olimpijski z 2002 roku, słabe to było strasznie, tak na marginesie). Pamiętam, że Tessa i Scott jechali kiedyś część programu do "Nocy i dni".
ok2 Świetne!Svietka pisze:a jeszcze to "wyłowiłam" w Trojce
Generalnie gustuję w cięższej muzyce i chętnie zobaczyłabym programy do mocnych gitarowych brzmień, ale rozumiem, że mało kto by się tego podjął, więc znacznie, znacznie lżejsze cudeńka (pewnie część już była wykorzystana, bo to znane utwory :P):
- Gary Jules - Mad World
- Dave Stewart & Candy Dulfer - Lily Was Here
- Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2U
- Iron & Wine - Flightless Bird American Mouth
- Peter Gabriel - I grieve
Póki co tylko tyle mi przychodzi na myśl ^^
Pisałam już - moje marzenia to Zombie, także utwory Deep Purple, "Charlie Charlie" w takiej aranzacji jaką ma Ania Dąbrowska.
Poza tym np. chciałabym zobaczyć programy do muzyki z "Metra" - w wykonaniach solowych, zwłaszcza do 3 utworów "A ja nie". "Litania' i "Chcę być kopciuszkiem" - to mogłyby być prawdziwe perełki.
Poza tym z przyjemnością obejrzałabym pokazówkę np. do muzyki 'You came' Kim Wilde, pamiętacie taką panią? Bardzo energetyczna i melodyjna piosenka z mojej młodości, swojego czasu hit na dyskotekach. Co prawda ja slucham zupełnie innej muzyki, ale ta akurat zapadła mi w pamięć.
Poza tym np. chciałabym zobaczyć programy do muzyki z "Metra" - w wykonaniach solowych, zwłaszcza do 3 utworów "A ja nie". "Litania' i "Chcę być kopciuszkiem" - to mogłyby być prawdziwe perełki.
Poza tym z przyjemnością obejrzałabym pokazówkę np. do muzyki 'You came' Kim Wilde, pamiętacie taką panią? Bardzo energetyczna i melodyjna piosenka z mojej młodości, swojego czasu hit na dyskotekach. Co prawda ja slucham zupełnie innej muzyki, ale ta akurat zapadła mi w pamięć.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
uwielbiam muzykę z "Metra"! Ale moje ulubione kawałki to "A ja nie", "Szyba" i "Wieża Babel". Taniec dowolny do tej muzyki mógłby być powalający! (zawsze muzykę z musicali najlepiej sprzedają pary taneczne). Jeśli kiedyś doczekamy się pary tanecznej na światowym poziomie, osobiście napiszę do nich maila z prośba, żeby pojechali do "Metra"yenny pisze: Poza tym np. chciałabym zobaczyć programy do muzyki z "Metra" - w wykonaniach solowych, zwłaszcza do 3 utworów "A ja nie". "Litania' i "Chcę być kopciuszkiem" - to mogłyby być prawdziwe perełki.
Składanka Jasona Mraza też byłaby super! Ja osobiście uwielbiam tą piosenkę:
"Perfection is not just about control. It's also about letting go."