nasi reprezentanci na mistrzostwach Europy i na igrzyskach
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
nasi reprezentanci na mistrzostwach Europy i na igrzyskach
Cześć, chciałabym zapytać obeznanych bardziej w temacie, czy jest szansa na to, aby na mistrzostwach Europy w Budapeszcie wystartowali nasi reprezentanci? Czy ktoś z Was wie, co słychać u Macieja Ciepluchy, Agaty Kryger czy Aleksandry Kamieniecki? Czy będziemy mieli mogli, chociażby na mistrzostwa Europy wystawić parę sportową i taneczną?
Bardzo bym chciała móc kibicować naszym reprezentantom. W zeszłym sezonie bardzo podobały mi się programy Maćka Ciepluchy, śledziłam starty juniorek (A.Kryger),pojawiła się też na widoku nowa para taneczna (J. Plutowska, P. Gerber), które trenuje za oceanem. Ciekawa jestem, jak teraz, w olimpijskim sezonie, idą przygotowania do startów.
Bardzo bym chciała móc kibicować naszym reprezentantom. W zeszłym sezonie bardzo podobały mi się programy Maćka Ciepluchy, śledziłam starty juniorek (A.Kryger),pojawiła się też na widoku nowa para taneczna (J. Plutowska, P. Gerber), które trenuje za oceanem. Ciekawa jestem, jak teraz, w olimpijskim sezonie, idą przygotowania do startów.
joasia
Jesteśmy europejskim krajem, więc mamy zapewniony start jednego reprezentanta w każdej dyscyplinie
Nasza kadra na ME:
- Agata KRYGER [solistki],
- Maciej CIEPLUCHA [soliści],
- Justyna PLUTOWSKA / Peter GERBER [tańce],
- Magdalena KLATKA / Radoslaw CHRUSCINSKI [pary sportowe].
Odnośnie Sochi to z tego co się orientuję Maciej i nasza para taneczna są chyba pierwszymi rezerwowymi, więc istnieje cień szansy, że na ZIO zobaczymy naszego reprezentanta w łyżwiarstwie figurowym. [osobiście w to wątpię ]
Nasza kadra na ME:
- Agata KRYGER [solistki],
- Maciej CIEPLUCHA [soliści],
- Justyna PLUTOWSKA / Peter GERBER [tańce],
- Magdalena KLATKA / Radoslaw CHRUSCINSKI [pary sportowe].
Odnośnie Sochi to z tego co się orientuję Maciej i nasza para taneczna są chyba pierwszymi rezerwowymi, więc istnieje cień szansy, że na ZIO zobaczymy naszego reprezentanta w łyżwiarstwie figurowym. [osobiście w to wątpię ]
- Margaretka
- Margaretka
ech, muszę się powtórzyć, tęsknię za czasami, kiedy mieliśmy po dwie pary sportowe i taneczne, dwie solistki, a nasi zawodnicy zajmowali miejsca w pierwszej 10 i 15 na ME (o medalach Siudków już nie wspominając).
Obecnie nasi najlepsi zawodnicy to chyba Cieplucha i Plutowska/Gerber. W solistkach i parach sportowych mam wrażenie mała tragedia
Obecnie nasi najlepsi zawodnicy to chyba Cieplucha i Plutowska/Gerber. W solistkach i parach sportowych mam wrażenie mała tragedia
"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Racja. Ja mam wrażenie, że Cieplucha dostawał zaniżone oceny w zeszłym sezonie. Jego SP był naprawdę fajny, w bluesowych klimatach. 3Lz+3T wykonuje solidnie i aż prosi się o zostaiwneie tego 4T (z drugiej strony cieszę się, że polski solista próbuje 4T) i skupienie się na 3A, który jest dzisiaj podstawą podstaw dla solistów. I ten jego pech aka "pierwszy, który nie dostał się do LP".Haley452 pisze: Obecnie nasi najlepsi zawodnicy to chyba Cieplucha i Plutowska/Gerber. W solistkach i parach sportowych mam wrażenie mała tragedia
Brak minimum TCS na zawodach międzynarodowych. Jest tak, jak pisała Poice, że każdej federacji przysługuje przynajmniej jedno miejsce, ale musi być ono obsadzone przez zawodnika, który osiągnął w danym sezonie minimum w nocie technicznej zarówno w SP jak i LP. Klatka i Chruściński na Turnieju 4 Narodów wyrobili, ale wiadomo, nie są to zawody ISU.Poice pisze:Wiadomo dlaczego?Margaretka pisze:Klatka/Chruściński już wypadli z listy startowej ME.
EDIT: Pomyliłam się, błędnie założyłam od razu, że to sprawa minimum, ale sprawdziłam i okazuje się, że minimum jest. Kajam się
Czyli pewnie jakaś kontuzjarzepecha pisze:
EDIT: Pomyliłam się, błędnie założyłam od razu, że to sprawa minimum, ale sprawdziłam i okazuje się, że minimum jest. Kajam się
A ja się cieszę, bo jeszcze niedawno były mroczne czasy, kiedy na ME jechał tylko Cieplucha. W tym sezonie jest 3 razy lepiej! :D
Maciej zresztą ma jakąś licencję na pecha, w Nebelhorn wylądował kombinację na bandzie i gdyby nie to, to miałby już pewnie kupiony bilet do Soczi. Ech. W sumie nieładnie jest życzyć komuś źle, ale...nadal mam nadzieję, że któryś z zakwalifikowanych zawodników zmieni plany czy coś
Maciej zresztą ma jakąś licencję na pecha, w Nebelhorn wylądował kombinację na bandzie i gdyby nie to, to miałby już pewnie kupiony bilet do Soczi. Ech. W sumie nieładnie jest życzyć komuś źle, ale...nadal mam nadzieję, że któryś z zakwalifikowanych zawodników zmieni plany czy coś